• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Anthony Saiji: Elmer WilsoeCURAÇAO – De verdachte die zaterdag in Zoetermeer werd opgepakt voor een moord op Curaçao is de neef van de oud-minister van justitie op het eiland. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op basis van ingewijden. De oud-minister, Elmer Wilsoe, is een partijgenoot van de omgebrachte politicus Helmin Wiels.

Het is niet duidelijk of zijn neef, Luigilorenzo B., een rol in deze moord heeft gespeeld. In zijn huis op Curaçao zou al twee keer onderzoek zijn gedaan.

Bloedsporen
In zijn garage zou zijn gezocht naar bloedsporen van zijn overbuurman Raul Jacinto Martinez. Hij zou een vluchtauto hebben geregeld voor de dader van de moord op Wiels. Vorige week werd op een kiezelstrand een lichaam gevonden dat was ontdaan van hoofd, armen en benen. Het zou gaan om Martinez. Justitie wilde maandag alleen aangeven van dat de opgepakte 26-jarige man uit Curaçao wordt verdacht van een ‘recente moord’ op het eiland. Om welke moord het gaat werd niet vermeld.

© Novum

26 reacties op “‘Verdachte in zaak Wiels is neef oud-minister’”

 1. De appel valt niet ver van de boom. Wilsoe is aantoonbaar corrupt gebleken en dan dit? Duidelijk een familietrekje…

 2. Ja, laat Wilsoe met rust dan kan hij rustig doorgaan met brieven schrijven voor Dos Santos.

  Laat ook Amerigo Thode met rust wiens zoon gevangen zit wegens drugs smokkel. Want alhoewel hij zijn zoon nog niet kan opvoeden kan Amerigo Thode wel een heel eiland het geode voorbeeld geven.

  Haha!

 3. wat een kul wat je neefje of zelfs wat je ouders doen hoef je als mens niet voor te boeten fam krijd je al bij je geboorte dus laat Wilsoe met rust
  is hij wel betrokken dan is hij het haasje

 4. @Jo, thanks voor de aanvulling 🙂

  Wilsoe ontkende:
  1) de brief ten behoeve van beslagontheffing DS (later niet meer)
  2) dat hij het was die Wiels die ochtend op 5 mei belde (later niet meer)
  3) dat Luigilorenzo B zijn neefje is (hij belt nog steeds rond in da family)
  4) dat de criminaliteit was gestegen (https://www.versgeperst.com/nieuws/158788/geen-sprake-van-meer-criminaliteit.html)

 5. Iemand die als Minister van Justitie een brief naar Hillary Clinton schrijft om het geld terug te eisen van een grote crimineel zal de rest van zijn leven niet meer geloofwaardig zijn!

 6. Iedereen op dit eiland kent het bekende spreekwoord op Curaçao,Ons kent Ons,en Wilsoe weet niet wie wel of niet zijn familie is,hij moet zijn broers bellen of zij een zoon hebben die lid is van een criminele organisatie ( koraalspecht bende ) . En dat is nou onze minister van justitie geweest.Tjonge Tjonge wat zijn wij als eiland ver gedaald zeg.
  EN HET VOLK BLIJFT IN DIT SOORT FIGUUREN GELOVEN,OMDAT DEZE DE FEITEN ANDERS VOORSTELLEN DAN DAT ZIJ IN WERKELIJKHEID ZIJN.
  DE POLITICI BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN MET LEUGENS EN BEDROG.

 7. @Nardy, iedereen op dat strand had Wiels daar gezien. Daarnaast ligt Pier op een steenworp afstand van Koral Specht. Wie zegt dat die moordenaars al niet daar waren en snel een auto gingen huren om hun ding te doen?
  Trouwens, veel Cur. mannen hebben buiten-zonen en dochters waarvan de familie niet eens van op de hoogte is, laat staan als de kontakt niet goed is.
  Daarnaast wist de vriendin van Wiels ook dat Wiels op dat strand zat.
  Ben je soms vergeten wie die twee dreigvideo jongeren zijn? De zonen van de ex-man van de vriendin van wiels.

 8. @Familie @ Nardy. ik ben familie van Luigi, dus ik weet dat Wilsoe geen familie van ons is.

  Ik geloof jullie, dank voor jullie reactie.

  @Samuel, Wilsoe ontkende niet alleen de beslagontheffingsbrief aan Hillary Clinton. Wilsoe ontkende ook dat hij het was die Wiels die ochtend had gebeld voor een afspraak. Hij was bang dat het erop zou lijken dat het hij was die Wiels naar Marie Pampoen had gelokt. In een later gesprek met de media kwam Wilsoe hierop terug: “Elke week spraken we in het weekend wel af. De ene week op zaterdag, de andere week op zondag. Zo ook op die bewuste zondag. We zouden samen ergens een hapje gaan eten en Helmin stelde voor om naar Marie Pampoen te gaan, zoals we wel vaker deden. Hij had wel eerst een aantal besprekingen en zei tegen me dat hij me rond kwart over twee bij de visserspier zou ontmoeten.”

