• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jeanne-Marie FranciscaCURAÇAO – Het eerste contact wat de nieuwe minister van Sociale Ontwikkeling en Arbeid Jeanne-Marie Francisca met haar werknemers heeft gehad, is een dreigbrief met een verbod contact te hebben met het oude managementteam. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Mocht een werknemer toch contact hebben met één van de leden van het managementteam, dan volgen disciplinaire maatregelen, aldus de brief. Francisca ontkent dat sprake is van een dreigbrief. Ze wil door middel van de brief duidelijkheid scheppen en voorkomen dat door contact met het personeel informatie naar buiten komt. Hoe het verder moet op haar ministerie hangt volgens Francisca af van de uitkomsten van een onderzoek wat op dit moment wordt uitgevoerd.

Francisca reageert op de vraag van Rick Hart van Radio Hoyer 2 waarom haar eerste contact met haar werknemers een dreigbrief is:

28 reacties op “Francisca verbiedt contact met oude managementteam”

 1. @h
  Ten eerste is het “de categorie”, maar laten we er vanuit gaan dat dit een tikfoutje is. Ten tweede is op versgeperst is al meerdere keren tevergeefs de vraag gesteld welke hogere opleiding deze mevrouw Francisca werkelijk heeft gevolgd (en afgerond), maar toen bleef het oorverdovend stil. Zelf kon zij in een recent radio-interview daar geen enkele duidelijkheid over geven en bleef zij zeer vaag er omheen draaien. Kennelijk weet u meer? We zijn benieuwd. Of is haar CV nog ergens in te zien? Dergelijke info zou toch gewoon openbaar moeten zijn van alle bewindspersonen en bestuurders in het kader van de zo gepropageerde transparantie?

 2. een minister moet zijn plaats weten, Ministers zijn een passerend schip die tijdelijk aanwezig zijn de ambtenaren voeren het beleid uit maar zijn de vakmensen die weten wat wel kan of niet

 3. Fransisca minister van Asociale Ontwikkeling en Arbeids onderdrukking bai fliet!!!

 4. @Vie, nog even en dan ga je zeggen dat ze al maanden werd gedwarsboomd? Ze zit er net! Pure paniek en intimidatie van deze onervaren minister. Waar is haar CV, waar is de PS openheid?

 5. Mevr. Fransica valt zeker niet onder het categorie van de ongeschoolde MFK-leden.
  Mevr. Francisca heeft een VWO diploma en heeft daarna een hogere opleiding gedaan in Nederland. Ze heeft jarenlang in Nederland gewoond en gewerkt.

 6. NASCHRIFT,

  Ze stond niet op Helmin Wiels zijn lijstje, waarom denken jullie?

 7. trouwens erg sociaal, maar ik had begrepen dat de nieuwe Minister veel ervaring had.
  waar zijn de vakbonden in deze, LMAR HEEFT DUIDELIJKE REGELGEVING.

 8. Ik denk dat Asjes van Schotte heeft afgekeken dat je de macht het makkelijkst behoudt als je je omringt met onbekwame laaggeschoolden (Garmes, Pisas), liefst ook nog met een crimineel verleden (Jamaloodin, Constantia) waarmee je ze kunt chanteren.

  Franciska valt duidelijk in de eerste catagorie, of heeft iemand nadere informatie over haar?

 9. hebben we een vriendje dat een rapport moet schrijven en die daarvoor straks een fikse rekening presenteert?

  geacht forum en hare excellentie de Minister.

  is het u bekend welk bedrijf dit onderzoek doet.
  wat de kosten daarvoor zijn
  hoe het oude management team is beoordeeld, waardoor deze op non aktief konden worden gezet
  wie de nieuwe kroonprinsen zijn om de vrij gekomen functie te vervullen, zijn dit ooms, tante’s neven , nichten, broers of zusjes
  gaan we weer eindeloze rechtelijke procudure’s krijgen en wie betaald daar de kosten van.
  gaat het advocatenkantoor Asjes het kantoor voor ons land en de regering zijn.

  dit zijn zomaar wat vragen

 10. Vieren we niet regelmatig de afschaffing van de slavernij???
  Oh, ja, die van de Europeanen, de onze gaat gewoon door.

 11. Typische beginnersfout van een onervaren leidinggevende. Ze geeft hiermee aan direct in de verdediging te schieten. In plaats van haar medewerkers te inspireren met nieuwe gedachten of nieuw gedrag, gaat ze proberen aan te tonen dat ze niet zal falen en dan volgt zo’n autoritaire angstreflex.

