• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KoffersCURAÇAO – Iedereen die van plan is om binnenkort met vakantie te gaan, zou er verstandig aan doen na te gaan hoe ze verzekerd zijn. De basisverzekering ziektekosten dekt namelijk geen onverwachte, geneeskundige kosten in het buitenland, ook niet achteraf. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Een reisverzekering dekt in veel gevallen niet alle kosten. Deze discrepantie is al langer bekend bij de regering en men is bezig met een reperatiewetgeving. Maar of deze van kracht zal zijn voor de vakantieperiode, is niet bekend. Personen die een particuliere ziektekosten hebben, zijn – inclusief met een reisverzekering- wel volledig gedekt. Steven Martina, CEO van een grote lokale verzekeringmaatschappij en voormalig minister, legt aan Lisette Keus van Radio Hoyer 2 uit hoe het precies zit.

11 reacties op “SVB dekt geen medische kosten buitenland”

 1. Ik neem jullie dat zeer kwalijk want ik betaal elke maand aan de verzekering nood gedwongen moet lk naar Nederland heb van de dokter recepten mee gekregen ik moet dat zelf betalen in Nederland en nu kan ik dat niet eens declareren bij de Svb met wat voor een verzekering maatschappij heb ik dan te doen die alleen mijn geld pakt en daar niks voor terug doet.
  Hier ben ik nog niet mee klaar als dat zo is.
  Met vriendelijke groeten Jan van de Gein.

 2. Schaf de svb maar af ,het is toch een komplete rotzooi tot in de kiem

 3. Ook een manier om ervoor te zorgen dat we geen geld meer uitgeven in het buitenland.

  Nou ja, behalve de ambtenaren dan, maar die verdienen, pardon, ONTVANGEN meer dan de rest van ons . Dat willen ze ook zo houden. Walgelijk, die verhoudingen. Zonder schaamte gaan ze nog over hun “rechten” onderhandelen. Het recht om het volk uit te buiten of het recht om het volk met stakingen te pesten. Het recht op betere gezondheidszorg dan het volk, want we zijn er niet VOOR het volk, maar we zijn er DOOR het volk.

  Tenslotte hebben ambtenaren meer rechten omdat die ervoor zorgen dat wij het hier allemaal zo goed hebben, mogen ze dan zelf ook een graantje meepikken? De ministers gaan de wijken in om het volk koest te houden en wij als ambtenaar kunnen tenminste goed verzekerd naar het buitenland. Wat is daar nu mis mee?

 4. @OPa. op.de. fiets. Dat is de vraag ja “hoe zit het met de ambtenaren” en ik zet politici erbij. Simpel, die mogen op kosten van de staat wel naar het buitenland en daar worden behandeld toch. Het volk zelf mag blijven stikken. Kom op mensen jullie hebben op ze gestemd laat uw stem horen. Tropuwens waar blijft het SVB pasje met foto en alle gegevens erop.Sukses

 5. En hoe zit het nou met de ambtenaren?

 6. Farbi, volgens jou: voor de rest wordt je vriendelijk bedankt voor je uitgebrachte stem. Nou ik heb zelfs dat nog nooit ontvangen. volgens mij moet je zeggen: voor de verkiezingen worden ons gouden bergen beloofd en als de verkiezingsuitslag bekend is horen wij onze politici denken, “f.ck you”.

 7. Het is de hoogste tijd dat het volk van zich doet spreken. (d.m.v. de tropische lente bijv.)
  Het volk wordt keer op keer misleid of in ellende gesleept.
  Bandera i volkslied no ta jena mi i niun hende su stoma.

  Hoelang nog moet het volk het wangedrag van de politiek aanzien of accepteren.
  Het volk heeft gekozen om haar belangen te laten behartigen door de gekozenen en niet voor de persoonlijke of partij belangen.
  Het volk wordt gesleept in de frustraties van de politiek die geen visie geschoeid op de werkelijkheid heeft.
  Allemaal loze kreten die het land alleen maar schade toebrengt.
  Als puntje bij paaltje komt zijn al deze figuren verdwenen naar het buitenland . (Costa Rica, Miami of Europa) De echte Yu di Korsow hoort zijn bankrekening hier te hebben. Ook degenen die hier hun fortuin maken om daarna in het buitenland te gaan wonen of hun oude dag sleiten (put your money where your mouth is)

  Het gaat er alleen maar om wie de pot met honing mag beheren.
  en voor de rest wordt je vriendelijk bedankt voor je uitgebrachte stem.

