• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

koelkastCURAÇAO – De medewerkers van stichting F.E.L.I.S. stonden voor een onaangename verrassing toen zij vanochtend een ravage aantroffen bij de naschoolse opvang. Inbrekers hadden de glazen deur ingeslagen, het alarm losgetrokken en een vreemde buit meegenomen: de voedselvoorraad.

“Zij hebben cornflakes, brood, beleg, blikken bonen en fruit meegenomen. Er stonden zelfs bordjes en bestek klaar om mee te nemen”, verklaart medewerkster Ruth Elizabeth. “Terwijl ze de televisie hebben laten staan.” De schade telt in totaal 800 gulden, een hoog bedrag voor een stichting die alleen draait op donaties, nadat de subsidie vorig jaar is gestopt.

Opvangalarm
“We moeten elk dubbeltje omdraaien en we kunnen niets missen, ook geen eten”, vertelt Elizabeth. De opvang kon door de ravage niet open vandaag. “We hebben de politie gesmeekt om op te schieten met het onderzoek, zodat we ’s middag gewoon de kinderen konden ontvangen. Helaas is dit niet gelukt.” Na een dag hard werken en schoonmaken, kunnen de kinderen morgen weer opgevangen worden. Het is niet de eerste keer dat er iets vernield of gestolen wordt bij de stichting. Zo is al twee de ruit van een auto op terrein ingeslagen en is er zelfs een kraan gestolen.

Stichting
F.E.L.I.S in 2010 opgericht door Gerda van Petersen en richt zich op naschoolse opvang en begeleiding van kinderen. De stichting vangt van maandag tot en met vrijdag kinderen op in de leeftijd van vier tot zestien jaar. Hier krijgen zij een warme maaltijd, doen ze spelletjes, knutselen, spelen buiten en krijgen huiswerkbegeleiding.

bakjes

De inbrekers hadden zelfs de borden en bestek verzameld om mee te nemen

11 reacties op “Inbrekers maken voedselvoorraad stichting F.E.L.I.S buit”

 1. @ Jackson. Jongen jongen toch. Jij zult moeten uitleggen dat Aruba het kennelijk wel kan, terwijl hun verleden veel lijkt op dat van Curaçao. Hoe wil je dat verklaren jongen? Ik weet de verklaring wel: het is de mentaliteit van Arubanen die verschilt van de Curaçaoënaars. Daar kun je Nederland niet de schuld van geven. Ik zal het extra duidelijk voor je opschrijven: 1. Het is niet Nederlands schuld dat de Curaçaoënaars een laffe en onverantwoordelijke mentaliteit hebben. 2. Het is niet Nederlands verdienste dat Arubanen servicegerichte vriendelijke mensen zijn. EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID, ook voor eigen (wan)prestaties. (Dat wan- staat erbij voor Curaçao…) Weet je, Jackson, je bent een racist en denkt dat die arme Curaçaoënaartjes niet anders KUNNEN handelen vanwege hun kleur en dat de Witte Man nog altijd verantwoordelijk voor hen is, toch? Denk maar niet dat ik je ‘politiek correcte’ houding niet doorzie. Bah…

 2. @Aurelius,

  Ik wou dat ik hetzelfde van jou kon zeggen….

  Het is allemaal oorzaak gevolg…. hoe denk je dat het zover heeft kunnen komen?

 3. Daarom hoera voor Asjes.. 80-20 procent regeling invoeren dan kunnen de YDK een baan krijgen en hoeven ze niet meer te stelen!

 4. @Aurelius,Antwoord curaçaose POLITICI wij hebben NL niet nodig WIJ DOEN HET ZELF,en WAAROM Aurelius,omdat zij anders niet KUNNEN ROOFEN van het volk.

  EN HET VOLK BLIJFT IN DEZE LAAIELICHTERS GELOVEN,OMDAT ZIJ DE FEITEN ANDERS DOEN VOORKOMEN DAN DAT ZIJ IN WERKELIJKHEID ZIJN.
  DE POLITICI BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BESTELEN CQ BELAZEREN MET LEUGENS EN BEDROG.

 5. Diefstal is diefstal, en het leidt altijd tot zelfverrijking ten koste van anderen.

 6. @ Jackson Wat een verstandige reactie van je! Zie je nu wat het probleem is op Curacao? Dat ze letterlijk van hun eigen mensen stelen.
  Dit laat onverlet dat voedsel stelen een signaal is van absolute armoede. Kan de Curacaose overheid niet naar Nederland gaan en met hangende pootjes eerlijk belijden: No nos mes por mas! We kunnen het niet zelf en help ons. 40% van onze YDK leeft onder de armoede grens. Colombia is een rijker land dan ons arme eiland. Werken willen we niet en als we het willen, kunnen we het niet en als we het willen en kunnen, is er geen werk. Help ons om een arbeidsethos te verwerven, want dat hebben we niet. Help ons van ons bijgeloof af, want het is op de konijnen af wat hier allemaal ‘geloofd’ wordt. Help ons van onze angsten af. Help ons van onze achterdocht en volkomen afwezigheid van gemeenschapszin af. Help ons van onze roddelziekte af. Help ons af van onze angst om te veranderen. Geef ons eigenwaarde. Onze kleine buureilandjes, die vroeger via ons (vanuit Nederland) geld kregen, doen het nu beter dan wij. Onze waterleidingen lekken en 40% van ons drinkwater gaat daardoor verloren. De elektriciteit is 10 maal duurder dan in Nederland. De regering gooit de ob belasting maar omhoog en blijft maar eigen zakken vullen. Onze gevangenis puilt uit van de YDK, niet van Nederlanders, Chinezen of andere buitenlanders. Leer ons zelfkritiek te hebben. Leer ons zelfspot te betrachten. Amputeer onze uitschuifbare tenen. Geef ons eigenwaarde, maar help ons, help ons alsjeblieft…

 7. Ernstig.

 8. @Jackson, Ze lijken wel mensen van de MAN, MFK en PS.. die stelen ook van de mensen met als resultaat dit!

 9. Laat ze dan ergens inbreken… nu worden “straat”kinderen er weer de dupe van…

  Denkvermogen van een pinda deze mensen! Ze stelen letterlijk van hun eigen mensen!

 10. @Juni:

  nee er wordt niet gestolen om te eten, ze stelen alles wat los en vast zit om het te kunnen verkopen voor merkkleding, drugs, of pistolen.
  Ze hebben geen respect meer, voor niemand en voor niets. Te lui om te werken.
  Ze zijn jong en gezond, hebben “brasa diki” maar verdommen het om iedere dag aan de slag te gaan.
  Iemand die steelt omdat ie honger heeft steelt een stukje brood, een blikje corned beef.
  Waarmee denk je dat ze al het gestolen goed vervoerd hebben?? Met een auto of truck?? En waar hebben ze die vandaan??
  Ratten zijn het!

 11. Inbreken om te eten? dit is ARMOEDE!!!