Rampenplan Presentatie-1155-2CURAÇAO – Premier Ivar Asjes heeft gisteren in Fort Amsterdam overlegd met het calamiteitenteam. Het team staat onder leiding van brandweercommandant Elvin Regina. Asjes informeerde tijdens de bijeenkomst over de voorbereidingen die getroffen worden voor het orkaanseizoen.

Diverse seizoensverwachtingen tonen volgens de Meteorologische Dienst Curaçao aan dat dit seizoen vrij actief wordt, namelijk 75 procent boven normaal. Naar verwachting ontstaan achttien tot twintig stormen met een naam.

Orkaankracht

Het team van de Colorado State University (CSU) verwacht dat in het orkaanseizoen 2013 een bovengemiddeld aantal tropische cyclonen zich ontwikkeld, achttien in plaats van het gemiddelde van twaalf stormen. Hiervan bereiken negen orkaankracht daarvan worden weer vier (gemiddelde is twee) een krachtige orkaan (categorie 3 tot met 5).

Bovengemiddeld
De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) in de Verenigde Staten verwacht eveneens een bovengemiddeld krachtig orkaanseizoen. Deze verwachting toont aan dat dertien tot twintig stormen met een naam zich dit jaar ontwikkelen. Van deze zouden zeven tot elf orkaan moeten worden en drie tot zes daarvan worden naar verwachting een krachtige orkaan.

1 reactie op “Asjes overlegt met calamiteitenteam”

  1. Gelukkig hebben onze politici na Tomas aan de hand van de onderzoeken en opgestelde plannen van experts mbt de infrastructuur meteen actie ondernomen.. NOT.
    Na een echte Hurricane liggen grote delen van het eiland gewoon weer onder water.