  Of the People, for the People , by the People.
  You can fool me once , you can fool me twice, but you can’t fool me all the time.

  waarom worden de basis rechten van de mens niet gerespecteerd of aangenomen in elke partij programma ? Waar een wil is ,is er een weg.

  Wijlen Shon Koko heeft jarenlang zijn tijd genomen om elke dag bij de Emmabrug pamfletten met die rechten uit te delen ter bewustwording van het volk.
  Dit zijn nu de mensen die in ere gehouden moeten worden.

  Get Up, Stand U, Stand Up for your rights.
  YWN heeft volkomen gelijk waren er maar meer mensen net zo kritisch als YWN konden zijn.

  People watch your chicken.

 8. Dus als ik het goed begrijp, betalen sommige mensen veel meer dan ze particulier doen, maar krijgen er minder voor terug. Hoe kan de overheid mensen dwingen zich duur te verzekeren? Ik las laatst dat zelfstandigen tot max 1000 gulden per maand moeten betalen. 1000! En dan dus niet verzekerd in het buitenland. Mijn particulieren verzekering kost 350 gulden per maand en ik kan zelfs naar de tandarts.

 9. @ YWN, mijn ervaring is net andersom. Toen in 2004 bij mijn vrouw terminale borstkanker werd geconstateerd, konden we een jaar lang elke maand terug naar de SVB arts om te bewijzen dat ze nog niet wonderbaarlijk genezen was… tot haar dood aan toe.

 10. Nou, daar kan je mooi blij mee zijn:een ziektekostenverzekering die je tot ongeveer maximaal ANG 10,000.00 @ ANG 12,000.00 kost aan premie en je krijgt daar niets voor terug!!! De dekking was al uitgekleed, maar nu nog meer…

 11. Misschien is het een beter idee om de SVB af te schaffen. Zonder grondige renovatie van hun werk methodes betekent dit alleen het in stand houden van inneficiente systemen die de belastingbetaler een vermogen kosten.

  De svb is zo goed als failliet, en wat doet de regering van Curacao, die gaat zich een allerlei bochten wringen om deze praktijken in stand te houden. Mensen krijgen er onterecht ao, bedrijven worden niet op tijd betaald, de keuringsartsen zien het belang van productiviteit niet, enz, enz.

  Waarom zou je dit nog langer in stand houden?. Het kost alleen geld.
  AO is niet het zelfde als ziek zijn, maar de SVB ziet dat anders in, met een allergietje kan je al 2 maanden op vakantie op kosten van de baas, die dan minstens een half jaar of soms langer moet wachten op zijn centen.

  Hoe komt het dat het bedrijfsleven het geld moet voorschieten voor een instantie die van de regering is?. Als dat niet zo zou zijn, dan zou de svb heel anders functioneren.

  Iedereen met een vriendje en/of familielid in de svb krijgt zomaar ao. Dit gaat ten koste van de productiviteit van het land. Die is zwaar onder de norm van de regio te noemen, en dat gebeurd of kan alleen gebeuren omdat de regering malafide praktijken in stand houdt.

  Zet hier keuringsartsen neer uit een ander land die hier geen familie of vriendjes hebben, en dan zul je zien hoeveel mensen nog ao zijn.

  Nu hebben wij een svb die failliet is, die veels te lange wachttijden heeft voor klant en bedrijf en wordt men ook nog is niet in het buitenland gedekt. Waarom hadden we svb ook alweer nodig?.

  Nos mes por, ja tuurlijk, het blijft een bananen republiek zo. In Europa als je iets mankeert op je skivakantie wordt je meteen ingevlogen met privejet. Op Curacao als je met vakantie gaat mag je van de regering doodvallen.
  YWN