• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

timmermansinchongqingCURAÇAO – China gaat een consulaat-generaal openen op Curaçao, terwijl Nederland een consulaat-generaal openen in de Chongqing, de snelst groeiende provincie van China. Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) is dat in Peking overeengekomen met zijn Chinese collega Wang Yi.

Beide ministers hebben daartoe nota’s uitgewisseld, meldt de Rijksoverheid. Timmermans en Wang spraken af de contacten verder te intensiveren, politiek, economisch en cultureel.

Mensenrechten
Timmermans sprak met Wang ook over mensenrechten. Op de Nederlandse ambassade had Timmermans een ontmoeting met mensenrechtenverdedigers. Zij praatten de minister bij over actuele ontwikkelingen in de mensenrechtensituatie, waaronder de mogelijkheden van internet. Het internet biedt Chinezen bijvoorbeeld de kans om mensenrechtenschendingen in ieder geval tijdelijk te publiceren, voordat de censuur ingrijpt.

7 reacties op “China opent consulaat-generaal op Curacao”

 1. Kiko leeping. Tur kos ta bon, homber? Mi pensa bo mester bai na Klinika Kapriles…

 2. Het is een consulaat en valt onder de ambassade van China in NL.Ze sturen het vast wel door..

  chinaemb_nl@mfa.gov.cn.

 3. Geachte heer, mevrouw,

  Heeft u ook een emailadres van deze ambassade in Curacao voor mij? Deze kan ik nergns achterhalen.

  Vriendelijke groet,

  Karen Schloszer

 4. Overal ter wereld lopen chinezen gevaar, hier in nederland worden ze verminkt erger tog

 5. Weten ze wel in China dat Curacao gevaarlijk is voor Chinezen? Zijn er al een aantal dit jaar geexecuteerd en heel veel beroofd!

 6. Dit is een goede stap voorwaarts.
  Wij hebben in mei een extra aantal “verplichte” dagen in Ned. moeten doorbrengen om onze visum aanvraag voor China op tijd te krijgen.
  We zijn hier heel blij mee

 7. Timmermans die praat over mensenrechten? Heeft hij onlangs geen groenlicht gegeven voor wapens verkoop aan Indonesie..

  Politiek met een pokerface…