• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rook sta catharina thumbCURAÇAO – Op Koraal Tabak staat sinds afgelopen donderdag wederom afval in brand. Het terrein kwam al vaker in het nieuws vanwege illegale vuilstortingen, die later in brand gestoken werden. In de buurt van Santa Catharina is de rookontwikkeling goed te zien.

Volgens een omwonende, die liever anoniem blijft, komen nu ook plaatselijke restaurateurs hun afval daar brengen. “Het belang van een man uit een rijke en welgestelde familie gaat voor de gezondheid van honderden mensen”, concludeert de bron. “Een petitie met meer dan 300 handtekeningen heeft onze politieke leiders nog niet wakker gemaakt”. Ook al staat het gebied op privaat terrein, de oplossing is volgens hem eenvoudig: “Sluit de ingang officieel, die is wel op eilandsgrond.”

rook sta catharina 2

16 reacties op “Verbranden afval Koraal Tabak gaat door”

 1. @ergernis..thx voor deze verduidelijking…ga er iets mee doen…..zo’n input hebben we nodig..thx gtz tj

 2. @aurelius en henki, ben mee om een aktie te houden, goed afspreken….veel mensen op de been brengen, is moeilijk in werkuren…weinig opkomst….week van 8/7…..maskers goed idee….blokade ingang koraal tabak….en iedereen uitnodigen, maar niet te vroeg (vermijden dat er tegenmaatregelen genomen worden door oa de eigenaar bakhuis)…..er zijn altijd mensen die bakhusi steunen inde buurt….wordt vervolgd….afspreken kan ook..let us know…grtz tj

 3. Ho! Er is juist wel wetgeving op grond waarvan een rechtszaak kan worden gestart. Als burgers direct jegens Bakhuis cs op grond van het burgerlijk wetboek en jegens de overheid op grond van de hinderverordening (geen hindervergunning voor het hebben van een afvalstort) en de verordening die afvalstoffen regelt (men oet een vergunning hebben om afval te verwerken).
  Wat JJ, op 24-06-2013 zegt is dus NIET WAAR! er is wel wetgeving! Zoek een goede advocaat mensen. Dit gelamenteer helpt jullie niet.

 4. @Henki Dat vind ik nou eens een goed en ludiek idee. Niet morgen dan, maar volgende week, zodat er via een oproep op facebook veel mensen kunnen meedoen 😀 Misschien dat de overheid dan gaat ingrijpen!

 5. laten we met zijn alleen morgen met mondkapjes in de stad gaan lopen

 6. Ik klim niet gauw in de pen maar wil hier toch op reageren. Zelf woon ik in Santa Catharina en heb ook vaak last van de rookontwikkeling. Het is toch te gek voor woorden dat dit zomaar wordt toegelaten terwijl de oplossing zo makkelijk is. Het hoeft niet gelijk in één keer goed, maar beging met de poort aan de Weg naar Santa Catharina goed te beveiligen. Slagboom overdag altijd naar beneden en pas open als het kenteken is genoteerd en is zeker gesteld dat er geen puin en afval in de wagen ligt. Een nieuw mooi wachthuisje met muren die een stuk de Kunuku inlopen en een bewaker die capabel is. Nachts een schuifhek en er komt niemand meer in om illegaal te storten op Koraal Tabak via de Weg naar Santa Catharina. Zelfde verhaal bij de Struisvogelfarm. De andere toegangswegen kunnen later. Wanneer er geen puin en afval meer ligt zal er ook niets meer opzettelijk of onopzettelijk in de brand vliegen. Op deze manier zal na het schoonmaken het “Natuurgebied” echt een natuurgebied worden, heel veel bewoners van Curaçao zullen hier blij mee zijn. De Familie Bakhuis wil niet meewerken? Aanpakken, ook ik mag in mijn tuin geen brandjes stichten waar mijn buren last van hebben. De Familie Bakhuis ook niet. Misschien gelijk ook maar het illegale racen op zondagavond verbieden? Scheelt een hoop gewonden. Zeker die ooit een keer gaan vallen op de Weg naar Santa Catharina na het racen. Ben@

 7. hoi makayu, en vergeet voral niet de container met gemengd afval dat die rotzooi af en toe weer gaat roken….hoeven niet alle dagen te gaan, zijn iedere keer een paar dagen (lees weken) zoet met die stank….zeker ook een oplossing, 2 containers van 40 voet voor de ingang van KT zouden al effect hebben…..zeker weten….gedaan met die rotzooi….echt ..wordt er ziek van, keen knijpt al de hele week….heb bijna geen stem meer..s’nachts alles dicht want het komt zo weer opwaaien…..

