• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – De eerste week van het Kabinet Asjes zit er bijna op. Een week van kennismaken en overdragen, zo omschrijft minister-president Ivar Asjes het. Radio Hoyer 2 spreekt Asjes over zijn bezoek aan Aruba, de consensusrijkswetten en de benoeming van zijn vrouw Tara Asjes-Prins.

Verder vertelt Asjes dat de benoeming van zijn vrouw Tara Asjes-Prins buiten hem om is gegaan en geeft hij tegelijkertijd Jacob Gelt-Dekker een veeg uit de pan over zijn commentaren op Facebook. De benoeming is gedaan door het kabinet Hodge en zijn vrouw verdient maar 750 gulden per maand met deze functie, aldus de minister-president.

Dienstreizen
Dienstreizen zullen volgens Asjes in alle openbaarheid worden gedaan en met zo min mogelijk mensen. In juli komt minister-president Mark Rutte naar Curaçao. Asjes heeft gisteren contact met Rutte gehad en beiden hebben afgesproken goed te gaan samenwerken.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 vraag Asjes hoe zijn eerste week is bevallen:

38 reacties op “‘Benoeming van mijn vrouw is buiten mij omgegaan’”

 1. Heeft de familie Asjes nu 4 overheids salarissen????? 🙁 🙁 🙁 🙁

 2. En Sulvaran accepteert al deze onzin. Heeft hij nog ethisch gevoel of heeft Asjes dit ook al afgekocht. Sulvaran WAKE UP. Don’t let this happen to Curacao

 3. waarschijnlijk was hij aan het slapen toen zijn vrouw werd benoemd.

 4. Ja ja….en asjes heeft zichzelf ook met een paar miezerige paar honderd stemmen buiten de wil vh volk op die minpres stoel gezet……..

  Zo zie je maar hoe een circus tent bananen politiek niveau dit eiland tolereert. Velen andere politici hebbe vele malen meer stemmen behaald……maar die zijn dus weggegooid. Geen wonder dat men niet meer gemotiveerd is om nog te gaan stemmen.

 5. @ Reine. En waarom wordt dit accepteerd door Pais en Par dit??????

  Je moet met Par Glenn Sulvaran bedoelen. Wees er maar zeker van, dat Asjes uiterst voorzichtig moet manoeuvreren om deze regering met de kleinst mogelijke meerderheid te behouden. Lees daarvoor het artikel van Philippe Maaskant over de transformatie van Jasjes en Hodge gaat hem niet helpen.

 6. @Reine, PAR zit in de oppositie dus kan weinig doen..

  PNP en PAIS kunnen wel wat doen maarja politiek he.. Jij dit voor mij en ik doe dat voor jou

 7. Belachelijk!!! En waarom wordt dit accepteerd door Pais en Par dit??????

 8. Jasses Asjes !

 9. ja en de benoeming van de Hr Asjes is buiten ons omgegaan en via een lijstje geregeld.

 10. Het zit in zijn Rotterdamse genen eerst je familie, als geboren Nederlander zorg je eerst voor je zelf zet je familie eerst voorop en dan pas kan de YDK komen lijken wat er over is gebleven.
  zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd blijven.

 11. jajajajajAsjes,….. natuurlijk, ‘het is buiten jou omgegaan’…..!

 12. Tara Asjes heeft er een grote puinhoop van gemaakt bij Veneto, waar ze desalniettemin kon aanblijven omdat haar vader de eigenaar was. Toen die het hotel verkocht was het eerste wat de nieuwe eigenaar deed Tara Asjes eruit gooien, tot grote vreugde van het personeel die jaren hadden moeten toezien hoe een volslagen incapabele manager gehandhaafd werd omdat ze de dochter van was.

  Pappie Prins had echter snel een nieuw speeltje voor trieste Tara: Tacotime, al snel Taratime genoemd door de werknemers vanwege wederom wanbeleid. Tacotime ging eerst failliet op de Gosieweg, en daarna na een nieuwe start ook in Salina.

  Pappie Prins wist het toen ook niet meer: wat te doen met dochterlief die werkelijk overal mislukt is? Eureka! De gobiernu!

  Want in de gobiernu kun je niet met MAVO3 en een strafblad vol winkeldiefstallen en meineed minister worden, je hoeft ook niet capabel te zijn. Zie Rudney Garmes (voorheen afwashulp bij Cactus club) en Pik (what’s in a name) Pisas, voorheen paperclipsteller bij de politie.

  En dus werd Tara adviseur van Daniel Hodge (die nog steeds niet uitgelachen is over haar onbenullige adviezen) en nu dus ook bestuurster van het CTB, en dat na haar Tarampzalig verleden bij Veneto en Tacotime.

  Maar pappie Prins is tevreden, want dochterlief is weer onder de pannen en nu in functies waar wanprestaties onopgemerkt gaan.

