• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

sint maarten Sarah Wescot-WilliamsCURAÇAO – Het derde kabinet Wescot-Williams wordt op vanmiddag ingezworen. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het kabinet is nog niet compleet, omdat een vervanger wordt gezocht voor het onafhankelijk parlementslid Romain Laville die bij de screening door de mand is gevallen.

Omdat Laville geen minister wordt blijft hij lid van het parlement. Dit heeft weer gevolgen voor Theo Heyliger, de leider van UP, de Verenigde Volkspartij. Hij kan nu niet de plaats van Laville in het parlement innemen en moet noodgedwongen wachten tot de verkiezingen die volgend jaar na de zomer plaatsvinden.

Ministers
De ministers die worden ingezworen zijn: Sarah Wescot-Williams (Minister President), Dennis Richardson (Justitie), Martin Hassink (Financiën), Maurice Lake (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur), Patricia Lourens-Philip (Onderwijs, Cultuur,Jeugd en Sport) en Van Hugh Cornelius de Weever (Volksgezondheid, Sociale Zaken en Arbeid). Mathias Voges blijft aan als Gevolmachtigd Minister in Den Haag.

Screening
Het kabinet van de gouverneur heeft wel bekend gemaakt dat de screening van de zes ministers en de gevolmachtige minister geen bezwaren voor hun benoeming hebben opgeleverd, maar heeft geen enkele verklaring gegeven voor het ontbreken van een nieuwe minister van Economische Zaken, of uitleg gegeven over het screening resultaat voor Laville. Het parlementslid zelf zwijgt hier ook over.

1 reactie op “Nieuw kabinet St.Maarten treedt vandaag aan”

  1. Het is diep triest dat Wescott Williams na 2 criminele en corrupte regeringen te hebben geleid dat nu voor de derde keer mag proberen.