  Waar denken we dat het personeel dus nu over praat? “Waarom doet ze dat? ”, “Waar is ze bang voor?”, “Welke informatie mag niet naar buiten?” etc. etc. Beetje domme start van deze minister.

  Ze had ook kunnen beginnen met gesprekken (luisteren!) met medewerkers om te zien “wat voor vlees ze in de kuip had” en op basis daarvan een aanpak bepalen. Nu lijkt het of haar taak alleen bestaat uit het buiten de deur houden van vorig management?

  We kunnen beter ervaren ministers uit het bedrijfsleven halen. Die weten hoe grotere organisaties werken. Hier zie ik ook Constancia-krampen. Maar.. ze was (net als Asjes) toch ook niet geschikt voor het “taken-kabinet”. Waarom nu ineens wel?

 12. Dit heet COMMITMENT MANAGEMENT. In Nederland is dit heel normaal om een bedrijf/overheid goed te kunnen runner. Wie zich hier niet kan aanhouden moet inderdaad een nieuwe baan zoeken. Sommige mensen kunnen moeilijk loslaten, maar het zal toch MOETEN.
  Jouw tijd is passé, begrijp dat toch eens een keer!

 13. En het volk blijft apatisch en accepteerd het allemaal.. in andere landen zou de menigde zo iemand aan haar haren naar buiten hebben gesleept

 14. En de toon is gezet…

 15. Francisca, Bitorina, Tara en ga zo maar door, het stempel van machtswellusteling en diktator Asjes druipt er nu al van af.
  En we gaan gewoon door met het volk voor te liegen zoals altijd. “Ik heb niets met de benoeming van mijn vrouw te maken”, “het is helemaal geen dreigbrief”, “ik heb uit mezelf mijn besluit over her over doen van de IFO toets terug gedraaid”.
  Hoe lang denkt Jasjes dat hij dit kan volhouden voordat zijn eigen volgelingen hem uitkotsen?

 16. dit was te verwachten, typisch gedrag van een onzeker persoon zonder kennis van zaken. let op er zullen nog wel meer van deze acties volgen op diverse ministeries.

 17. Wanneer, wanneer houdt deze types op met dreigementen. Wie is tegenwoordig bang
  voor wie? Zorg voor een goede band met iedereen, is het beste voor deze nieuwe regering.

 18. Vrijheid (van meningsuiting/contacten) ………….
  maar per definitie niet op Curaçao!
  Machtswellust ten top!

 19. Zoals de waard is, vertrouwt hij (zij) zijn (haar) gasten.
  Zo’n brief is prima basis voor vertrouwensrelatie met je personeel! Pabien!

 20. De 2e dynastie, na Schotte nu onder leiding van (J)Asjes, is aangetreden.
  We gaan weer verder waar we gebleven waren. Intimidatie, machtsmisbruik, ja gewoon nepotisme. Is er iets veranderd op Korsou???? Neen, alleen de namen zijn gewijzigd.
  We dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.!!!!

 21. ‘zwaargwicht’ Franscisca houdt er wel een aparte managementstijl op na: management by terror.

 22. Bizar is het evenwel, want als je een dergelijke brief rondstuurt heb je iets te verbergen. En dat past absoluut niet bij een minister! Dus wat is er nu werkelijk aan de hand? Muilkorven?

 23. De tranen springen in mijn ogen. Wat een naar mens. Intimidatie, manipulatie, indoctrinatie, etc. Dit zijn de kenmerken van de zwijnenstal PS. Dit gaat dit jaar geheid een keer fout. Het volk met het hart op de juiste plaats staat op. Tula, deel twee in de maak!

 24. Jacinta Constantia 2!

  Dat wordt lachen met d nieuwe regering.

 25. Logisch, dat oude team is een stoorzender. Iedereen moet weten waar zijn plaats is. Men moet de ministers niet voor de voeten lopen want zo werkt het niet. Mevr. Fransisca is de minister Sociale Ontwikkeling en Arbeid en niemand anders, punto.

 26. GEWELDIG EEN IJZEREN LADY !!

 27. “Sociale Ontwikkeling” ????????
  Gelijk al wordt duidelijk dat we nu weer met een “politiek” stel ministers te maken hebben.
  INTIMIDATIE & MACHTSMISBRUIK is de weg die wordt voortgezet na een korte periode van relatieve rust in de coalitie.
  ASJES laat direct zien wat zijn intenties zijn door met deze “mensen” een ministersploeg te vormen……….
  Ook minister Bitorina (OWCS) heeft zich direct al vergaloppeerd aan de “ORANJESCHOOL-GATE” en is als een PS-schoothondje teruggefloten ……

 28. Oppression, NU AL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!