 13. Tuurlijk is het buiten hem omgegaan, het feit dat de zittende directeur moet oprotten en een totaal ongekwalificeerde persoon de plaats inneemt een dag nadat haar man minpres is geworden, heeft niets met elkaar te maken.

  Ik kan nog steeds niet begrijpen dat onze politici weg kunnen komen met dit soort corruptie, er wordt niet eens geprobeerd om op een subtiele wijze corrupt te zijn, ze doen het in alle openheid. Waarom heeft dit geen gevolgen? Waar is de oppositie? Waarom pikken wij dit als volk?

 14. En de bevolking blijf gapen naar betere tijden.
  Triest, hoor

 15. Een ander heeft het zo wie zo toch ALTIJD gedaan, hahaha?

 16. Ik maak me zorgen! Zit de familie Asjes Prins zo om geld verlegen? Of is het de drang naar macht?

 17. You can fool some people all of the time, You can fool all people all some of the time, But you cannot fool all people all of the time.
  Hij wist van niets, zijn naam is haas. Maar zijn schoonvader wist hier alles van.
  Dit is ongegeneerd!!!!!!

 18. Dus ik begrijp dat Tara voor NAf 750 belangeloos als beleidsadviseur MinPres koffie en thee rondbrengt in Forti, immers food and beverage manager nietwaar. Die andere pastechi’s (politieke giftjobs : commissariaat en bestuurslid) doet zij uit liefde voor “de jasjes”. Maar natuurlijk.

 19. Pueblo Soberano anti corruptie?

  De eerste de beste keer dat onze premier Ivar Asjes durft te zeggen dat Pueblo Soberano tegen corruptie is ga ik ook mijn wenkbrauwen scheren, ik zweer het! Zijn allereerste daad als premier was zijn vrouw, Tara, benoemen in de Raad van Bestuur van het CTDB, ondanks het negatieve advies van Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO), zonder dat er voor die baan een vacature was, zonder dat ze ervoor had gesolliciteerd en nadat de directeur met ‘verplichte’ vakantie naar huis is gestuurd.
  Of ze voor die baan geschikt is, is een tweede, maar dat schijnt hier nooit een probleem te zijn zolang je maar uit een rijke familie komt. Want als het bij jou regent dan zal het bij mij ook wel druppelen en misschien kan ik de connecties van jou familie in de toekomst wel gebruiken.
  Voorbeeld hiervan was toen bij BZV een onderzoek werd gedaan en dat daaruit bleek dat er een hele meute partijgroupies waren aangenomen door de toenmalige minister van Volksgezondheid. Het belooft me wat als deze jongen, die al iets meer dan een week zit, nu al zijn pionnen op hun plaats begint te zetten.
  Misschien moet zij zijn onrechtmatig gebruik van de creditcard van het toeristenbureau toentertijd goed praten, wie weet. Ik zweer het, het lijkt wel alsof je corrupt en crimineel moet zijn om respect en een goede baan hier te krijgen.
  Ik blijf lachen op deze klip want we zijn net een gek kwijt of we hebben nu met deze te maken, wat nou niet bepaald een vooruitgang is. Althans in mijn ogen niet.
  Arthur Donker, Curaçao

 20. En dat hij met haar getrouwd is, is zeker ook zonder zijn medeweten gebeurd.
  Gelukkig is hij niets veranderd. Dat worden nog mooie tijden!

 21. Die 750 gulden, daar had er iemand anders voor kunnen werken. Iemand die het geld echt nodig heeft, om ervan te kunnen leve. Nu krijgt iemand het als EXTRAATJE, iemand die het niet nodig heeft en al zoveel heeft. Dit is gewoon broodroof. Het schijnt dat de heren tegenwoordig ook niet meer weten wat hun vrouwen uitspookt. Alweer weet hij van niets!

 22. Voor zo weinig gaat zij werken? Heel vreemd, dan klopt er zeker iets niet. Er zal wel een hoge beloning in het verschiet zitten. Zowieso of ze de job zelf heeft gekregen of via hem, het is ‘not done’ en dat weten ze maar al te goed. Gewoon doen alsof je neus bloedt en dit is nog maar het begin van zijn acties.

 23. Nieuwe modezaak op Curacao: Jasjes & Tasjes.

  Voor de allerlaatste trends op het gebied van neoptisme

 24. PS een anti-corruptiepartij???? Laat me niet lachen, de PS in de persoon van Ivar (J)Asjes heeft de corruptie uitgevonden.
  Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat dit kon gebeuren. Korsou heeft zichzelf al jaren een brevet van onvermogen gegeven en met de benoeming van o.a. Gerrit Schotte en deze corrupte crimineel tot MP is dat nog maar eens bevestigd.

