• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Earl BalbordaCURAÇAO – Voorgaande regeringen hebben er volgens minister van Verkeer Earl Balborda schuld aan dat DAE nu een permanent vliegverbod op Venezuela heeft. Dat meldt Radio Hoyer 2. Balborda verwijt de vorige regering dat er de afgelopen twee jaar weinig is gedaan en Curaçao gezakt is naar categorie 2.

Ook de regering die zorgde voor de ontmanteling van de luchtvaart in het kader van de ontmanteling van de Antillen had het anders aan moeten pakken.

Verbod
De luchtvaartautoriteit INAC in Caracas heeft het tijdelijk vliegverbod dat vorige maand was ingesteld, omgezet in een permanent vliegverbod. INAC vindt dat DAE niet aan de veiligheidsnormen voldoet, DAE heeft een aantal boetes naar aanleiding van overtredingen van wetgeving voor passagiers niet betaald en de vliegtuigen waarmee DAE op Venezuela vliegt, voldoen volgens het IMAC niet aan de milieu-eisen.

Belang
Maar liefst vier ministers en premier Ivar Asjes schoven vanmiddag aan bij de persconferentie over het permanente vliegverbod van DAE op Venezuela. Verder waren de ministers Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Earl Balborda van Verkeer, Stanley Palm van Economische Ontwikkeling en José Jardim van de partij. De aanwezigheid van al deze ministers gaf het belang aan wat deze regering hecht aan het voortbestaan van DAE.

Personeel
De maatschappij gaat kijken of het besluit van Venezuela juridisch aanvechtbaar is. Met de maatregel van INAC loopt de werkgelegenheid van een deel van de 300 mensen die DAE in dienst heeft gevaar. Dat baart minister van Verkeer Earl Balborda de meeste zorgen:

Tijdens de persconferentie vroeg Rick Hart van Radio Hoyer 2 of Balborda vindt dat de Curaçaose regering zich voldoende heeft ingespannen om het permanente vliegverbod te voorkomen:

24 reacties op “‘Voorgaande regeringen schuld aan vliegverbod DAE’”

 1. BALBORDA HEEFT GELIJK HET IS HUN SCHULD WANT ZIJ HEBBEN RAMIZ NAAR CURACAO GEHAALD!! en

  Balborda heft gelijk. Het is de vorige regering hun schuld. De vorige regering, regering schotte, heeft die mongool Ramiz naar Curacao en DAE gehaald. En gezien Ramiz DAE laat groeien om zelf geld te maken heft hij er niks aan gedaan om de service ete verbeteren en probeerd overall te besparen. Ook op de onderhouds afdeling. en daarop hefet INAC ze betrapt.

  Door tevele te bezuining op onderhoud gaan de vliegtuigen vaker stuk en krijg je last van laandurige vertragingen. passagie kunnen dan bij INAC klachten indienen. en gezien INAC er meer dan 10.000 over DAE binnen heft gehad hebben ze de permit ingetrokken.

  DANK JE WEL MR. RAMIZ. Je hebt zowel DAE kapot gemaakt and de naam van Curacao in een slecht licht gebracht.

  Maar wel goed van je dat je je Eigen zakken hebt gevuld samen met de vorige regering.

  reken maar 10% van $1.500.000 Wil ik ook elke maand ontvangen hoor.

 2. toch leuk dat ze die woorden wel kennen, milieu-eisen..

 3. Hunnie hebbe ‘t gedaan,………!!

  Zooooo voorspelbaar en zooooo standaard,…zucht,….!

 4. @ Vito. Heeft hij geen gelijk dat met 10-10-10 dat er niks aan de luchtvaart heeft gedaan. en na de downgrading is er ook helemaal niks gedaan. Nu sta je als Curacao heel zwak tegenover een Venezuela die wel CAT1 is. INAC is een authoriteit, Net als de politie kan je soms niet met ze eens zijn maar toch zal he moeten betalen.

  Balborda heft het project van de Upgrading goed opgestart. hopelijk zet hij ook door en rond het af.

  Wat mensen niet snapt is dat INAC Curacao probeerd te beschermen tegen zichzelf want de luchtvaart dienst functioneert niet! Curacaose luchtvaartdienst had de permit moeten intrekken gezien de geleverder service en management van DAE gewoon waardeloos was-is en zal blijven zolang sommigen in hun top niet vertrekken.

