Marvelyne Wiels bezoekt MP Mark Rutte CURAÇAO – De nieuwe gevolmachtigde minister van Curaçao, Marvelyne Wiels, heeft vanochtend kennisgemaakt met premier Mark Rutte. De beide bewindslieden namen de tijd om elkaar bij te praten over de laatste ontwikkelingen in Nederland en op Curaçao, alsmede om elkaar beter te leren kennen.

Daarnaast maakten zij gebruik van de gelegenheid om de reis van Rutte naar Aruba, Curaço, St. Maarten, Bonaire, St. Eustatius en Saba van 13 tot en met 19 juli door te spreken. Het bezoek is bedoeld om uitgebreid kennis te maken met het Caribische deel van het koninkrijk.

Focus
De focus van het bezoek van Rutte in Nederland is ook gericht op de onderlinge economische betrekkingen. Rutte wordt daarom vergezeld door vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven. Wiels zal de premier tevens ontmoeten op Curaçao en volgende week vrijdag treffen zij elkaar voor het eerst in de Rijksministerraad.

2 reacties op “Marvelyne Wiels maakt kennis met Mark Rutte”

  1. Voormalig gevolmachtigd min. Pieters uit in het Brabants Dagblad ernstige bezwaren richting Asjes. A. houdt zich niet aan de democratische regels ( what’s new). Pieters heeft veel kritiek op de benoeming(en) van Tara Asjes.Pieters weigerde tevens de dochter van Wiels directeur te maken van het curacao- huis. U weet wat Asjes toen deed. Asjes behoort tot het schorem van deze wereld. Vertrouw zijn mooie,zalvende woorden niet.( in de geschiedenis zijn er nog meer lieden die b.v. niet-aanvalsverdragen sloten met bepaalde landen om ze voorts binnen te vallen. Ik noem de naam maar niet).Onbetrouwbaar van zijn kruin tot aan zijn voetzolen.

  2. Laat premier Rutte niet vergeten de UNICEF rapporten over de eilanden mee te nemen op zijn komende reis naar de Antillen.
    Het bedrijven van toerisme is niet nodig en het zich laten inpakken door politici evenmin.
    Een aardig onderwerp is ook het bespreken van de mogelijkheid om een federale (koninkrijks)politie in het leven te roepen zodat het justitiële apparaat op o.a. Curaçao weer adequaat kan functioneren.
    Stanley Brown heeft gelijk. Het zou beter zijn als Curaçao de eerste honderd jaar een provincie van Nederland werd. Als het onderwijs tegen die tijd goed op orde is en de sociale situatie verbeterd dan zien we weer verder.