• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HaringCURAÇAO – De kaarten voor de haringparty zijn nu extra voordelig. De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel en de Stichting Curaçao Haring Party wil dan ook alle kaarten verkopen.Twee restaurants hebben daarom de koppen bij elkaar gestoken en sponsoren de laatste kaarten, meldt Radio Hoyer 2.

In plaats van 125 gulden betalen haringliefhebbers nu 99 gulden. Met twee weken vertraging wordt de Curaçaose haringparty komende zaterdag gehouden. Het uitstel werd veroorzaakt door het slechte weer in de noordelijke wateren. Gebrek aan zonlicht vertraagde de groei van plankton, het voedsel van de haring.

Tutti Frutti
Dit jaar heeft de Stichting Curaçao Haring Party er voor gekozen om de Voedselbank Curaçao te ondersteunen en dan met name het project Tutti Frutti. Het project is in 2005 gestart met de verstrekking van vers fruit aan kinderen die naar een ongesubsidieerde naschoolse opvang gaan. Voor velen op Curaçao is vers fruit een niet te betalen luxeartikel en van groot belang voor gebalanceerde voeding. De Stichting Curacao Haring Party vindt dan ook dat de Voedselbank wel wat extra steun kan gebruiken.

Vers fruit
Dagelijks verstrekt Tutti Frutti bij de naschoolse opvang aan 125 kinderen vers fruit. Doel is om dit uit te breiden naar 300 Kinderen. Stichting Curaçao Haring Party roept iedereen op om naar de Haringparty te komen. Ook aan mensen die niet van haring houden is gedacht met een seafood buffet en broodjes stoba.

Jan Rijnsburger, secretaris van de Stichting Curaçao Haring Party, legt aan Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit wat de Haringparty inhoudt:

9 reacties op “Opbrengst Haringparty naar Voedselbank”

 1. Edgar heeft volledig gelijk. De haring party is voor Jan Sofat lui die ons graag willen doen geloven dat ze zoveel goeds doen voor de maatschappij terwijl hun bijdrage in werkelijkheid een te verwaarlozen fractie van hun inkomen is.

  Huichelarij ten top.

 2. Petje af Edgar! De wereld zou een stuk mooier zijn met meer van dat soort initiatieven. Misschien stimuleert “het aan de grote klok hangen” juist meer kaart verkoop of inspireert het amderen om ook iets dergelijks te organiseren. Bottom line, mensen die het kunnen gebruiken wordeb geholpen niets mis mee

 3. Het is ook nooit goed….

 4. Ik werk regelmatig samen met vrijwilligers instellingen (bv Tante Mia). Ik lever mijn producten af bij hen en zij verdelen het onder diverse hulpbehoevenden. Daaronder zijn diverse stichtingen voor geestelijk gehandicapten, ouderen, terminaal zieke kinderen en kinderen uit zeer arme gezinnen.
  Grote verschil is dat we het niet aan de grote klok hangen. Het gaat immers niet om ons, maar om de minder bedeelden.
  De bedankbriefjes waarderen we echter zeer, hangen aan de muur.

 5. Mooi initiatief! Men eet nou eenmaal graag haring en men verbindt daar graag een festiviteit aan iedere heug zijn meug zou ik zeggen. Leuke bijkomstigheid is dat kinderen hier heel direct mee worden geholpen door toegang tot vers fruit. Al heb je natuurlijk altijd azijnpissers als Edgar.. Wanneer heb jij voor het laatst fruit uitgedeeld Edgar?

 6. @Edgar, wat bedoel je precies met zoveel mogelijk eten? De inkomsten (entreeprijs) is toch evenveel ongeacht wat je eet?

 7. Wel goed idee….komt er tenminste geld binnen.zou ok leuk zijn om ze ook haring te schenken…..hun eigen haringparty

 8. Geef er wel en slot bij, want er zijn hongerigen die niet kunnen wachten tot er wordt uitgedeeld.

 9. Ironie ten top……………..zovee mogelijk eten om minder bedeelden aan eten te helpen !