• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

motorCURAÇAO – Motors, scooter en quads rijden vanmiddag de Parada di Derechi di Preferensha, met als doel het andere verkeer te eraan te herinneren dat zij ook een plek hebben op de weg. De parade is een onderdeel van de campagne ‘Respetá derecho di preferensha’, respecteer het recht van voorrang.

Volgens Railey Ignacio, voorzitter van de motorvereniging Bikers en een van de trekkers van de campagne, worden de meeste motorongelukken veroorzaakt door het niet verlenen van voorrang. De campagne ging van start nadat David Martis, voorzitter van motorclub Nomads Tribe, in 2011 overleed na een ongeluk waarbij een auto hem geen voorrang verleende.

Campagne
De campagne heeft twee doelen; de autorijders bewust te maken van de plek van motorrijders in het verkeer maar ook de motor, scooters, quadrijders en fietsers te wijzen op de verkeersregels. Het liefst zien de motorrijders dat de overheid een campagne start, maar zolang niet gebeurt, steken ze de hand in eigen boezem. De motor- scooter- en quadrijders vertrekken vanmiddag om 14.00 uur vanaf Palu Blanku en rijden richting pompstation Biesheuvel, met een tussenstop bij het Waaigat.

16 reacties op “Motorrijders verzamelen zich voor respect-toer”

 1. Motorrijders interesseren mij echt niet! Ze rijden hier allemaal asociaal! Ik heb nog niet een motorrijder gezien die keurig bleef rijden. Enige dat ze doen is inhalen en veel lawaai produceren. Geen voorrang verlenen als ze door rood rijden of op de verkeerde weghelft.

  Politie doet er niks aan!

 2. @ Moi. Iedereen moet zich gewoon netjes aan de regels houden. de motor rijders en ook de automobilisten.

  Ik heb nog nooit gehoord, dat Curacao ook wel Utopia wordt genoemd.

 3. Iedereen moet zich gewoon netjes aan de regels houden. de motor rijders en ook de automobilisten.

 4. Het is jammer dat geen van de tweewielige idioten de reacties alhier lezen. Zouden ze wellicht iets van kunnen leren.
  De kans dat ze zich ooit aan de verkeersregels gaan houden lijkt mij zeer klein echter.

 5. Zielige mensen, ze geloven er zelf echt in (op dat moment), helaas is het daarna direct weer anders…geeft fraai het niveau van dit soort lui weer…uhhh welk niveau?

 6. Respect hebben veel motorrijders niet. Inhalen tussen twee auto’s door op de bochtige Nijlweg bij Seru Domi naar beneden.mijn Spiegel raken en toch nog commentaar hebben.
  Zij rijden geen motor, zij besturen een wapen.

 7. Die grapjassen in rode t-shirt heb ik ook gezien en het was echt niet volgens de regels.
  Kwam laatst nog Zapateer een quadrijden tegen op zijn achterwielen in mijn baan boven op een heuvel in de tegengestelde richten. Hij vond maar dat ik HEM stoorde met stunten en ik kreeg een KBM naar mijn hoofd geslingerd. Lekker toeren prima!!! Laat ze het vooral daarbij houden. Dan begin ik niet eens over de Sta Catharinaweg op zondag middag…….

 8. de goede motorrijders uitgezonderd, overdag een respect-tour gisterenavond gisteren avond weer asociaal rijgedrag in rode t-shirts op de santa rosaweg 🙁

 9. Het is beter dat de motorrijders eerst voor zichzelf een heropvoedingsprogramma introduceren en volgen, neem hier vooral ook het normaal communiceren in mee.

  De wijze waarop deze het grootste deel van deze figuren zich profileren op de wegen van Korsou is hopeloos en niet te tolereren. De politie moet bevoegdheden krijgen om de voertuigen van deze zich motorrijders noemende zelfmoordpiloten direct in beslag te nemen en te vernietigen. Dat lost veel problemen op en hoef je ook geen actie te houden om om meer respect te krijgen.
  Overigens dwing je respect af door je normaal te gedragen.

 10. Respekt MOET je VERDIENEN en dwing je niet af met een “goodwill-tour”
  Ga eens GOED praten met al die macho/asomotorrijders (en vergeet vooral de Quad-motorduivels NIET) die echt als wilden en onverantwoord hun EGO denken te moeten opkrikken door “hun motor” te misbruiken. Pfffffffffffffffffftt
  Triest voor de enkelingen die zich wel van hun beste kant laten zien maar grootste deel motor/quadbezitters denken alleen aan hun “SHOW-off” en hun “Libido”.
  Zorg daar intern eerst maar eens goed voor een andere attitude !!!!!!!!

 11. PAK DAN LEKKER DE BUS !!

 12. Recht op voorrang? Nooit van gehoord en gaan zij denk ik daar al de fout in. Volgens mij is de regel zo dat men geacht wordt voorrang te verlenen aan de andere verkeersdeelnemer die zich op een voorrangsweg bevindt. Is dit een vrije interpretatie van dit clubje of zijn de regels opeens veranderd? Hoe men in het verkeer met elkaar omgaat heeft in hoge mate te maken met normen en waarden.

 13. zullen we ook één keer op een jaar voor het respect voor de automobilisten opkomen? dan gaan we ook op 2 vakken rijden en duwen we vakkundig elke motorrijder ook even de graskant in.
  En nou niet boos worden he… was maar een grapje. respect!!

 14. Voor de motorrijders verander de wereld begin bij jezelf. Niemand heeft respect voor de verkeerslichten. Doorrijden door rood is een normale zaak op Curacao toch. De motorrijders moeten zelf ook hun verantwoordelijk nemen door zich behoorlijk te gedragen in het verkeer. Sterkte.

 15. Als ik zo kijk naar de rijstijl van mijn ex-collega’s moterrijders schaam ik me rot. idd. slingerend tussen auto’s door. Twee maal linker buiten spiegel eraf gereden door dit. Zeg je er wat van dan komt er een grote bek terug. Dan het speeden op de weg, hoe harder het geluid hoe beter. Dan nog maar niet te spreken over dat freelen. Een keer 1 tegen mijn auto aan. Komt ie ijskoud zeggen waarom IK hem aanrijd en schopt meteen even een deuk in het portier, meteen was meneer weg. Schade: 850 Nafl.
  Tja die mocht ik zelf betalen.
  Nee heren motor rijders hier op Curacao, ik kan GEEN begrip voor jullie opbrengen. Er zijn uitzonderingen, maar die moet je echt met een lantaarntje zoeken.

 16. Neem mij niet kwalijk dat ik dit zo zeg maar de motor rijders kunnen er ook wat van. Regelmatig mij rot geschrokken op hun rijstijl en slingerend tussen de auto’s door om maar zo snel mogelijk op te trekken en als een speer weg rijden. Schandalig soms.