• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politielichtenCURAÇAO – De politie heeft vandaag zeven huiszoekingen gedaan in relatie tot vuurwapens die waren aangetroffen in twee in beslag genomen auto’s. Tijdens de huiszoekingen zijn zes arrestaties verricht en is er nog een vuurwapen gevonden. Onder de gearresteerden zijn vier Surinamers die illegaal op het eiland zijn. 

De huiszoekingen vonden plaats in woningen op Welatina, Orchillaweg, Jumentoweg, Cubaweg, Sto. Dominguweg, Jamaicaweg en de Kaya Felisidat. In de woning op de Orchillaweg werd de 26-jarige R.R.R.G.W. gearresteerd. Voor de woning werd in de console van een auto nog een geladen pistool aangetroffen. De politie heeft de auto in beslag genomen en de eigenaar, de 33-jarige G.G.H.P.. De man bekende dat het aangetroffen wapen van hem is.

Grote Knip
De huiszoekingen werden uitgevoerd wegens een melding die de politie kreeg op zondag 2 juni over vijf mannen in twee verschillende S.U.V.’s die zich verdacht gedroegen bij Grote Knip. Een patrouille van politiepost Barber/Tera Kòrá heeft de auto’s ter hoogte van Gato tot een halt geroepen en doorzocht. In de auto’s werd in eerste instantie geen verdachte goederen aangetroffen. Eén van de inzittenden was de 41-jarige C.A.G. die door de politie werd gezocht in verband met een gewelddadige overval bij een bushalte in Otrabanda op 12 maart. Beide auto’s zijn in beslag genomen en de 41-jarige man is gearresteerd.

Vuurwapens
De auto’s werden op donderdag 6 juni grondig doorzocht. In de console van beide auto’s werden meerdere vuurwapens en andere verdachte goederen aangetroffen. In de eerste auto waren dit een automatisch geweer en een pistoolmagazijn met kogels erin. In de tweede auto vond de politie een automatisch geweer, een pistool, een pistoolmagazijn met kogels en een hoeveelheid geld.

Illegaal
Bij een huiszoeking van een woning op de Jamaicaweg is de 29-jarige Surinaamse S.D.I gearresteerd in relatie tot de zaak van 2 juni. De vrouw verbleef bovendien langdurig illegaal op Curaçao. In de woning zijn ook nog twee zussen van de vrouw en een man gearresteerd. Zij zijn tevens afkomstig uit Suriname en verbleven ook langdurig illegaal op het eiland. Zij zijn in hechtenis genomen in afwachting van hun uitzetting.

3 reacties op “Zeven huiszoekingen en zes arrestaties”

 1. Waarom zoveel zware wapens? Ondoordachte vraag: van parlementariër naar Premier en nu van Premier naar President. Nu pas worden zij wakker en er komt wat licht in de donkere tunnel!

 2. Wa,

  Topje van ijsberg, schakel de marine in!

 3. [ In de tweede auto vond de politie een automatisch geweer, een pistool, een pistoolmagazijn met kogels …]

  De vraag is nu; waarom zoveel (zware) wapens?
  Hoe komen ze aan deze wapens?
  En op wie heeft men met deze wapens geschoten?
  Er zijn heel veel moorden nog onopgelost, de laatste tijd.