• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

hugginsCURAÇAO – Het onderzoeksteam heeft een redelijk duidelijk beeld wie de verdachten van de moord op Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels zijn en wat er op 5 mei heeft plaatsgevonden. Dat liet politiewoordvoerder Reginald Huggins vandaag weten tijdens een persconferentie.

Vermoedelijk betreft het een huurmoord waarbij de daders door één of meer derden zijn betaald om de moord te plegen. Het onderzoek richt zich ook op degenen die de opdracht tot de moord hebben gegeven en die de daders hebben betaald. Ook op dit terrein maakt het onderzoeksteam vorderingen en zijn er indicaties aanwezig in welke richting deze personen moeten worden gezocht.

Martinez
De huurder van de mokkakleurige Kia Picanto, die is gebruikt bij de moord op Wiels, was de 30-jarige Raul J. Martinez. Hoewel dna-onderzoek dit nog definitief moet uitwijzen, is het lichaam dat op 4 juni op de vlakte van San Pedro werd aangetroffen, hoogstwaarschijnlijk het lichaam van Martinez.

Verdwijning

Martinez is sinds medio mei vermist en is binnen het onderzoek naar de moord op Wiels al voor zijn verdwijning aangemerkt als één van de verdachten die de moord zou hebben gepleegd. De identiteit van de persoon die ervan wordt verdacht dat hij op zondag 5 mei samen met Martinez in de Kia Picanto aanwezig was op het moment van het plegen van de moord, is bij het onderzoeksteam bekend. Nadere mededelingen over deze persoon, worden in het belang van het onderzoek niet gedaan.

Moord
De 26-jarige L.L.F. wordt verdacht van de moord of doodslag op Martinez. Deze verdachte is afgelopen zaterdag aangehouden in Zoetermeer. Afgelopen maandag is hij onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee overgebracht naar Curaçao. F. is in voorlopige hechtenis genomen. In de loop van de komende week wordt bekend of zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd.

Auto’s
De mokkakleurige Kia Picanto, die gebruikt is bij de moord op Wiels, is gehuurd bij Oost-West Car Rental in Rooi Santu. De auto is in beslag genomen en op sporen onderzocht. De auto die later bij Martinez in gebruik was, een witte Kia Rio, is op zaterdag 18 mei onbeheerd aangetroffen bij de zoutpannen in de wijk Sami Liber. In de auto bevond zich een grote hoeveelheid bloed. Er wordt onderzoek gedaan naar de vraag welk verband er bestaat tussen de dood van de heer Wiels en de dood van Martinez.

Huiszoekingen
In de woningen van Martinez en F. op Curaçao zijn huiszoekingen verricht. Daarbij zijn onder meer technische sporen veiliggesteld. Ook is de auto onderzocht waarmee het lichaam van Martinez vermoedelijk is vervoerd. Het forensisch onderzoek naar deze sporen loopt nog.

Nederlands Forensisch Instituut
Sinds de dag van de moord is er een groot aantal onderzoekshandelingen verricht, zowel op technisch, forensisch als tactisch vlak. Bij verschillende gelegenheden hebben collega’s van andere landen binnen het Koninkrijk hun bijdrage geleverd aan het onderzoek. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) speelt een belangrijke rol bij het vergaren en het onderzoeken van het sporenmateriaal.

Informatieverstrekking
Politie en justitie hebben tot nu toe besloten om de informatieverstrekking aan de pers beperkt te houden. Dit is een bewuste keuze geweest, omdat het verstrekken van meer informatie het onderzoek zou kunnen schaden. Verder laat het Openbaar Ministerie weten dat de suggestie die in sommige lokale media wordt gewekt, namelijk dat er aan de pers in Nederland meer informatie is gegeven dan aan de plaatselijke pers, pertinent onjuist is.

32 reacties op “Verdachten moord Wiels bekend”

 1. @De Cok, of dat ie meer slachtoffers maakt net als bij van de Sloot des tijds.
  Ze hadden die gek rond laten lopen terwijl hij een gevaar was voor anderen EN voor zichzelf!

 2. Het zal toch niet zo zijn dat men de andere verdachte, van wie men weet wie het is , vrij laat rondlopen in de hoop dat hij wordt omgelegd? Case closed bij gebrek aan verdere informatie. De shit die anders boven water komt is mogelijk te erg en kan beter verborgen blijven?

 3. Het zal toch niet zo zijn dat men de andere verdachte, van wie men weet wie het is , vrij laat rondlopen in de hoop dat hij wordt omgelegd? Case closed bij gebrek aan verdere informatie. De shit die anders boven water komt is mogelijk te erg en kan beter verborgen blijven?

