• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VergaderingCURAÇAO – ABVO, NAPB, STRAF/ACOM/ACP, WICSU en de Rijksdienst hebben vandaag in het sectoroverleg geconstateerd dat het niet mogelijk is de op 29 mei bereikte onderhandelingsresultaat te bekrachtigen in een overeenkomst. Er blijkt bij de achterban veel weerstand te zijn.

Met name over de voorgestelde salarisharmonisatie is onduidelijkheid te bestaan. Er is nu afgesproken dat de werkgever de in het overleg gedane suggesties in de komende weken nader uitwerkt. In het nieuwe overleg eind augustus moet blijken of de arbeidsvoorwaardenpakket voor 2013 en 2014 aan de achterbannen kan worden voorgelegd.

10 reacties op “Meer tijd voor arbeidsvoorwaarden ambtenaren”

 1. Na 10-10-10 blijft Curacao met veel ambtenaren zitten van de opgeheven Nederlandse Antillen. Die hebben toch allemaal een nieuwe baan gekregen in het nieuwe Pais Korsow.
  Zo’n overdaad is natuurlijk een zware financiele belasting en natuurlijk hebben de bonden veiligheden ingebouwd , wat betreft de rechten van ambtenaren. Die afspraken zijn geldig tot 2015 . Daarna kan het allemaal helemaal anders worden en kan deze maatschappelijke tweedeling ten einde komen.

 2. @ neffie. Wat liep beter en beter voor wie???? Een kind moet je leren kruipen en dan lopen dat zal met vallen en opstaan gebeuren en komt niet vanzelf.En om je vraag te beantwoorden, het duurt niet langer of korter dan tot voor kort in Nederland.

  Als de Belastingdienst beter loopt, geldt dat voor iedere belastingbetaler. Zou wat moois zijn als daarin ook nog onderscheid wordt gemaakt. Tel eens hoeveel jaar geleden 1969 is om te leren kruipen. Wat is volgens jou “tot voor kort”; plak daar eens een getal op, want pas dan kan ik er wat mee. In ieder geval was 30 mei 1969 een nationale ramp door hersenlozen alleen al als je het bijvoorbeeld onder het beginsel van proportionaliteit plaatst.

 3. Beste Zorro,
  Ondanks dat dubieuze GROOT deel liep het toch beter dus moet het een klein deel zijn geweest. Wat liep beter en beter voor wie???? Een kind moet je leren kruipen en dan lopen dat zal met vallen en opstaan gebeuren en komt niet vanzelf.En om je vraag te beantwoorden, het duurt niet langer of korter dan tot voor kort in Nederland. Kan ook zijn dat ze zorgvuldig te werk willen gaan. Vergeet niet dat het digitaliseren niet in zo’n ver gevorderd stadium is als in Nederland. En rente zou je moeten krijgen al is dat in Nederland ook niet zo lang geleden dat dat ook niet zo was en betrof het een klein bedrag dan kreeg je dat ook niet terug. Ik wil niet alles goed spreken en bagtelliseer de problemen niet maar al deze problemen komen overal voor en er zal aan gewerkt moeten worden maar irritaties kun je niet voorkomen.

 4. @ neffie. Nou ik kan je zeggen dat een groot deel van die Nederlanders zelf slecht en/of niet opgeleid was.

  Was dat ook een wrange vrucht van 30 mei 1969? Nou dan, want daarover gaat het. Ondanks dat dubieuze GROOT deel liep het toch beter dus moet het een klein deel zijn geweest. Als je op tijd je simpele belastingaangifte instuurt, hoe lang duurt het dan bij jou voordat je een belastingaanslag krijgt? Als het een teruggave betreft, krijg je dan rente als de aanslag na 31-12 van dat jaar bij je binnenkomt? Hoe zou dat toch komen?

 5. Het gaat over arbeidvoorwaarden voor ambtenaren. Beter gezegd voorwaarden want het grootste gros weet niet wat arbeid is.
  En Zorro, de druiven zijn schijnbaar zuur want iedere keer heb jij het over het gebeuren van 1969. (Die Nederlanders moesten vervangen worden door jonge, onervaren, minder opgeleide Curacaoenaars en moesten worden overbetaald). Nou ik kan je zeggen dat een groot deel van die Nederlanders zelf slecht en/of niet opgeleid was. Schoonmaker in Nederland kwam hier als hoofd general affairs, met een veelal lage opleiding kwamen ze hier als chef enz opgesloten in Julianadorp en Emmastad waar de gewone (zwarte) mens zich bij de portier moest aanmelden als er bij mijnneer een lampje vervangen moest worden. Waarom werd een lasser of metaal bewerker uit Nederland wel drie tot vijf maal meer betaald voor hetzelde werk? Diezelfde door jou minder opgeleide genoemde lasser b.v werd later door diezelfde Nedrelanders uit Curacao gehaald om bij Bronswerk te werken omdat ze behoorden tot de beste lassers die er te krijgen waren dus zo slecht opgeleid waren ze niet. Ja er zijn fouten gemaakt maar geen elk zichzelf respekteerend volk laat zich koeieneren door een ander volk. Wederzijds respect is uiterst belangrijk en wenselijk. Dus let bygones be bygones and get over it.

 6. @ Rutsel. Nog even doordoen met deze over het paard getilde mensen,

  Curacao plukt nog steeds de wrange vruchten van 30 mei 1969. Heimelijk lachten ze in hun vuistje, dat de Nederlanders vertrokken maar die werden er zelfs financieel beter van. Die Nederlanders moesten vervangen worden door jonge, onervaren, minder opgeleide Curacaoenaars en moesten worden overbetaald. Die verworvenheden kan je ze met geen mogelijkheid meer afpakken. Alles met dank aan Stanley Brown en consorte en denk maar niet dat ze er door nadere inzichten niet trots op zijn.

 7. Je kunt hier je auto laten wassen door kleine kinderen voor het welzijn voor onderwijs of padvinderij Naf 5.–, wie heeft het hier nog over slaverniij of arbeids voorwaarden??
  Toen ik het gekochte kaartje door scheurde, zei dat lieve kind “U had het aan een ander moeten geven” wie??
  Je kunt scholen millioenen schenken, maar laat toch a.u.b. niet een kind je “asobak” voor Naf 5.– schoonmaken (zonder OB), Kinder arbeid & slavernij.
  Ook was ik verbaasd over het aantal mensen die voor deze aan bieding bedankten, geef zo ‘n lieve schat minimaal 10 Naf. klaar.
  zonder auto wassen natuurlijk !!
  Curaçao het gaat U goed.

  Rob.

 8. We hebben het hier toch over de BES ambtenarij?

 9. Zo is dat Rutsel !!!! (kla i raspa)

 10. Nog even door doen met deze over de paard getilde mensen, na 2015 moeten ze maar eens gewoon gaan doen, ze hebben een goed positie met alles, beter dan vele vele gewone mensen hier, maar ze zeuren het hardst. Allerlei voorrechten en uitzonderingen moeten na 2015 de deur uit. Basta met deze dure dwarsliggers die middel matig zijn werk doet.