• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curaçaose vlagCURAÇAO – Dia di Bandera, oftewel de Dag van de Vlag, wordt op 2 juli weer gevierd. In de grondwet staat opgenomen dat de Curaçaose vlag elke dag moet uithangen bij regeringsgebouwen en scholen. PAIS-lid Eugene Cleopa heeft in het kader van dit wetsartikel een aantal kamervragen gesteld.

De vragen waren gericht aan Rubia Bitorina, minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport. Aanleiding was het bezoek aan diverse eerder genoemde regeringsgebouwen en 39 scholen van Cleopa deze week om te kijken hoe de wet wordt nageleefd. Cleopa noemt dat wat hij heeft gezien een teleurstelling. “Alleen bij het parlementsgebouw, het kantoor van de premier in Fort Amsterdam en de Kennedy school in Kwartier zag ik de vlag. Dit bracht bij mij teleurstelling en schaamte teweeg”, aldus Cleopa.

Kamervragen
– Is de minister op de hoogte dat bijna alle gouvernementele kantoren, kantoren van de negen ministeries en bijna alle scholen de vlag niet dagelijks hebben uithangen zoals de wet dit voorschrijft?
– Kan de minister het parlement en het volk uitleggen hoe de regering er voor gaat zorgen dat de vlag op de desbetreffende plekken elke dag, met het nodige respect, weer komen te hangen?
– Wordt het reglement betreffende de Curaçaose vlag aanpassen nu er een nieuwe politieke situatie is?
– Heeft de minister geld uit de begroting gereserveerd voor de viering van Dia di Bandera zoals we jaarlijks gewend zijn?

Patriottisme
Verder roept Cleopa de minister op om het onderwijs te laten inspecteren of zijn, in eigen woorden, ‘teleurstellende impressie’ waar is. Zo wel, hoe moet dit worden aangepakt om het patriottisme onder Yu di Korsou te herstellen. “YDK die bewust zijn van hun plicht en verplichtingen, namelijk trots van de eigen identiteit en Curaçao haar plek op de wereld”, aldus Cleopa

20 reacties op “Cleopa mist patriottisme op Curaçao”

 1. De vlag mag niet volledig maar moet uiteraard wel 80/20 % uithangen…

 2. Een goede regeerder moet weten waar de prioriteiten van de bevolking (kiezers) ligt.
  Vanzelf sprekend is de heer Cleopa een goede regeerder. Dat ik denk dat er belangrijkere dingen zijn die bij de bevolking leven geeft aan dat ik terecht geen regeerder ben.

 3. Als Cleopa(tra) denkt dat hij respect voor eigen vadereiland kan herstellen met vlaggen, dan onderschat hij zijn eigen bevoling toch wel heel erg. De YDK zijn niet (meer) trots op hun land en schamen zich er (terecht) voor, hoewel ze dit proberen te verhullen met grote ego’s. Maar wee, o wee als er kritiek op hun eilandje komt. Dan zie je wat er gebeurd: men wordt boos, omdat men de ogen wil sluiten en zich heimelijk schaamt voor die viezigheid die er op dit eiland plaatsgrijpt. POLITICI, geef de YDK haar Korsou terug, waar ze recht op hebben! Nou is Nederland eindelijk terug getrokken en nou kunnen we eindelijk vrij zij, zitten we onder het slavenjuk van rovende en domme politici, die wel iets horen luiden, maar nog nooit van een klepel hebben gehoord. Het is waar dat er een probleem is met de vaderlandsliefde hier op Korsou, alleen de oplossing, Cleopa, zijn niet de vlaggetjes, maar het gedrag van jou en je collega’s!!! Bah!

 4. jeetje…… alsof we niks beters tte doen hebben. patriotisme zal niet leiden tot beter onderwijs, beter wegennet, beter milieu door minder uitstoot ISLA minder illegal vuilstorting , minder armoede minder corruptive , minder criminaliteit , betere gezondheidszorg. Nee meneer Cleopa juist andersom beter onderwijs , beter wegennet , beter milieu omstandigheden , minder criminaliteit , minder corruptive, beter gezondheidszorg en minder armoede zal leiden tot meer patriotism. Mischien is dat een beter uitgangspunt.

 5. Gelukkig gaat Cleopa’s verstand niet verder dan vlaggetjes, stel je eens voor dat hij zich met onze hongerende jeugd zou gaan bemoeien dan komen de rampen pas echt over ons.

 6. Wie wil er nog patriot zijn op Curaçao? Cleopa en zijn collage politici zijn volstrekt niet te vertrouwen en denken nooit in het belang van Curaçao, maar vooral in eigen belang en dan wel specifiek in het belang van zijn portemonnee.
  Meneer Cleopa, stop onmiddellijk uw steun aan de corruptie in hoogst vorm van Asjes en Schotte. dan pas bent u een patriot.

