• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jose JardimCURAÇAO – Het ministerie van Financiën meldt plannen te hebben voor een fonds ‘Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial’. Dit fonds is een samenwerkingsverband tussen de overheid en de private sector, om de sociale achterstand in de wijken aan te gaan pakken op het eiland.

Het moet ook een middel zijn om de armoede onder handen te nemen en de sociaal zwakkeren in de samenleving een steun in de rug te geven. Tot en met 2016 moet er volgens Jardim een bedrag van 825 miljoen gulden in de economie gepompt worden, om zo aan de behoeftes van de bevolking te voldoen.

Artistiek
“Er zal veel aandacht komen voor jongeren tussen vier en 24 jaar om ze middels een artistieke vorming klaar te stomen en een beter toekomstperspectief te bieden”, luidt het plan van de minister.”Jongeren met specifieke sporttalenten zullen veel ondersteuning krijgen om daar later profijt van te hebben.”

Begrotingskamer
Een geheel ander project dat op stapel ligt is om tot een begrotingskamer te komen om het Cft moet gaan vervangen. Dat orgaan moet ervoor zorgen dat de publieke fondsen op een verantwoorde manier gebruikt worden ten behoeve van de samenleving. “Ook zullen de overheids nv’s in de toekomst met prestatiecriteria te maken krijgen en moeten ze hun uitgavenpatroon gaan normaliseren”, laat de minister weten. “Er moet meer synchronisatie komen tussen de overheids nv’s en een duidelijk beleid hoe het dividend uit te keren bij de nv’s.”

2 reacties op “Fonds om sociale achterstand aan te pakken”

 1. Grote naam, veel geld, voor een hobbyplan.
  Gezinsregulatie waar ouders verstek laten gaan, goed onderwijs in representatieve gebouwen en banen , banen, banen, want anders is het een moedeloos traject om ook maar iets te gaan leren.
  Gelukkig lees ik dat de minister “plannen heeft” zodat, mochten deze vele miljoenen al worden vergaard er mogelijk en stabielere besteding voor is gevonden.

 2. Een toekomst in de sport is maar voor weinigen weggelegd. Alleen de grootverdieners in de sport kunnen een goed gevulde spaarpot aanleggen voor het moment, dat ze met sportpensioen moeten, als ze al niet eerder door blessures moeten stoppen. De goede komen toch wel in de sport boven drijven dankzij de scouting uit het buitenland. Laten we het geld gewoon in goed onderwijs stoppen en banen creeren.