  Het is DAE’s eigen schuld gezien ze zichzelf niet aan een eigen gesteld qualiteits eis willen/kunnen houden. Als is de luchtvaart dienst slecht kan je zelf wel je werk goed blijven doen. Maar ja is goed koper om het niet te doen he mr Ramiz??

 5. @Vito, genoeg mislukkelingen binnen de PNP

 6. Het verleden is het heden alles schuldig. Gelezen de frases, ik citeer, onder anderen,:” De minister kan niet tellen (hij kan wel tellen, immers hij heeft het over de vorige regeringen) spel is uit ( het spel is afgelopen), de vorige regeringen hebben het gedaan etc. , maakt dat ik mijn aanvang van dit stuk, met dezelfde aanhef moet eindigen namelijk, Het heden is het verleden alles schuldig. Wie anders is er te verwijten als je maar voor kort aangetreden bent als regeringsfunctionaris? Kun je vandaag een diploma overleggen dan is dat, God dank, je succes van het verleden. Kun je dat niet, dan is dat te wijten aan jezelf, qua prestaties, in het verleden. In het Latijn heet dat zo mooi “Curiculum Vitea”. Iets wat je enkel in het verleden en in de toekomstige tijd op kunt bouwen of afbreken. Bevoordelen en of benadelen. De door de Venezolaanse autoriteiten, de tijdelijke en definitieve, genomen maatregelen zijn consecuent het gedrag c.q. falen van de DAE of anders de regeringen die kennis en verantwoordelijkheid droegen in de tijd dat verleden is. De pas/net aangetreden coalitie krijgt de lawines van pech en de negatieve verwijten, waarvoor derden verantwoordelijk waren te verduren. Overal in de wereld is dat zo. De pas aangetredenen moet altijd de klappen van de natte handdoek verduren ondanks fysiek geen schuld doch politiek wel de schuld. De beste stuurlui staan wal. Zij weten het altijd zo goed. In dit geval is dat ook zo. Zij weten, als hemel bestormers, heel goed aan wie dit alles te verwijten is. Als laatste Aruba, Bonaire Curaçao etc. en vele landen maatschappijen weten verrekte goed waaraan zij zich hadden en hebben te houden in de vliegwereld.

 7. Ik kan mij niet voorstellen dat zo’n brokkenpiloot uit de PNP-kringen komt. Het is triest. De houding van dit minister van verkeer baart het volk de meeste zorgen.

 8. Schotte helpen.. Hij weet alleen van vliegen af als hij eerste klas de wereld rondvloog op onze centen.. Hij heeft een track record van bedrijven failliet te laten gaan en schulden maken.. en hij heeft Curacao faillieet laten gaan en deze man moet DAE helpen?

 9. Otro bia nos gobiernu ta demonstra kon nobato nan ta. Mi ta puntra mi mes ku ta asina aki gobernantenan kier bira soberano.Ta asina ta nos mes por mientrastantu e barku ta sigi sink.Shon nan hopi tristu. Awel gaga pueblo sigi trankil asina bou di mando Hullanda numa.

 10. Het is altijd de schuld van een ander. Vooral de handen niet uit de mouwen steken Earl Balborda. Vooral niet doen.

 11. De man kan niet tellen. Afgelopen twee jar zijn er drie regeringen geweest.

 12. De Pavlov reactie van elke ‘minister’ hier op Curaçao: de vorige regeringen hebben het gedaan! Dat maakt duidelijk wat het niveau van Balborda is.
  En dat terwijl er een overduidelijke schuldige is: de volstrekt incompetente DAE. Altijd anderen beschuldigen en nooit naar zichzelf kijken hoort bij de Curaçaose cultuur.

 13. Hoe zit het met de terugbetaling van drie miljoen, geleend door Hakim!?

 14. Ik lees en hoor alleen de huidige regering de schuldige vinger wijzen naar de vorige regering, het liefst hoor ik wat de huidige regering gaat doen met dit huidige probleem.

 15. Vorige week had ik nog veel respect voor minister Balborda, toen hij zei dat de politiek zich niet met de luchtvaart moet bemoeien. Dit zal altijd tot ongewenste, gevaarlijke situaties leiden, of nog erger.
  Balborda, Asjes, Schotte en andere politici bemoeien zich nu toch ermee, en “voila”, het vliegverbod is permanent geworden.
  Niet dat ik het erg vind, want met deze directeur / consultant is het alleen maar wachten op het ergste.

