• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GOGCURAÇAO – Het ministerie van Justitie gaat acht nieuwe jeugdcellen bouwen. De bouw start maandag op het terrein van Justitieel Jeugdinrichting GOG. Minister van Justitie Nelson Navarro tekende gisteren het contract met aannemer Para Plus, Studio Acht Caribbean Architects en USONA.

Het project kost 1,2 miljoen gulden en komt deels voor de rekening van GOG en het Criminaliteitfonds. De jongeren die in Brasami zitten, worden vanaf de oplevering op 17 november overgeplaatst naar de nieuwe cellen. Naast de bouw wordt er ook geïnvesteerd in begeleiding aan de jeugdgevangenen.

GOG

9 reacties op “Bouw acht nieuwe jeugdcellen”

 1. @Banana Republic, erg he, een (1) cel ter waarde van een Curacaose villa.

 2. Zijn de comptabiliteitsregels in acht genomen?

 3. @n

  Studio 8 bestaat voor meer dan de helft uit Curacaose architecten.
  en wat USONA betreft:

  “USONA is verantwoordelijk voor een rechtmatig en doelmatig beheer van de gelden die donoren beschikbaar stellen aan Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba voor ontwikkelingsprojecten”.

  Dit even ter info en bezoek de website van USONA even.
  Je reactie slaat werkelijk nergens op.

  Wat we ons wel moeten afv ragen en dat is belangrijker dan zomaar iets roepen, of de jeugdige delinquenten ook naar school kunnen,in ieder geval dat zij een sociale vorming krijgen voor als zij weer op straat zijn.
  Mensen vastzetten prima, maar zomaar weer vrijlaten heft weinig zin omdat zij dan sowieso weer in het oude terugvallen.

 4. Wow that is a nice figure 1.2 mil for 8 or 150,000 per cell per one person occupancy(???) – better rent a room at Santa Barbara Plantation Resort the way the justice department is handing down the punishment to our lack-for-life youth.

 5. Gaat Leeflang nu Kamervragen stellen of niet? Wij zijn benieuwd…

  Dacht dat de minister van economische zaken over zulke grote (projecten?) geldbedragen ging. Waar ligt de grens?

 6. Nog al een bedrag zeg 1,2 miljoen “meerprijs,niet meegerekend!” voor de bouw van 8 cellen op eigen terein met reeds bestaande faciliteiten.Waarom word er nooit een bouwtekening of maquette getoond bij overheids verbouwingen cq nieuwbouw.Ja het ziekenhuis daar hebben wij er al genoeg van gezien,maar dat word ook niet gebouwd daarom mogen wij het zien als volk!. En het volk blijft in hun geloven,omdat het anders word voorgesteld, ondanks dat zij weten dat er feitelijk oplichterspraktijken aan de gang zijn.EN DE POLITICI BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN EN BESTELEN MET LEUGENS EN BEDROG.!?.

 7. Geen 8 school lokalen?

 8. Nee he, niet weer op dezelfde oude foute systeem doorgaan. Houdt dit dan nooit op?
  Heeft men nooit van onderhandelen gehoord? Curaçaoënaars kunnen zelf ook cellen bouwen en voor minder dan de helft.

  @Kokoloko, zo is dat v.w.b. 80 cellen voor minder. Balen.
  Ik denk dat als men 2 miljoen gevraagd had ze dat ook gekregen hadden.
  Er zijn genoeg Curaçaose architecten die het voor veel minder kunnen doen.

 9. 8 cellen voor 1.2 miljoen !?? . Daar bouw ik 80 cellen voor en cellen waaruit zij niet ontsnappen!
  Hoeveel geld gaat er hier onder, langs en boven de tafel? 8 cellen , belachelijk, er zijn zeker 8.000 nodig. Het merendeel van de YDK jeugd is crimineel. De overheid kan beter Koraal Tabak of Oostpunt opkopen en dan omheinen met elektrisch hek, een brede sloot met krokodillen erom heen etc.
  Goedkoper zou zijn om wijken als Koraal Specht, Seroe Mahuma en Seroe Fortuna af te sluiten, concentratie kampen van maken.