PALM visit CAP-2CURAÇAO – Minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm heeft een bezoek gebracht aan de directie van Curaçao Airport Partners (CAP). Gedurende het bezoek heeft de minister benadrukt dat comfort van de passagiers, bezoekers en werknemers van de luchthaven de hoogste prioriteit moet hebben.

Volgens de minister is er nog veel werk te doen om de luchthavenfaciliteiten te optimaliseren, maar benadrukt dat de prioriteit op dit moment moet liggen bij het verhogen van de reiservaring voor passagiers en bezoekers.

Airco
Palm is van mening dat nu daadwerkelijk aandacht besteed moet worden aan het plaatsen van airconditioning in de check-inhal en het plein bij de restaurants. De minister is met de directie van CAP overeengekomen dat gezamenlijk aan de realisatie hiervan gewerkt zal worden.

Impact
De directie gaf de minister een presentatie, waarin dieper werd ingegaan op de toekomstplannen voor de luchthaven. Daarnaast heeft hij een rondleiding gehad met uitleg over de wijzigingen en investeringen die voor de komende maanden gepland staan. “Als minister belast met economische ontwikkeling ben ik beschikbaar om de gewenste ontwikkelingen op de luchthaven te faciliteren. Dit zodat de luchthaven haar bijdrage kan leveren aan het toerisme, de economie en de inwoners van Curaçao” zo benadrukte minister Palm aan het eind van zijn bezoek aan CAP.

18 reacties op “‘Comfort op luchthaven hoogste prioriteit’”

 1. Alsof die airco’s het probleem van dit gedrocht is met zijn onaangename imigratie/beveilings beamtes.

  Weet iemand welke politici hun goedkeuring hebben gegeven voor de bouw van dit ding?

  Die lui, zouden het volk om vergiffenis moeten vragen en in ieder geval zich niet meer bemoeien met de bouw van het nieuwe ziekenhuis.

 2. http://www.aci-na.org/static/entransit/concurrent2_burns_ut.pdf

  Voor de liefhebber

 3. En vragen we ons af waarom bv GOL geen hub wilde maken van Curacao? Tja je wilt je passengiers toch niet uren laten wachten op Hato?

 4. Peter van Dungen, je hebt gelijk. Ik kan me nog heren dat er twee ontwerpen waren in der loop der jaren, een ontwerp van de jaren 80, waar de helling van de berg achter de ouwe luchthaven waar de BON BINI borden staan, gebruikt zou worden voor het bouwen van een heel modern lucht haven. Er waren vergaande plannen voor het beginnen met bouwen van de ontwerp van Plan D2, een ontwerp met begande grond als aankomst en de eerste verdieping als vertrek. De “Mirador” is weg gehaald om een brug te bouwen voor het bereiken van het vertrek. Niemand kan aangeven waarom geen een van deze ontwerpen die beter waren van wat we nu hebben niet gebouwd zijn. Misschien eigenbelangen eerst!!!!

 5. Het is duidelijk dat niemand hier op Aruba, Sint Maarten, Guadeloupe, Martinique, Barbados, Trinidad zijn geweest. Alle boven genoemde vliegvelden zijn een miljoen keer beter (qua gebouw) dan die van Curaçao. De verantwoordelijke consortium heeft een drama gebouwd en vervolgens met de noorderzon vertrokken. Het ingediende plan (toentertijd) door Curinta is door Alterra van tafel geveegd en daarvoor in de plaats hebben we een enorm stuk ellende gekregen. Wat mij betreft mogen ze het vliegveld slopen en het plan van architectenbureau Plan D’2, die 20 jaar na dato nog aan de hedendaagse eisen voldoet bouwen.

 6. Wat Tuna hieronder schreef kan ik mij volledig in vinden. Enig inlevingsvermogen in passagiers die na een intercontinentale vlucht van 9 tot 12 uur aankomen en vermoeid zijn is toch gewenst. Geef hen als “gast” op het eiland een goede behandeling waardoor zij zich welkom voelen. Maak bij de immegratiebalies desnoods een driedeling (“ingezeten”, “EU ingezetenen”, “overigen”), zodat je als toerist uit Europa met een EU-paspoort niet het ongeluk hebt achter een groepje mensen te belanden uit een “overig” land met een stapel verblijfspapieren en werkvergunningen die lang bekeken moeten worden. OF: maak 1 lange rij waaruit de voorste wachtende door een “regelaar” naar een vrije balie wordt verwezen (zoals bij het inchecken/afgeven bagage bij KLM). Kwestie van “afkijken” van goede praktijken elders.

  Voor wat betreft “airconditioning”: reizen tussen verschillende klimaatzones is soms moeilijk als het op een juiste kledingkeuze aankomt. Het overkomt mij ook wel eens dat ik of te warm of te koud ben aangekleed voor vertrekplaats resp. aankomstplaats. Een gelijke temperatuur op plaats van vertek (= luchthaven), vervoermiddel (=vliegtuig) én plaats van aankomst (= luchthaven) wordt dan wel op prijs gesteld.
  In dit verband ook een kleine opmerking: op Hato sta je na de Douane meteen buiten! Liever na de Douane via een een hal, waar je je desgewenst even kan opfrissen en omkleden, naar buiten.

