PAR partijgebouwCURAÇAO – De kop is eraf in het proces om tot een nieuwe leider van politieke partij PAR te komen. Gisteravond namen Marilyn Alcalá-Walé, Zita Jesus-Leito en Daniel Hodge het in het eerste debat tegen elkaar op. Van een koploper of favoriet is nog geen sprake, meldt Radio Hoyer 2.

Uit gesprekken met PAR-leden maakt de vice-voorzitter van de PAR David Dick op dat de drie overgebleven kandidaten even populair zijn. Dick is lid van de commissie die het proces begeleidt om zo neutraal mogelijk tot een nieuwe partijleider te komen.

Debatten
Een gespreksleider legt tijdens de debatten meerdere gespreksonderwerpen en vragen aan de drie kandidaten voor. Ze zijn vooraf niet op de hoogte van de vragen, maar weten wel welke onderwerpen aan bod zullen komen. De volgende twee debatten zijn morgen en maandag. De uiteindelijke stemming volgende week dinsdag is volledig transparant. Het zijn volgens Dick de leden die de nieuwe partijleider kiezen en niet het bestuur.

Dick legt aan Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit wat de commissie doet:

1 reactie op “Nek aan nek-race PAR-leider”

  1. ik had begrepen dat de debatten ook online te volgen waren. klopt dat? kan iemand ook vertellen hoe en waar/wanneer? thx