• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes vindt dat de ministeries teveel langs elkaar heen werken waardoor de overheid eerder een spelbreker is in de economische groei dan een facilitator. Op de persconferentie na afloop van de ministerraad kondigde hij plannen aan om dat te veranderen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Het ministerie van Algemene Zaken, en de ministeries van Economische Zaken, Financiën, Verkeer en Vervoer en Sociale Zaken gaan een commissie bemensen die moet inventariseren welke projecten versneld kunnen worden uitgevoerd door bureaucratische belemmeringen weg te nemen.

Een verslag van Dick Drayer van Caribisch Netwerk:

17 reacties op “Asjes wil ministeries beter laten samenwerken”

 1. Asjes zegt : aanbod creëert vraag. Tijdens mijn studie leerde ik : vraag creëert aanbod. Rare zienswijze heeft Asjes. En niet alleen op dit gebied.

 2. waarschijnlijk stond dit allemaal in een brief van wijlen de Hr Wiels.
  Het fenomeen brieven, mails etc die de Hr Wiels heeft verzonden rechtvaardigt blijkbaar allerlei
  zaken van het benoemen van een regering tot het bouwen van ziekenhuizen etc.
  Zal me niks verbazen als er nog meer brieven en mails te voorschijn komen.

 3. Is het echt nodig dat er zoveel minesteries zijn op zo’n laag inwonertlat, ik merk ook zo weinig van hun bestaan, bestaan ze ook wel echt?? en hebben ze ook enig idee waar ze mee bezig zijn, of komt het misschien daar om dat het antwoord op vergunning aanvragen zo langzaam op gang.komt.
  Waar zijn ze bang voor.

  Rob.

 4. Ik wil met iedereen samenwerken, zolang iedereen doet wat ik zeg.

 5. De minister president ontpopt zich nu al als grote visionair. “Het moet allemaal sneller en met meer winkels erbij.” Gisteren even gekeken bij de nieuwe boulevard. Meer winkels ? Ze krijgen dit al niet vol. Vanmiddag even bij Bloempot geweest. Ik was de enige. Weer meer winkels dichtgeplakt met kranten. Bestaande winels kunnen het niet bolwerken, maar volgens Asjes gaan mensen meer geld uitgeven als er meer winkels zijn. Asjes moet zelf maar een winkel openen, dan begrijpt hij binnen een jaar wat wartaal is. Aaaaardige man, die Asjes !

 6. Als een dictator samenwerking gaat prediken, dan klopt er iets niet.
  wat rutsel zegt samenwerking is niet helemaal logisch in het antillaanse denken.
  ja ik weet dat ik negatief ben en moet oprotten naar mijn eigen land.
  Maar met de regeringen sinds 2010 word ik er niet vrolijker van en zeker niet optimistischer.

 7. Je bedrijf met 4000 werknemers loopt niet. De klanten lopen massaal weg naar de concurrent. Je werknemers zijn niet productief. Ziekteverzuim is hoog. Je diensten zijn verouderd. Je klachtenafhandeling is slecht. Je processen zijn van 100 jaar geleden. Je ict is een lachertje. Je website staat 10 dagen op zwart.

  En wat doe je. Het nieuwe raad van bestuur gaat een commissie vormen om door alle klantaanvragen te gaan om wat klantaanvragen te versnellen. Asked ben ik nou gek of heeft u zitten slapen op de Erasmus Universiteit toen ze het college organiseren behandelden?

 8. De Minpres vergeet erbij te vertellen dat je als investeerder waarschijnlijk je portemonnee moet trekken om 5 corrupte politici te betalen voor het versnellen van je papiertje. Als ministers zich met de details gaan bezighouden gaat het zeker mis.

  Die ministers moeten visie tonen. Begin maar eens met 800 ambtenaren naar huis te sturen en ook die paar honderd die thuis zitten zonder te werken en wel doorbetaald. Ga dan drastisch snijden in die verouderde processen die jullie in al die jaren hebben gecreëerd. Als het dan niet loopt dan kan je je er als minister mee gaan bemoeien.

 9. Samenwerken en Curacao hoort niet in 1 zin. Als er 1 ding is wat men hier niet doet dan is het samenwerken, het is de grote zwakte van ons volk.

 10. Nobel streven, alleen zal het hem niet lukken.

  want we weten allemaal dat we tot 2015 oktober niks aan onze ambtenaren kunnen doen.
  dus we hebben nu nog de bestuurslaag van ons eilandsgebied en de bestuurslaag van de Nederlandse Antillen die nu ineens het Land Curacao zijn.
  De afdelingshoofden van deze twee bloedgroepen zullen hun stempels, macht, niet in willen leveren.
  Tenslotte moeten we zeg maar 50% van het huidige bestand ambtenaren aan het werk houden. Dus hier de vergunning halen , dan richting de ontvanger om te betalen en dan weer met je bewijs richting een ander kantoor het laten vastleggen.
  terwijl het gelijk kan vergunning ophalen betalen en gelijk vastleggen door dezelfde ambtenaar.
  Dus nog even wachten tot 2015 dan kan het allemaal veel makkelijker.
  dan zal de LMAR, BZV en alle andere onzin zijn aangepast en het ambtenaren korps gehalveerd kunnen worden.

 11. En ik heb de oplossing !!!!

 12. Op het gebied van samenwerken is Asjes niet echt deskundig.
  Hij hielp de hele democratie om zeep in de Staten en wilde niet met de meederheid werken.
  Hij wil regeren met +1 meerderheid in Staten en niet samenwerken met breed draagvlak.
  Hij wil zijn eigen partijbestuur om zeep helpen en er niet mee samenwerken.
  Hij wil “consensus” (!!) rijkswetten eenzijdig opzeggen en niet samenwerken
  En.. Heeft hij ook gezegd WELKE projecten dan zo traag gaan dat het anders moet?
  Misschien het milieutoezicht op de ISLA?
  Dus als het gaat om samenwerken, dan is Asjes de laatste die ik daarvan verdenk.

 13. Wellicht op de manier zoals er nu wordt samengewerkt bij PS. :-). Want samenwerken kunnen ze heel goed binnen die partij blijkt nu.

 14. Handig hoe het toch altijd aan de ambtenaren ligt. Tsk, wat gemakkelijk. De overheid is een puinhoop! En vergeet niet de druk die er wordt uitgeoefend om zaken die het daglicht niet verdragen toch gedaan te krijgen, met alle gevolgen van dien. Dit is een mooi voorbeeld van een totaal gebrek aan visie. Laat de minister-president iets gaan doen aan het rapport van TAC.

 15. do i like Asjes? do i like his past? do i like him as PM? did the we want him as PM when we voted?…

  …what i can say is that this is a good initiative, we would all profit from the bureaucracy being ‘eliminated’ and important projects being implemented, or even completed, faster…

  like with ALL politicians/politics: its wait and see

 16. Precies de vinger op de zere plek. Nog even de ambtenaren laten meewerken en alles zal gaan zoals investeerders, bezoekers en de bevolking dat graag ziet.

 17. Asjes wil betere samenwerking… hahaha… en dat doe je volgens drs. Visa Jasjes door familie (bv je echtgenote) en loyale vrienden (Marvelyne Wiels) te belonen met commisariaten, parlements-zetels en ministersposten.

  Asjes-definitie van goede samenwerking 😉