thumb wietCURAÇAO – De 22-jarige man T.J.N. is vanmorgen door het Gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 80 dagen voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. De man hoeft de gevangenis niet in, want hij heeft al tien dagen in voorarrest gezeten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De man werd aangehouden na een huiszoeking in zijn woning te Seru Fortuna. Tijdens de huiszoeking werden 181 hennepplanten aangetroffen. Hiervan waren achttien planten in bloei. Verder werd in de woning 91 gram marihuanakruid aangetroffen. De politie deed de huiszoeking na klachten van buren. Zij stoorden zich aan de geur van de marihuana.

Kranten
De man zei tegenover de rechter niet te weten dat het cultiveren van marihuana strafbaar was. De rechter vroeg de man of hij weleens kranten op Curaçao leest. “Het gebruik en cultiveren van marihuana is wel degelijk strafbaar. U had dat kunnen weten als u de kranten zou hebben gelezen”, aldus het Gerecht. De rechter veroordeelde de man conform de eis van de Officier van Justitie.

14 reacties op “Veroordeling voor verbouwen van hennep”

 1. dit sooprt mensen durft justitie wel aan te pakken.
  maar de grote jongens mogen doen wat ze willen.
  justitie is een schande zolang mensen als Schotte, dos Santos en Jamooladin nog vrij rond lopen.

 2. @ allen,

  dus een wietteler geeft alles weg , heeft geen dus geen geld wat criminelen aantrekt om het hem afhandig te maken. Dus geen wapens in zijn huis om zichzelf te verdedigen.
  wietkopers hebben dus altijd geld om wiet te kopen, hoeven dus niet in te breken overvallen te plegen om te scoren.
  we leven dus in een wereld die helemaal perfect is. Niet voor niks hebben de buren geklaagd.

 3. Geen van beide. Gewoon met je luie aars aan het werk gaan.Dat verwacht ik…..

 4. @ Titanic, Legalize it is een Liedje van Peter Tosh niet van Bob Marley. Huntunospor wist dat wel 🙂 In any case, ik heb nooit het idee gehad dat het roken van Marihuana tot overvallen zal leiden. Ik denk wel , dat als je die jongens verbiedt om het te cultuveren dat ze wel tot overvallen gaan om aan geld te komen….dus tel uit je winst .wat heb je liever iemand die wiet teelt en verkoopt of iemand die je overvalt of eventueeel vermoord ?

 5. Koffie is ook een verslavende drug, net als alcohol. Die rechter begrijpt dat het roken van een joint niet hetzelfde effect heeft als een snuif coke.

 6. En henkie kan met zijn opleiding het verschil tussen een kruid en drugs niet zien hou het maar bij je paracetamol die je bij de drugs store kan koopen oftewel apotheek legalize it and i will appatize it P. tosh

 7. And god say grass is for the cattel and herb is for the service of men
  vertaald gras is voor het vee en kruid om de mens te dienen

 8. @ Henki

  marihuana “zet mensen aan om overvallen te plegen” en veroorzaakt “ellende” ?
  HAHAHA, Henki, als je niet high was toen je dit schreef zou ik je ten sterkste aanraden om een pitu-tje te roken.

 9. Te belachelijk voor woorden dat iets dat in de natuur groeid strafbaar kan zijn. De wet ziet alleen maar het woord drugs maar niet al het andere waar deze plant goed voor is. Dokters mogen wel geest onderdrukkende middelen verspreiden maar geestverruimende middelen en zelfs echt genezende planten worden verboden en bestraft. Tja stel je voor dat de mens echt beter wordt dan ie is…..zou een zonde zijn 😉

 10. schuld van het systeem, geen opleiding kan dus niet lezen.

  het verbouwen en houden van is een kwalijke zaak, omdat dit in het criminele gebeurt.
  niet alleen zet hij mensen aan om overvallen te plegen, ook brengt hij zijn buren in gevaar .
  10 dagen is wel heel erg weinig, als je ziet wat voor ellende deze planten en gebruik allemaal kan brengen.

 11. Ha, ha de rechter vindt het ook flauwekul en zorgt met zijn uitspraak dat de man weer direct op vrije voeten is. Doet me denken aan de tekst in Bob Marley’s liedje ‘Legalize it’. …Judges smoke it…

 12. voor gods gewassen de gevangenis in hoe lang moed dit nog doorgaan !!

 13. In NL zit je twee uur om een verklaring af te leggen dan naar huis,straf uitspraak 500,00 boete,tien dagen is veel te veel voor zo’n vergrijp, laat de politie meer inbrekers ,atroko plegers en moordenaars op pakken is mijn adviese aan de minister van justitie!

 14. Legalize that shit pa kaba!!!!