• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rechter CURAÇAO – De 27-jarige H.J.D., de vermeende intellectuele dader van de moord op het Chinese echtpaar Feng van snèk Yen Lee op 17 september 2012, moet negen jaar de cel in. De rechter sprak vanochtend het vonnis uit. Het Openbaar Ministerie (OM) had op de zitting van 23 mei een gevangenisstraf van achttien jaar geeïst.

Het OM wilde D. berechten voor het medeplegen van gekwalificeerde doodslag. Hij was niet bij de moord maar is volgens de vier andere al veroordeelde daders het brein achter de moord.

Salaris
D. las tijdens de zitting op 23 mei een brief voor waarin hij verklaarde dat “het nooit de bedoeling was dat het kind van het echtpaar haar ouders zou kwijtraken.” D. liet verder weten dat hij bereid is om de helft van het salaris dat hij ontvangt in de gevangenis, te geven aan het kind. “De bedoeling was een inbraak, geen overval.”

9 reacties op “Negen jaar voor brein achter moord Chinees echtpaar”

 1. Salaris in de gevangenis? En zo ja, waarom bij gratis en inwoning niet alles naar dat kind. Ik hoop dat het OM in hoger beroep gaat, want negen jaar is natuurlijk een lachertje.

 2. Hmmmm, so you put the game plan together and you will get some young losers to doe the work for some money and you only go in for 9 years – so 4.5 for each life. Nice to let everyone else know that if you don’t even do the crime you get a slap on the hand, – Auw – but yes the child has to go through without his/her parents. NICE WORK

 3. 9 jaar min 3 jaar wegens goed gedrag.. is 3 jaar per mensen leven.. Is een mensenleven zoveel waard?

 4. Goed voor deze randdebiel, ga maar lekker 9 jaar lang achter de tralies gaan nadenken over deze laffe daad !

 5. 9 jaar voor het brein achter een dubbele moord, over 5 en half jaar dus al weer lekker op straat en nog meer aanzien in the ghetto. Ongelooflijk! Ik vraag me dan toch wel eens af als het de dochter en zoon van die rechter had betroffen of 5 en half jaar zitten dan ook voldoende was geweest?

 6. Te lage straf echt waar,bovendien is het gemakkelijk gezegt om de helft van het salaris te geven maar in de meeste gevallen werken dit soort tuig NIET,dus waat slaat de belofte op?
  Levenslang en laten werken in de gevangenis.Wel 2 levens in 1x keer weg gerukt en een kind die een wees is achter gelaten!

 7. 9 jaar is veel te weinig, minimaal 25 erbij. Voor de daders zelf levenslang.

 8. Met de helft van zijn salaris heeft het kind haar ouders niet terug.

 9. Goede straf voor deze lafaard. Ga maar lekker de bak in low-life.