 7. @LaStiwz, er zijn scholen die nog geen cent hebben om WC papier te kopen.
  Zolang het graaien door politici en topbestuurders de norm blijft zullen scholieren hun eigen toiletpapier moeten meenemen, scholen en wegen niet worden onderhouden, gepensioneerden worden belazerd en de economie globaal in recessie zijn etc.. De grote vraag hierbij is
  WAT doen we hieraan behalve kritiek leveren.

 8. Toch wel lachwekkend dat een politicus zich WEL druk kan maken over een vlag, maar NIET over:
  – enorme criminaliteit
  – enorme fraude
  – enorme corruptie
  – slechte staat van de wegen
  – slechte staat van de financiën van het eiland
  – slechte arbeids ethiek en moraal van de bevolking (Josepa heeft het al aangedragen)
  – gok maffia
  – drugs maffia
  etc
  etc

  Cleopa is van mening dat een vlaggetje alle problemen op zal lossen. Heeft hij aandelen in een vlaggenfabriek gekocht ? Of heeft hij ze geimporteerd en kan ze aan de straatstenen niet kwijt ?
  Ik denk dat het eiland beter af is wanneer Cleopa met al zijn vlaggetjes op klein Curacao gaat zitten en dan laten we het oplossen van de problemen over aan degenen die WEL serieus kunnen zijn.

 9. Op dit eiland denkt iedereen aan zichzelf, zelfs diegene die andere helpen doen dit ‘ter eer en glorie’ van zichzelf (kijk eens hoe goed ik ben)

 10. Er zijn scholen die nog geen cent hebben om WC papier te kopen, laat staan een vlaggetje.

  P.S. ik heb liever een dochter met een schone bips dan een patriotiste.

 11. Een zeer groot patriot is Charles Cooper, maar alleen van zichzelf en zijn portemonnee.

 12. Cova (PLKP) had dit ook als eens aan de orde gesteld, hij liet vlaggen aanmaken en die kon je toen gratis ophalen, en dan kwam het met Curaçao allemaal wel goed want daar werden de mensen patriottisch van zei hij…., zalig zijn de simpelen van geest.

  Mijn ervaring is dat patriotisme hier alleen aanwezig is als het gebruikt kan worden.
  Zoals mijn hier met het eigen land omspringt getuigt van weinig liefde of trots daarvoor.

  Cleopa heeft gelijk door te stellen dat als er een vorm van vlagetiquette is, dat men zich daar dan aan zou moeten houden, het feit dat het niet gebeurt is alleszeggend.

 13. Mischien moet Cleopa zich hier druk om maken:
  dwangarbeid, sex trafficking, vrouwenhandel, enz enz.

  http://www.refworld.org/docid/51c2f3c716.html

 14. Nee gelukkig zijn er geen belangrijkere en nijpende de zaken die om een oplossing vragen. Volstrekt belachelijk dat dit in een wet is vastgelegd. Wat wil hij nu bevorderen? Patriotisme of naar nationalisme neigende toestanden? Een zeer gevaarlijke tendens, zoals we weten uit de wereldgeschiedenis. Cleopa maak je liever druk om de corruptie, de criminaliteit en de armoede.

 15. Ik lees zojuist dat artikel over vrouwenhandel en dwangarbeid op Curacao en ene Cleopa stelt vragen over missende vlaggetjes. Hoe simpel kan iemand zijn. Maar ja daarom is hij ook door zijn meerderen gekozen in de Staten met als redenering : “het is een simpele geest,van hem zullen we geen intelligente vragen krijgen noch kritiek en dus zijn onze handen vrij om te doen wat we willen”. Slaap maar door Cleopa, in je salaris en bemoei je er niet mee aub.

 16. Hoe kun je nu trots zijn op “leiders” als Asjes, Daar schaam je je roch voor!

 17. land van 150.000 meningen
  land van veel verdriet
  land van leiders maar ze doen het even niet
  land van rijken en armen
  land van hoop en liefde
  land van haat en nijd
  land om van te houden en waar je je toekomst wil bouwen
  land met de kleuren in de vlag van blauw, geel en wit.
  land en vlag is ons bezit

 18. zodra we een regering krijgen die eerlijk is en netjes zijn werk doet.
  zonder corruptie en vriendjespolitiek.
  kunnen we misschien een beetje trots worden op dit land.
  maar dat zal de 1e 20 jaar nog niet gebeuren!!!

  voorlopig is dit land iets om je diep voor te schamen.
  gezondheidszorg
  opleidingen/scholing
  onderstand
  Isla
  maffia
  criminalitiet
  vervuiling op straat en stranden
  illegale vuilstort
  wegennet
  armoede
  angstcultuur
  enzo voort…..

 19. Laat Cleopa eens het gebrek aan patriotisme bij vele politici op de agenda zetten !
  Vlaggetjes…..pffff. Er zijn veel belangrijker zaken Cleopa waarvoor jij willens en wetens je ogen sluit. Die vlaggetjes dt is een afleidingsmanoeuver van je. Verveel je je in de Staten?

 20. Belangrijker is hoe de regering omgaat met corruptie en vriendjespolitiek dan een paar stomme vlaggetjes!