 8. SIMPEL SOLUTION:
  ELKE avond een “lekker” geurend brandje bij de famlie Bakhuis VOOR de DEUR!!!!
  Als aanpak via gerecht etc. niet lukt….. DAN zelfde tactiek toepassen en frontaal in de aanval tegen deze ASOCIALE PRAKTIJKEN !!!!

 9. @jos, vrees dat het niet gezond is…sta nu al op met prikkende ogen, hoofdpijn, alles dicht zoals je zegt…wij moeten zelfs onze gasten wegsturen….het is niet houdbaar…..we moeten deze keer echt reageren….dossier ligt bij de staten, algemene zaken premier, milieudienst….enkele inaktieve wetten onthouden ons om verder te gaan, kan toch niet, moet een spoedprocedure bestaan……300 handtekeningen volstaan niet ??? sommige ministers hebben een minister post met minder dan 150 stemmen…..!!! het duurt nu weeral bijna een week, hoelang nog ????? laten we allemaal de ingang van koraal tabak afsluiten en betogen….tv , pers samenroepen, en zelfs sks en politie erbij roepen….dan zien ze tenminste dat het meenens is…..als de vrachtwagens en sluikstorters niet meer binnen kunnen….dan zal de heer bakhuis wel uit zijn hok komen en uitleg komen geven….ben benieuwd…..wordt vervolgd !!!!!

 10. Het is helaas niet mogelijk om een rechtszaak te starten. De milieuwetgeving op Curaçao is door een foutje bij de ontbinding van de Antillen, niet juist ingevoerd.
  Dat is waar die handtekeningen ook voor zijn verzameld, om de wetgeving te repareren, zodat boetes kunnen worden opgelegd.
  Tot die tijd is sluiten misschien wel de enige mogelijke oplossing.

 11. @ Wacho: Sorry, mensen moeten voor hun rechten opkomen en zich niet van anderen afhankelijk stellen. er waren toch driehonderd handtekeningen verzameld? Genoeg volk om onder te collecteren.

 12. @Ergernis

  Als jij betaalt start ik de rechtszaak wel.

 13. de bewoners moeten nu echt een zaak starten tegen de familie Bakhuis en tegen milieudienst e.a. Vraag SMOC om raad want dit kan toch echt niet!!!!!!!

 14. Mensen, start een rechtszaak. Zoek een goede advocaat en klaag dhr. Bakhuis aan en de overheid.

 15. Dit is geen brand die zo eens in de zoveel tijd wordt aangestoken, dat is een hardnekkig misverstand. Dit is een broeibrand welke continue in de immense vuilhopen die daar liggen woedt. Bij tijd en wijle wordt dit dus aan de randen van de vuilstort een uitslaande dan wel een vet smeulende brand welke gepaard gaat met stank en rook overlast.

  Het was en is nog steeds weer prijs, alles stinkt. Kleding wassen heeft gen zin want het gaat stinkend de kast in. En dit alles vanwege de inhaligheid van de Familie Bakhuis, welke daar nu al enkele jaren dik geld vangt voor het laten storten van naar hun zeggen bouw puin, en naar ieder anders zeggen en duidelijk waarneembaar dus gewoon huisvuil in alle soorten en maten.

  De familie Bakhuis gaat nu weer wat zand over de zijkanten gooien, gaat ook weer beweren dat storten tot het verleden behoort en gaat over 2 weken weer over tot de “normale” gang van zaken.

  SZVK, Brandweer, politie, bureau Milieu, en het OM reageren kennelijk al niet meer ondanks aangifte van overlast.

 16. Wij zijn de afgelopen dagen het huis maar ontvlucht ivm de stank. Ik kon geen deur of raam open zetten ivm de rookgeur. Onze dochter van een paar maanden ademd die lucht in en vraag me af of dit geen kwaad kan! Van wie die grond is moet zich schamen!!!!!! We hebben al een stink fabriel op het eiland en nu worden we aan deze kant uitgerookt door een fanilie die te laks is om hier wat aan te doen! Wie kan mij zeggen dat er geen rotzooi word verbrand waar mijn dochtertje straks heel ziek van kan worden?