• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

controleCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie is in nauwe samenwerking met de Immigratiedienst gestart met het systeem om openstaande boetes digitaal te traceren bij reizigers. Met ingang van vandaag is het mogelijk dat de openstaande boetes door de Immigratiebeamte worden opgemerkt.

Het Openbaar Ministerie adviseert alle burgers om vooral hun boetes te betalen voordat zij het eiland verlaten

Folder
Voor meer informatie over het innen en betalen van boetes verwijst het OM graag naar de folder “Verkeersboete: Transactie of Veroordeling”. Deze is gratis verkrijgbaar bij het Openbaar Ministerie in De Tempel in Punda, bij het Parket Procureur-generaal aan het Wilhelminaplein, bij de Bentana di Informashon te Saliña, Belastingdienst in Emmastad en bij de balie van de Immigratiedienst op Hato.

7 reacties op “Controle op boetes bij lucht- en zeehaven”

 1. Ha, ha , is dit weer ons superslappe OM dat iemand nog niet durft te vervolgen als ze de bankafschriften met stortingen op diens rekening door een Italiaanse mafiabaas aangereikt krijgen?

  Wat gaat het OM doen als ik met een openstaande boete vanwege een 2 dagen verlopen keuringskaart op Hato aankom? Me opsluiten? Zou de rechter dan niet zeggen dat Brian Mariano, een half jaar geleden veroordeeld voor de smokkel van een kilo drugs maar nog geen minuut van zijn straf uitgezeten, eerst aan de beurt komt en lang daarna pas iemand met een 2 dagen verlopen keuringskaart?

  Het wordt tijd dat Nederland eens flink de bezem haalt door het OM hier, volgens mij de afkorting voor Onkundige Middelmaat.

 2. Hmm waarom geen geld besparen en deze folders gewoon digitaal op een website te zetten?

  En wat als je een boete nog hebt? Kan je die dan op de airport betalen?

 3. @Nieknke, geen nummer en geen bedragen achter op het PV.. lekker handig!

  Trouwens ik voel me een idioot omdat ik een boete krijg voor iets wat ik niet hebt gedaan.. en de rechter meent dat hij meer vertrouwen heeft in het woord van 1 politieman zonder opkleiding die net aan 4 woordjes nederlands kan..

 4. eh eh, ik ga verhuizen naar haiti

 5. Er staat altijd een nummer vermeld op het process verbaal, aan de hand daarvan kan je op de achterkant lezen wat het is en hoeveel je moet betalen.

  Dit is een geweldig initiatief, ik voel me altijd een idioot omdat ik ze braaf betaal als ik ze krijg maar de rest v/h eiland kennelijk niet…

  Als ze nu even willen gaan shoppen in Miami of island hoppen of op vakantie naar waar dan ook, direct bij de luchthaven laten pinnen met wat mij betreft een 100% boete er boven op voor alle openstaande en verlopen boetes (waarvan de zittingsdatum bij 21 steppi al geweest is)

 6. goede zaak nu ook de SVB en belastingschulden graag.

 7. Hoe weet ik dat ik een boete heb als er niets op mijn process verbaal staat en ik ook geen acceptgiro thuis gestuurd krijgt?