  Zo vaak dat argument “ik heb een schoon geweten”.
  Het is gewoon dat Wilsoe absoluut zelf niet geloofwaardig is.
  Ook het feit dat hij zijn familie moest bellen. Je kent je eigen familie toch wel? Mag je aannemen?

 9. @VITO, Psychopaten zijn tot alles in staat, ze liegen alsof het gedrukt staat.
  Dhr. Wilsoe gaat aangite doen wegens smaad en laster.

 10. @VITO, die mooie jongen komt met de dag in het nauw.
  Liegen dat een ander het heeft laten doen is deel van het komplot en daarnaast hebben ze niets te verlezen want ze hebben ergere dingen op hun geweten.
  Ze willen Wilsoe gewoon erin luizen, maar de onderzoekers prikken hier zo doorheen.
  Dhr. Wiels had maar een grote vijand en dat was die mooie jongen en zijn aanhang en niet Wilsoe, Wilsoe was juist zijn beste vriend.

 11. Ik ben benieuwd wanneer RST die man van de MFK oppakken voor verhoor. Die mooie jongen.

 12. @familie

  je ogen zullen open gaan als blijkt dat niet alleen L. familie van je is maar ook Wilsoe.

 13. Wilsoe ontkende in eerste instantie ook , en in alle toonaarden, dat hij een brief aan Minister Clinton had geschreven.”Heb ik niet geschreven” ! Totdat het tegendeel bleek. Deze man is een notoire leugenaar.Dat kan ook niet anders als je al zo lang in N.A./Curacaose politiek zit. De kans is dan groot dat je, om je daar te handhaven, met verkeerde vriendjes moet omgaan en corrupt moet zijn. Dus de familiebanden moeten onafhankelijk worden vastgesteld. Uitspraak/uitspraken van Wilsoe heeft/hebben geen waarde.

 14. @ Nardy.
  ik ben familie van Luigi.
  dus ik weet dat Wilsoe geen familie van ons is.

 15. Nou, als hij een kleinzoon kan ontkennen wat is nou een neef? Blijkbaar is niemand familie van de o zo prestigieuze familie Wilsoe. Misschien is het een hobby van hun om familie te ontkennen.

 16. Word tijd dat wilsoe en asjes samen ook eens vis gaan kopen bij mari pompoen……

 17. UPDATE: zojuist in de Telegraaf:

  Politicus ontkent betrokkenheid moord Wiels
  WILLEMSTAD – De voormalig minister van Justitie van Curaçao Elmer Wilsoe betreurt het dat zijn naam en die van zijn familie worden genoemd bij de moord op politicus Helmin Wiels. „Mijn geweten is schoon”, verklaarde hij dinsdagochtend (lokale tijd).

  Dat geweten van hem daar zetten we onze twijfels bij 😉
  Maar voorlopig zal ons ‘Leerdammertje’ Wilsoe zijn familie wel kennen,..

 18. het eerste wat ze op curacao moeten oen is mesen van het telegraaf en het krant telegraaf niet herkennnen het is onzin krant die oproer bren in de samenleving

 19. @ Familie: Luigi is GEEN familie van Wilsoe.

  Wie belt Wilsoe even?
  En waarom heeft Wilsoe nog niets van zich laten horen? Tis maar 1 telefoontje, en de verdenkingen zijn de wereld uit. Alhoewel, Wilsoe ontkent wel eens vaker wat, zo blijkt uit de praktijk 🙂 We zijn wel benieuwd!

 20. Luigi is GEEN familie van Wilsoe.

 21. Als er rook is, dan moet het ook ergens branden.
  ik hoop zo dat de daders (aanstichters), dit keer niet de dans ontspringen.
  De maffia moet van het eiland verjaagd worden!!!

 22. Daarmnee is de cirkel rond. De brief van Wilsoe aan de US voor dos Santos, moord door neefje Wiels op vijand dos Santos, zoon van Thode een drugsdealer.

  Lekkere familie die Wilsoe.

 23. http://www.camilleri.nl/2013/06/ontknoping-liquidatie-helmin-wiels-nabij/?utm_source=Camilleri&utm_medium=Politie+berichten

 24. @FBI, juich maar niet te vroeg. Ik heb het idee dat dit zorgvuldig is voorbereid om dhr. Wilsoe de schuld van te geven als ”neef van”. Kan zijn dat die neef bewust benaderd was om het een en ander te doen omdat hij de neef van is. Verdachtmaking enzo.

  Dat was ook het geval met die twee broers met hun videobericht. Ze bleken de zonen te zijn van de ex-man van de vriendin van Wiels.

  Maar deze tutu zal worden opgelost.

 25. wanneer komt de film uit???

 26. Verbaast me niets