• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

statenCURAÇAO – Premier Ivar Asjes en minister Stanley Palm (Economie) zijn opgeroepen om morgen in de Staten uit te leggen waarom het ontwerp Petroleumsverordening nog niet aan de Staten is aangeboden. De verordening moet juridisch de baan vrij maken voor de exploratie naar aardgas en aardolie.

De MFK-fractie heeft dit agendapunt op 17 april aangevraagd. De discussie over mogelijke aanwezigheid van olie en gas reserves in en rondom de wateren van Curaçao is al geruime tijd gaande. Al in 2005 heeft Curaçao het ontwerp Petroleumlandsverordening Benedenwindse Eilanden opgesteld, en het kabinet MFK, PS en MAN heeft vorig jaar een nieuw ontwerp Petroleumlandsverordening Zeegebied Curaçao opgesteld.

Oliedocumenten

Schotte beweerde in 2010 dat het kabinet De Jongh-Elhage drie contracten getekend heeft met olie-exploitatiemaatschappijen en dat de documenten naar olieboringen waren verdwenen. MFK-leider Gerrit Schotte probeerde al voor zijn aantreden als premier de documenten van eventuele olieboringen boven water te krijgen. Ex-premier stelde vorig maand voor de landsrecherche onderzoek te laten doen naar de oliedocumenten. Hodge bracht in april een bezoek aan het archief van de regering om meer informatie te krijgen over de petroleum- en gaskaarten

8 reacties op “Staten bespreekt Petroleumlandsverordening”

 1. Er is daadwerkelijk olie.
  In winkelschappen.
  In keukenkasten.
  OLIJFOLIE

 2. @ Philippe Maaskant. Was Wiels echt de enige die in zijn volk geloofde?

  Deed hij dat echt? Volgens mij geloofde hij alleen in zichzelf en in de artikelen op internet, die hem bevielen.

 3. Jules Eisden had toch bewijs dat er veel olie hier was.. Laat hem oproepen en kan hij meteen uitleggen waar dit is.
  ook Rutsel Martha wist te vertellen dat hier veel olie is dus mag hij het ook uitleggen!

 4. Alle partijen hebben inmiddels al in de regering gezeten of zitten er nog.
  Iedereen moet dus weten wat er aan de hand is.
  Denk dat er gewoon geen olie zit, of dat deze te duur in de winning.Zeker nu de olieprijzen dalen.

  De vraag is nu alleen nog: Wie gaat het volk vertellen dat het sprookje uit is?
  Toch maar kolonie van NL blijven en ons laten “helpen” op alle fronten?
  Waar is onze trots gebleven, waar is onze grote b.k?
  Was Wiels echt de enige die in zijn volk geloofde?

 5. HET probleem van Gerrit de Raaf ligt bij zijn belofte,niet de belooe die hij Aan zijn VOLK heeft gegeven maar aan zijn maffia sponsers. DE man is zo dom dat hij niet weet wat de voorkant of de achterkant is,is hij al terug met zijn privé vliegtuigje van ???,je hoord in ieder geval FF niks meeer vaaaaaaaaaaaaaaaaaan zijn oplossingeng? EDA+SALI ???????????????????.
  EN HET VOLK BLIJFT ER IN GELOVEN,DAT ZIJ OP HET GOEDE PAD TERECHT KOMEN,NET ZOALS ONZE POLITICI DIE DE BOEL BEZODEMIETEREN,BELIEGEN EN BESTELEN TOT DE LAATSTE GULDE TOE.hET VOLK WORD BELAZERD WAAR HIJ BIJ STAAT,OOK IK MAAR WAT DOE JE ER AAN?

 6. @Tuna, Schotte is al in bezit van deze contracten dus ik snap niet dat het MFK deze vragens stelt. Ze hebben het bewijs toch al?

 7. Schotte blijft achter deze “contracten” aanzitten, hij zou zo graag één keer gelijk willen hebben met iets, stel je voor dat er iemand beter is dan hijzelf vwb het verhullen van de “waarheid”, dat moet voor hem toch wel onverteerbaar zijn.

 8. “Sulvaran benadrukt dat de documenten enkel contracten zijn over onderzoek naar de aanwezigheid van olie in de territoriale wateren van Curaçao. Volgens Sulvaran bestaan er geen documenten over het boren naar olie. Hij nodigt dan ook iedereen uit om naar de Staten te komen en de openbare documenten te komen bekijken.”

  MFK zieltjes moeten weer gewonnen worden? Je voelt al aan Schotte alvast op verkiezingen anticipeert…