• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Pink RibbonCURAÇAO – Fundashon Prevenshon maakt zich op voor een volgend initiatief om ziekten en aandoeningen zoveel mogelijk te voorkomen. Vooruitlopende op de spoedige start van een bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker organiseert de stichting 20 juni een minisymposium.

Het doel van Fundashon Prevenshon is om het aantal sterfgevallen als gevolg van kanker en andere aandoeningen omlaag te krijgen. De werkzaamheden in dit kader concentreren zich in een centrum aan de Klipstraat in Otrobanda. Het is alweer drie jaar geleden dat een bevolkingsonderzoek naar borstkanker is gestart, een proces dat blijft doorlopen. Daar komt later dit jaar een nieuw initiatief bij, te weten een enigszins vergelijkbaar onderzoek onder Curaçaose vrouwen naar baarmoederhalskanker dat veroorzaakt wordt door het HPV virus.

Gastsprekers
Voor dit minisymposium zijn enkele gerenommeerde buitenlandse sprekers uitgenodigd, te weten Dr. Samir Khleif van het kankerinstituut van de Georgia Health Science University, managing director Irma Purish van Global Services Johns Hopkins Medicine International, Dr. Wim Quint van DDL Diagnostics Laboratory en de gynaecoloog en oncoloog Dr. Igor Gomes Bravio. De verwelkoming is in handen van FP voorzitter prof dr. Bob Pinedo, terwijl minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur is gevraagd om een openingstoespraak te houden.

www.versgeperst.com