  Haïti (Saint Domingue) was ooi het welvarendste land in het Caraïbisch gebied. Nu behoort het tot de armste landen ter wereld, met dank aan de familie Duvalier Papa- en Baby-Doc die de leiding hadden over het meest onderdrukkende en corrupte regime ooit op Haiti.
  Deze Schotte en Asjes blijken van hetzelfde laken gescheurd te zijn. Schotte ging zelfs vaak naar Haïti om het te leren.
  De inwoners van Korsou verdienen een goede en integere regering. Helaas is dat opnieuw NIET het geval.

 25. Hoeveel het salaris ook mag zijn het had eerlijker gekund. Iemand anders kan die 750 beter gebruiken, heeft het nodig om ervan te kunnen leven en niet als EXTRAATJE. Al is het maar 50 fls, jullie hebben al zoveel of is dat voor jullie nog niet genoeg??
  Dit is broodroof….u had haar toch kunnen adviseren? Of is alles weer achter uw rug om geregeld??Van die vorige “baan” wist u ook niks.

 26. Kan die man toch veel zeggen zonder iets te zeggen 🙁

 27. hahaha orgineel is Asjes ook al niet. Hetzelfde zei hij destijds ook bij haar ‘sollicitatie’ bij CPA op die niet betstaande functie: “Zoals mijn echtgenoot aan mij heeft uitgelegd, toonde de directeur van CPA belangstelling voor haar sollicitatie”, zo legt Asjes uit. “Na verschillende gesprekken met de directeur van CPA en enkele andere stafleden van het bedrijf, werd haar een contract aangeboden.” Volgens Asjes heeft zijn vrouw hem pas geïnformeerd over de sollicitatie toen zij een contract kreeg aangeboden.

  https://www.versgeperst.com/nieuws/135257/vrouw-asjes-aan-de-slag-bij-cpa.html

 28. Benoeming van mijn vrouw is buiten mij omgegaan.

  Het verstrekken van een credit card door het CTB is buiten mij omgegaan.

  Benoeming van mij als directeur van Selikor is buiten mij omgegaan.

 29. Tara is zeker niet op die plek gezet omdat ze business kennis heeft. Kijk maar naar de tot 2 keer toe gefaalde Tacotime die zij runde.

 30. Als ik Jasjes zie, lijkt het net of ik een ei zie spreken.

 31. Trouwens had die mevr. Asjes gesolliciteerd naar de functie die ze nu bekleed?
  Was er een openbare sollicitatie uitvraag? Heeft zij de kwalificaties om die functie te bekleden?
  Waren er niet genoeg mensen van die ministerie die de door haar ingenomen plek hadden kunnen innemen en ook de nodige dienstjaren en expertise hebben?
  Door al deze onvolkomenheden zal er voor de min-pres maar 1 oplossing zijn wil hij zijn regeer periode zuiver en ”schoon” houden, anders blijft deze zaak als een zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangen,dus moet mevr. naar huis of naar een andere baan solliciteren.

 32. Als deze man ballen had zou hij ogenblikkelijk zijn vrouw van die post afhalen of hij haar nou heeft benoemd of dat het buiten hem om is gegaan of niet.
  Wie zegt mij dat de hele zaak niet een voorop gezet plan was ten tijde van Hodge met juist de opzet dat als Jasjes min-pres zou worden zij er al zou zitten.?
  Vind de hele zaak niet kloppen en is een ”conflict of interest ” dat zij beiden op dezelfde ministerie werken.
  Dus meneer neem je verantwoordelijkheid en doe der wat aan.

 33. Ivar… Shame on you… 750 gulden is 3x onderstand… En Tara heeft het echt niet nodig met haar papi met belastingvrijstelling voor bijna alles…

 34. Wel toevallig, het eerste wat Gerrit Schotte als ministerpresident deed was zijn byside in 5 (!) commisariaten benoemen en jAsjes doet op zijn tweede werkdag hetzelfde.

  En dat terwijl Tara Asjes alleen maar slechte referenties kan overleggen, vraag het haar ex collegas van Holiday Beach maar die nog dagelijks de dag vieren dat Tara er vertrok.

 35. overal ter wereld moeten mensen zich en publique, voor senatoren, staten, commissies verantwoorden, hier niet, hier is het een Hello Kitty, Dora en Sesamstraat optreden, Barbie en God know what more spelletjes

  Volgende ontmoeting gaat Cara Huevo zakllopen met Koning Alexander, Geert Wilders, Mark Rutte, Waaigat naar Campo

 36. Hebben jullie niks te doen? Het is elke dag weer gezeik over onzin.

 37. Voor 750 gulden een bak vol ellende en geouweklepzwam?? Kom Asjes, wat is de volgende stap voor haar? Aan de status wordt nu dus voldaan, het opent deuren naar????

 38. Kom nou toch Jasjes, dat gelooft toch niemand. Shame on you!!