  De overheid ging zich steeds meer met de ALM bemoeien, gevolg ALM kapot.
  Daarna was het de beurt aan de DCA die kreeg van de overheid tegen beter weten in de beste manager die Curacao ooit gekend heeft, gevolg DCA kapot.
  Overheid, neem de enige juiste beslissing voor wat betreft DAE, want het pad dat U nu bewandeld heeft geen goed einde.

 16. Zwak argument. Be a man and not a mouse. Accept responsibility for the job or get out.

 17. Ja hoor. daar heb je het retorische verhaal weer. I wasn’t there it wasn’t me. Yo no fui. Dat heeft de vorige regeringen moet regelen. Nu zit jij daar op die plaats en het volk verwacht van jou dat jij het beter regeld dan de andere regeringen. De DAE moet hun eigen verandwoordelijkheid nemen en stoppen met vinger wijzen. Als dit in Nederland zou gebeuren dan was dit bedrijf allang failliet verklaard. Dan hadden ze zich bont en blauw vergoedingen moeten betalen aan passagiers voor vertragingen iedere keer. Misschien een idee van voor dhr Balborda om datzelfde Nederlandsewet in te voeren dat je passagiers bedragen moet vergoeden voor vertragingen zonder goede redenen. Het kan ook niet zo zijn dat je meer dan 1 uur zomaar vertragingen kan oplopen tijdens een vlucht. Earl Barborda moet direct zijn verantwoordelijk nemen en te zorgen dan voor een betere regeling met Venezuela dan te jakkeren over de vorige regeringen. Want nadat dhr Balborda vertrekt, zal er weer en andere regering komen die weer zal beginnen met de pot verwijt de ketel en weer voor niks geld wil blijven verdienen zonder iets te doen met het probleem. Hebben wij weer het verhaal van aspiranten of buriku’s in de regering van nieuwe generatie politici’s.
  @ikke heeft het goed gezegd “En ja hoor, here we go again” ik zeg, it wasn’t me.

 18. overall waar deze of de overheid zich mee bemoeid loopt volkomen verkeerd af, eigen schuld dike bul, triest voor het personeel maar DAE is een airline van nix. Verbaasd me dat ze nog op de US Mogen vliegen.
  Een zooi is het daar gewoon, slecht materiel enz enz
  Opheffen die hap

 19. Je ziet het, Schotte heeft al zijn contacten aan het werk gezet en nu is vliegverbod permanent. Kom op Schotte, je bent toch zo goed in het “regelen”.

 20. ik snap dit gezeur alemaal niet zo goed, DAE kan niet meer op eigen slippers verder, dus haal gewoon een overheids nv rekening leeg, los het op zoals je altijd doet, net zoals met gratis onderwijs

  plunderen is wat we hier het best kunnen, ga daar dan mee door, 4500 ambtenaren, 400 miljoen salaris per jaar, valt best mee man, kan hoger. gewoon even naar de bank, UTS, Aqualectra, Chata, niet lulllen maar overboeken en fiksen

 21. O, kan Schotte het toch niet oplossen? Hahaha
  Reken maar dat Curacao geen cent betaald.

 22. DAE is een problem, juist omdat politici en de overhead bij dit bedrijf betrokken zijn. Zo is het ook de ALM vergaan. Daarnaast heb je die arrogante directeur die waarschuwingen naast zich neer legt en de andere kant opkijkt alsof er niets aan de hand is. Foute planningen, vliegtuigen die niet deugen. Kom op zeg, eigen schuld dike bult. Waarom gaat het wel goed met INSELAIR? Omdat de overheid daarbinnen gelukkig niets heeft te vertellen en dus ook niet het bedrijf naar de knoppen kan helpen.

 23. Dit hele gedoe heeft DAE volledig aan zichzelf te wijten. Als regelmatige passagier curaçao – valencia weet ik van dagelijkse vertragingen tussen 3 en 6 uur, soms zelfs een dag en recent zelfs 3 dagen. Of helemaal niet naar Valencia maar naar Caracas en dan met een bus verder, al gauw 4 tot zelfs wel 5 uur rijden. Omgekeerd kwam ook voor, inchecken in Valencia en dan met de bus naar Caracas. En deze situatie iedere dag de laatste maanden, maar daarvoor bij tijden ook. En nauwelijks of geen service van DAE op dat moment. Dit heeft de INAC natuurlijk ook bereikt en men heeft redenen gezocht om dit te stoppen, want vertragingen of vluchtuitval op zich zijn geen redenen om een maatschappij een vliegverbod op te leggen. Alle verontwaardiging en vingerwijzigingen van de kant van DAE zijn volkomen onterecht.

 24. En ja hoor, here we go again.