• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

handboeienCURAÇAO – De verdachte die betrokken zou zijn geweest bij de moord op PS-parlementariër Helmin Wiels is vanmiddag aangekomen op Curaçao. Dat meldden betrouwbare bronnen volgens Radio Hoyer 2. De 26-jarige man werd zaterdag in Zoetermeer opgepakt en zou een indirecte link met de moord hebben.

Zoals het hoort is de verdachte gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vervolgens werd hij in het bijzijn van een advocaat gehoord. De rechter-commissaris op Curaçao zal door middel van een proces-verbaal op de hoogte worden gebracht van het verhoor. De verdachte is conform het verzoek overgebracht naar ons eiland en zal hier verder worden verhoord.

Bevel
Volgens het OM op Curaçao is door de rechter-commissaris op Curaçao een bevel van bewaring afgegeven. Dat bevel is ingegaan op het moment van aanhouding in Zoetermeer. Een bevel van bewaring geldt voor een periode van acht dagen. Na die acht dagen wordt de man weer voorgeleid voor de rechter-commissaris voor eventuele verlenging van de hechtenis. Volgens geruchten is de verdachte overgebracht naar de kazerne op Suffisant, maar het OM kan dat niet bevestigen.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Norman Serphos:

11 reacties op “Verdachte betrokkenheid moord Wiels op Curaçao”

 1. Spraken Wilsoe en Wiels vaker af bij Marie Pompoen of was dit de eerste keer? Moet toch vast te stellen zijn. Ook telefoongesprekken uitluisteren , vaste lijn en mobiel.Die info moet de provider hebben ,hoop ik ( indien niet per ongeluk gewist !).

 2. Wat ik graag wil weten is wie heeft wijlen Wiels gebeld? Dan is het puzzeltje duidelijk.
  Heeft de vriendin van wijlen Wiels dit ook al aan de justitie/onderzoekers meegedeeld.
  Dit kan ook getraceerd worden.

 3. zoals een week na de moord op Wiels al gesuggereerd!, na enkele mensen te hebben gesproken die zich op dat moment vertoefde bij het PD.Moord auto iligaal gehuurd door diegene ( Bolle) die nu onder de grond ligt ,ondekt door kilometerstanden van laatste legale klant en nieuwe legale klant, auto heeft dus enkele uren iligaal rond gereden,dachten dat dit niet uit zou komen omdat de auto zogenaamd nooit van het terein zou zijn geweest (had toch een ander kleurtje genomen ),moord auto werd bestuurd door een vrouw!,schutter toen nog onbekend maar wel herkend ??? na het plegen van de moord. Maar de angstcultuur heeft de overheid op ons eiland.
  SUGGESTIE.De twee buren (bekende van elkaar) hebben alleen! de opdracht om een auto te regelen,De moordenaar is een buitelandse HITMAN en de bestuurster waarschijnlijk zijn vriendin en al lang (zelfde dag ) van het eiland verdwenen.Met de gedachten dat die auto nooit boven water zou komen. “was een redelijk idee van slagen eerlijk gezegt ” Toen de auto bekend werd moest er direct gehandeld worden,zo gezegt zo gedaan.Bolle opgeruimd.

 4. Had ik niet ergens gelezen dat Wilsoe hem telefonisch had gevraagd naar Marie Pompoen te komen waar Wiels even later werd doodgeschoten? En was Wilsoe daar tegen de afspraak in niet komen toch maar niet komen opdagen? Het is maar een vraag.

 5. Weer zo’n tactiek om de boel te verwarren. Hier is overna gedacht, he MFK?

 6. Interessant,ik las net in een Nederlandse krant dat hij waarschijnlijk een neefje van Wilsoe is.

 7. Volgens De Telegraaf zou hij een neef van ex-minister Wilsoe zijn en dat zou de kers op de taart zijn..

 8. Belangrijk om te weten is hoe de verdachte vertrokken is vanuit Curacao airport Hato naar St Maarten om zo te belanden in Nederland. Is verdachte per boot of per vliegtuig vertrokken. Het kan best zijn dat verdachte normaal is vertrokken doordat er op dat moment, betrokkene niet in het licht was van verdenkingen of betrokkenheid van moord. Voor de rest is het gewoon afwachten wat betrokken zal verklaren. Het vertrouwen ligt bij RST.

 9. Inmiddels weten we dat het gaat om de 26-jarige Luigilorenzo B, bijnaam ‘Pretu’ uit Koraal Specht. Volgens een lokale krant is er al twee keer onderzoek gedaan in het huis van ’Pretu’. Zijn garage zou zijn nagezocht op bloedsporen van diens omgebrachte overbuurman, Raul Jacinto Martinez, die een vluchtauto zou hebben geregeld voor de dader van de moord op Wiels.

  Luigilorenzo B zou het neefje zijn van ex-minister Elmer ‘Kade’ Wilsoe. Van de ex-minister van Justitie en de hedendaagse PS-parlementariër Wilsoe zijn de nauwe banden bekend met Loterij-baas Robbie dos Santos. Elmer Wilsoe had in Kabinet-Schotte op eigen houtje een brief geschreven naar het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken om de beslagen op de tegoeden van nummerbaas Robbie Dos Santos op te heffen.

  Dat wereld lijkt soms zo klein.

 10. Ik heb vernomen dat het een neef betreft van een voormalig minister van justitie. Is het daarom dat hij geen maatregelen tegen de criminaliteit op Curaçao durfde te nemen? Om geen familie voor het hoofd te stoten? Hoe diep zit hij er zelf in?? Hij was altijd heel arrogant en gaf altijd af op de bevolking van Curaçao. Hoe zit het nu met de brief welke hij naar mevrouw Clinton heeft gestuurd? Quo vadis meneer de minister……….quo vadis??

 11. ik hoop wel dat ze hem in de kazerne houden.
  voor zijn eigen veiligheid.
  want de politie van Curacao is ook niet te vertrouwen.
  een zelfmoord zit er zo maar in.
  zodat hij niet meer kan praten.
  er zitten een paar belangrijke maffia figuren nu in angst en deze hebben veel invloed in de poltiek bij de politie en ook bij justitie.
  deze man moet snel gaan praten en alle schuldigen aanwijzen, zodat we eindelijk eens weten, wie deze moord op zijn geweten heeft.
  deze man is gewoon iemand die met praatjes en geld is omgekocht door een paar randfiguren, die zich politicus of zakenman noemen.