 4. De hamvraag is nog steeds niet beantwoord.

  ra,ra,ra wie is of zijn de daders ???????????
  Het lijkt wel op een reclame campagne voor een bedrijf in oprichting.
  Je zou bijna kunnen zeggen dat het gaat om een campagne van de media om kijk,luister cijfers en verkoopcijfers van de kranten te stuwen.

 5. @Uu

  tsss elk goed respecterend politiek leider heeft toch geen geld van zich zelf, dus ze kunnen het pas doen als ze aan de macht zijn of via vage stichtingen.

  Ik heb ook wel eens gehoord dat leider vrienden aanstelt en een kickback krijgt van de aangestelde persoon van 25% van het ontvangen salaris en wachtgeld .

  maar dat zal wel een fabeltje zijn, of toch niet?

 6. De moordenaar van de chauffeur zou dus ook de nog levende moordenaar van Wiels moeten zijn. Zolang hij op Suffisant zit loopt hij geen gevaar, dus een kwestie van tijd, als het OM hem loslaat om zijn lot te laten verzegelen….

 7. Abraham Mossel, op 20-06-2013 om 13:54 schreef: gaat om een gekleurde man??????????????????.zou het iets met de zaak Wiels te maken hebben?.

  Bedoelt u dat een Witte man niets met de zaak Wiels te maken kan hebben ?

  (een witte man die in de zon is geweest, is mogelijk een gekleurde man)

 8. Leve de NFI,met de NFI komt elke dader bovendrijven..het web zal zich sluiten,en het recht zal zegevieren..de daders kunnen niet zwaar genoeg gestraft worden voor deze gruwelijke moord,met omstanders die ook door kogels getroffen konden worden,en een aanslag op de democratie gepleegd hebben..leve de NFI..,,en het onderzoeksteam ,,en breng het onderzoek niet in gevaar door teveel naar buiten te brengen..r.i.p.Dhr Wiels

 9. er is een lijk in schiemond – rotterdam op gevist????????????????????????gaat om een gekleurde man??????????????????.zou het iets met de zaak Wiels te maken hebben?.

 10. @ Onchi zou best kunnen,maar dan moet de mossat maar gevraagt worden om hem ff op te halen,dat kan je wel aan ze overlaten !

 11. @Onchi, Ik denk dat de verdachte eerder bang moet zijn voor de opdrachtgever.. Je hebt gezien hoe het met Bolle is afgelopen.. Hetzelfde lot zal de andere verdachte ondergaan..

 12. @henki, je bent (expres?) politieke leiders vergeten die geldbeloftes maken vóór de verkiezingen maar bij eventuele verlies dit niet kunnen waarmaken. Ik bedoel hiermee, stemmen kopen en geld beloven áls ze aan de macht komen.
  DiT soort beloftes moeten VERBODEN worden!

  Wie geld belooft voor een handeling moet dat altijd betalen maar UIT EIGEN ZAK en niet áls hij ”aan de macht komt.” Want dan gaat hij gemeenschapsgeld ervoor gebruiken en dat is oneerlijke spel.

  V.w.b. vriendjes politiek, noem mij een politieke partij die dat niet doet of heeft gedaan.
  Bekvechten in de media doen ze ook allemaal, dus dat zal wat worden.

 13. Zou de andere verdachte gevlucht zijn naar een andere land / eiland waar er geen uitleveringsverdracht is?

 14. het doden van een mens is verschrikkelijk, eigenlijk wilde ik beginnen met op ons eiland zijn er maar twee soorten moorden.
  1. in de relationele sfeer
  2. moorden met geldelijk gewin zoals overvallen, afrekeningen drugs

  nu is er een derde bij gekomen moorden om politieke gewin,

  de eerste twee soorten moorden zijn al erg genoeg, maar de derde laat ons zien dat wij the way of life niet beter zijn dan de om liggende landen.

  waar hebben wij dit allemaal aan te danken?
  Is het onze vorm van politiek voeren, leiders die de ene groep op jutten tegen de andere groep?
  komt het door het graaien van de politiek dat de burger denkt dat kan ik ook.
  zal het zijn dat familie, vrienden en zelf kennissen ineens baantjes krijgen ook al zijn ze er niet eens voor opgeleid?
  Of is dat ons volk zelf geen eigen mening heeft en zich laat leiden eens per vier jaar op gebakken lucht en valse hoop?

  zal het niet zo moeten zijn dat we allen zelf aan een stevige basis moeten gaan werken
  strengere regels moeten hebben voor ons volk. Zodat we geen dubbele agenda,s hoeven te hebben.

