• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

P1060900CURAÇAO – Een drugsbestrijdingsoperatie van de Koninklijke Marine in het Caribisch Gebied resulteerde afgelopen week in een drugsvangst van ruim 1000 kilo cocaïne. De drugs werd aangetroffen aan boord van een verdachte go-fast. De drugs en drie opvarenden zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Patrouillevliegtuigen van de Amerikaanse kustwacht en de Amerikaanse ‘Customs and Border Protection’ detecteerden een verdachte go-fast op de Caribische Zee. Hierop kreeg het marineschip Zr.Ms. Holland opdracht om het vaartuig te onderscheppen en onderzoeken.

Achtervolging
Gealarmeerd door de patrouillevliegtuigen probeerde de go-fast er met hoge snelheid vandoor te gaan, terwijl de bemanning balen drugs overboord zette in een poging het belastende materiaal te vernietigen. Na een korte achtervolging wist de Holland het verdacht vaartuig tot stoppen te dwingen en werd de driekoppige bemanning aangehouden.

Balen
Na de aanhouding zocht de bemanning van het marineschip met zoeklichten en nachtzichtapparatuur naar de balen drugs. Hierbij werden 20 balen met een gewicht van 688 kilo uit het water gehaald. Een drugstest wees uit dat het om cocaïne ging. De totale lading van de go-fast bedroeg vermoedelijk meer dan 1.000 kg. De bemanning en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht voor nader onderzoek. De gebruikte boot is tot zinken gebracht, omdat deze een gevaar vormde voor de scheepvaart

drugs

Foto: Ministerie van Defensie

www.versgeperst.com