 7. Begin maar ten eerste met die vieze stoelen schoon te maken in de vertrekhal.

 8. @Edgar, als je met DAE vliegt kan je er vanuit gaan wel een hele lange tijd op Hato te zitten

 9. Een paar weken geleden sprak Blanchard een paar weken geleden ook al over het feit dat de Airport een ‘beleving” zou moeten zijn.

  Wanneer leert men nu eens dat een vliegveld geen betemming is, het is slechts een middel om OP je bestemming te komen. Het is slechts een bushalte, meer niet.

 10. Goede faciliteiten vragen niet noodzakelijk om airco. Ben het helemaal eens met de kritiek waardeloze en arrogante immigration procedure. Dat is voor veel gasten een afknapper van de eerste orde. Wie gaat daar ooit wat aan doen?

 11. Er is niets mis met de ruim geventileerde vertrekhal en de terrassen, Airco is gewoon niet nodig. Als mensen het te warm vinden is Curacao wellicht niet de juiste bestemming voor hen. We hoeven op dit punt Aruba niet te volgen. Daar staat de airco op het vliegveld vaak veel te koud. Over comfortabel gesproken.
  Nog even en de stranden worden ook van airco voorzien.
  Belangrijker lijkt me een juiste weergave van aankomst- en vertrektijden en tijdig bijwerken van vertragingen. Dat is al maanden niet goed.

 12. @ Tuna Wat je beschrijft zijn realistische indrukken van hoe het er hier in ‘dushi Korsou’ aan toegaat. Ik vind dat men het morele recht pas heeft om Hato up te daten, als eerst alle andere shit op het eiland is opgelost. Dat gaat dus nooit gebeuren. Wil Hato in de pas blijven met het verval van dit eiland, dan moet er vanaf nu geen onderhoud meer aan worden gepleegd…

 13. Dus ze zullen de airport tax nog wel hoger maken.. is al ongelovenlijk hoog! en dan maar blijven stoer doen om flesjes water dat je niet mag meenemen..

 14. Bij aankomst op Hato, kijkend naar de lange lange rijen niet ingezetenen die door een dame van immigratie luidkeels en dus publiekelijk te grazen worden genomen omdat ze op de immigratie kaard een categorie in een verkeerd vakje hebben ingevuld, dan erger ik mij kapot. Een ambtenaar die dus gezien haar gedrag wel in die moeilijke periode van de maand moet zitten, en als een bulldog iedereen te woord staat. De tijdsspanne die het in beslag neemt om iedereen daar te laten passeren is waanzinnig lang. De immigratie perikelen zijn al vaak aan de orde geweest, de wijze waarop het er daar af en toe aan toegaat is mensonterend.

  Daarna moet men de douane passeren, waar er beambten bij zijn die zonder ook maar één woord te zeggen!! de mensen wijzen wat ze moeten doen, dat ze terug moeten komen, of dat ze een koffer maar ergens moeten neerzetten, of op een tafel plaatsen, of dat ze begeleid door een achteloos wegwuif gebaar kunnen doorlopen. De onbeschoftheid ten top. Ik loop door als iemand naar me staat te gebaren; als men iets van me wil dan kan men dat gewoon zeggen, dat is normaal bij opgevoede volwassen mensen.

  Het welkom op ons eiland gaat vaak op de hier boven beschreven manier, een fantastische indruk maken we daar al, dit heeft volgens mij veel meer prioriteit om juist daar eens wat aan te doen zodat de passagiers het idee hebben dat ze welkom zijn. Dit valt ook onder een vorm van comfort, en het is duidelijk aan verbetering toe.

  Bij vertrek, terwijl je buiten duidelijk de verkoelende passaatwind zijn werk ziet doen, zit je te zweten in een kolom stilstaande lucht, omdat de airco installatie het weer/nog steeds niet trekt boven in de hal, en je kunt er niet uit. Dit is de laatste indruk die men heeft als men het eiland verlaat. Ook niet zo een gunstige.

 15. We hebben er weer een passagier bij op het NARRENSCHIP,doelloos gelul airconditioning? ook op de terassen Palm?,zorg er eerst maar eens voor dat je met je colega Baleloor? weer naar de a1 status gaat lijkt me beter,die zitten niet op jouw onzin verhalen te wachten.

 16. FELIS kinderopvang wordt beroofd om voedsel, en deze zak maakt zich zorgen om peperdure airco’s (in aanschaf onderhoud en verbruik) op de luchthaven? Laat de luchthaven voor wat het is -het geeft al het valse idee dat het op dit eiland redelijk geregeld is. Als je er een gelikte luchthaven a la Houston van maakt, dan schrikken mensen zich helemaal kapot zodra ze een kilometer van de luchthaven verwijderd zijn en rennen ze gillend terug om het eerst het beste vliegtuig te nemen naar welk land dan ook…

 17. Huh??? Is Minster Hakim terug of zo?? Krijg enge flash-backs. We zijn een tropisch eiland, hou toch eens op met die dure onzin plannen alles te willen koelen. Mr. Palm doe anders je jasje eens uit, dat helpt ook 🙂

 18. Hoogste prioriteit…ten opzichte van? Veiligheid en beveiliging zouden bovenaan moeten staan. Nu er zo weinig ruimte is en zoveel passagiers bij de verschillende checkpoints bij douane en immigratie, lijkt het me dat een verhoogde aandacht voor deze aspecten ook op zijn plaats is.