Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Hof heeft vandaag uitspraak gedaan in de hoger beroepszaak tegen de 31-jarige politie-agent R.R.R.S. De agent heeft meermalen opzettelijk geweld gebruikt. Het Hof oordeelde dat de agent twee jaar zijn beroep niet mag uitoefenen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De agent werd al eerder door het Gerecht veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van zes maanden, met een proeftijd van drie jaar. Het OM ging echter in hoger beroep omdat het OM ook ontzetting uit het ambt als straf eiste.

Boete
Verder stelt het Hof als bijzondere voorwaarde dat de veroordeelde zich gedurende de proeftijd gedraagt naar de voorschriften en aanwijzingen, gegeven door of namens de Stichting Reclassering Curaçao. Dit ook als het een psychologische behandeling van de verdachte inhoudt. Daarnaast is S. veroordeeld tot betaling van een geldboete van 5000 gulden. Bij gebrek van betaling wordt dit omgezet in een hechtenis van honderd dagen.

Mishandeling
Uit het onderzoek blijkt dat de agent op 4 februari 2010 opzettelijk gewelddadig de man A.C. heeft mishandeld door hem te slaan, stompen en duwen. Daarnaast blijkt dat hij op 8 juli 2012 opzettelijk de vrouw N.B. meermalen met kracht bij de arm en ellenboog heeft vastgegrepen, getrokken en geduwd waardoor zij is komen te vallen en hierbij haar pols heeft bezeerd.

Grensoverschrijdend
Het Hof heeft daarbij in het bijzonder het volgende in aanmerking genomen: “De verdachte heeft zich tijdens zijn werkzaamheden als politieagent tot twee maal toe schuldig gemaakt aan mishandeling van hulpvragende burgers. De verdachte heeft door zijn grensoverschrijdend gedrag de lichamelijke integriteit van de slachtoffers geschonden en bovendien het vertrouwen dat een individuele burger, alsmede de gehele samenleving, in een politieagent mag hebben, op grove wijze beschaamd.”

6 reacties op “Agent twee jaar uit ambt ontzet”

 1. @Bobs, op 12-06-2013 om 10:55 schreef:

  Overal zit “verkeerd” kaf onder het koren. Niet alleen hier. Regelmatig kunnen we in de media lezen dat dienders hun wapen trekken en per ongeluk(?) iemand doodschieten.
  Ik begrijp derhalve uw opmerking mbt “het Curacaose volk” niet geheel.
  Het meest shocking vind ik eigenlijk dat zo’n figuur nog mag terugkeren.

 2. @ andy hansen Je klets uit je nek, iedereen heeft een advocaat.

 3. Ik wil het Curacaose volk feliciteren met een dergelijke, professionele “diender”. Las ik dat goed ? : “opzettelijk geweldadig” en “tijdens zijn werkzaamheden als politieagent tot twee maal toe schuldig gemaakt aan mishandeling van hulpvragende burgers” . Als kind uit Emmastad ook zelf meermalen mogen zien bij Post Rio Canario. Boevenvangen doe ik dus elders, want dit soort deviants in mijn ploeg kan ik niet hebben. Ik weet zeker dat ik het ergens gelezen heb “Sirbi y Proteha”. Misverstandje dus.

 4. Niet waar zeg:Dus hij mag zijn ambt na zijn straf weer gaan uitoefenen! Met zulke figuren in dergelijke functie zal misdaad alleen groeien

 5. Drechi !

 6. Waar zijn de Sarahs Indersons en Marijes Vaders nu er een politieagent verdedigd moet worden?

  O nee, deze ratvocaten verdedigen alleen criminelen die hen met crimineel geld kunnen betalen.