schoolbordCURAÇAO – De commissie voor Schoolzoekenden bestaat niet meer. De commissie hielp jongeren die nog niet waren geplaatst alsnog aan een school. Dat de commissie is opgeheven, werd pas duidelijk toen diverse ouders zich bij het ministerie van Onderwijs meldden en zij tegen dit jaarlijks terugkerende probleem aanliepen.

Tijdens de laatste dagen van het schooljaar 2012/2013 is stichting Alcalá-Wallé door meerdere ouders benaderd omdat zij hun kinderen niet op een school konden plaatsen. PAR-lid Marilyn Alcalá-Wallé: “De ouders is verteld contact op te nemen met het ministerie van Onderwijs waaronder de commissie van Schoolzoekenden valt. Tot onze grote verbazing kregen zij daar te horen dat de commissie is opgeheven. De huidige regering heeft geen benul van hun verantwoordelijkheid en zorg voor onderwijs en kinderen die onder de leerplicht vallen.”

Petitie
De stichting doet nu een oproep aan alle ouders die hun kind niet op een school konden plaatsen om dit te melden via ekonsehomayor@gmail.com. De stichting hoopt zo via een petitie de regering te wijzen op het feit dat zij een coordinerende rol op zich moeten nemen wat betreft het alsnog kunnen plaatsen van deze jongeren. De organisatie zegt dat een dergelijke situatie een klimaat kan creëren waarin jongeren niet meer deelnemen in het onderwijs, wat latere consequenties kan hebben voor de gemeenschap.

Coördinatie
“Dit probleem komt vooral voor bij kinderen die van het basis- naar het voortgezet onderwijs gaan”, aldus Alcalá-Wallé. “Ouders moeten drie voorkeursscholen opgeven, maar door diverse redenen kan een kind dan soms alsnog niet bij één van de drie geplaatst worden. Er is geen plek en slechte coördinatie tussen de schoolbesturen. Die coördinerende rol moet de regering op zich nemen. Ouders worden van het kastje naar de muur gestuurd.”

2 reacties op “Regering schaft commissie Schoolzoekenden af”

  1. Een ” school voorbeeld” van hoe het dus niet moet.
    Commissie?? Welke commissie?? Hadden we een commissie dan??

  2. iedereen met een beetje verstand en liefde voor zijn kinderen wil het liefst een school die in het nederlands les geeft.
    helaas zijn daar te weinig plaatsen.
    papiamantstalig onderwijs is gedoemd te mislukken.
    ik weet ik maak hier geen vrienden mee, maar het is helaas wel de waarheid.