 15. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/17720

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/huurmoordenaars-helmin-wiels-bekend

  http://www.bnr.nl/nieuws/161927-1306/politie-moord-op-wiels-was-huurmoord?s_cid=blogitems

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/6/Politie-twee-huurmoordenaars-pleegden-moord-op-Wiels-1289255W/

  etc.etc.

 16. @Rignald, ”terug naar de orde van de dag,” pas na de ontknoping!
  Nederlandse kranten staan er bol van, dag in dag uit is het Wiels, zelfs in België nu.

  Binnenkort haalt het ook CNN.

 17. @Sigmabatje, nu begint het pas. Heel Curacao zal binnenkort op haar grondvesten schudden.
  Wat ”achter de rug.” Had je gehoopt!

 18. @Sigmabatje-Opvallend hoe enorm de Wielszaak leefde op het eiland ten tijde van de moord, ook op dit forum?
  Tuurlijk er is een politicus vermoord man!
  Destijds werd de moordenaar van Fortuyn gelijk gepakt maar leefde het na jaren nog steeds onder bevolking in NL.Er waren zelfs mensen die tattoo hadden gezet van Pim.
  Curacao is een klein eiland maar er gebeuren teveel dingen die je in Hollywood films ziet.
  Groot verschillen zijn dat Californie groter is dan Curacao en dat er bij de moorden in Curacao geen special-effects aan te pas komen…

 19. @sigmabatje, blijkbaar was Wiels toch niet de grote leider van het volk.. idd terug naar de orde van de dag en kiezen op de mensen die Cache concerten en biertjes beloven tijdens de verkiezingen

 20. @Bor
  Hoezo vage kop?

  BekenD = weten wie het is
  BekenT = toegeven dat je iets gedaan hebt

 21. Ik vind het, los van de ontwikkelingen in deze moordzaak, wel opvallend hoe enorm de Wielszaak leefde op het eiland ten tijde van de moord, ook op dit forum. Eigenlijk ligt dit nu achter ons, en is hoogstens nog een handvol mensen op zn meest benieuwd naar wie er nou achter de moord zit. Op zich goed, het leven gaat gewoon door.

 22. @DOMBOKLAD.

  Je bedoeld zeker zzzzzzzzz, blijf lekker slapen joh ,poco poco.We zitten niet op jouw opmerkingen te wachten

 23. @Bor

  ter info : “verdachte bekenD” heeft een andere betekenis dan “verdschte bekenT”.

 24. Goed om te horen dat er in ieder geval snel vorderingen zijn gemaakt. Benieuwd naar het verdere verloop en of er nog iets over naar buiten komt.

 25. Was dat weer zo’n halve gare Antilliaan mitar mitar, die van de onderwereld moeten leven? Lijkt mij sterk.

 26. Wat is de bedoeling van” en zijn er indicatie in welke richting de personen moeten worden gezocht” het plaatsen van deze vermelding? Eerst je werk afronden en dan met het resultaat komen.

 27. @Reginald, is daarom Schotte nu naar Venezuela gevlucht?

 28. Vage kop, heeft de moordenaar zijn daad bekend of is de persoon van moordenaar bekend?
  In ieder geval goed werk nu de achterliggende personen/persoon nog. Naar ik begreep heeft Justitie hier ook aanwijzigingen voor. Ben benieuwd.

 29. @ Bianca,

  Dat het een huurmoord was had iedereen wel kunnen bedenken. Waar het om gaat is “wie zijn de opdrachtgevers’.
  Zolang men daar achter komt maakt mij niet uit wat er met de moordenaars gebeurd. Opgeruimd staat netjes denk ik dan maar.

 30. Als de naam van de andere dader ook bekend is ,zoals wordt gezegd ,dan zou ik mij voor kunnen stellen dat deze binnenkort ook van de aardbodem zal zijn verdwenen. Beetje vreemde uitlating van Justitie; het ware beter geweest als ze hadden gezegd dat ze nog geen idee hadden.Ik ga er vooralsnog maar van uit dat dit een, weliswaar amateuristische , slip of the tongue is geweest.

 31. zozozo dan zijn de azijnzuipers ook tevree
  wort vervolgt !!

 32. wel makkelijk weer de dode is de dader had het al verwacht maar of ik het geloof is wat anders het is een makkelijke uitspraak zaak gesloten