• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PetitieCURAÇAO – Werknemers van luchtvaartmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) hebben gisteren een petitie overhandigd aan MFK-leider en Statenlid Gerrit Schotte. De DAE’ers vragen hulp nadat de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Inac DAE vorige maand een verbod oplegde om te landen in Venezuela.

Medio mei blokkeerde Inac alle vluchten van DAE richting Venezuela met als gevolg gestrande Venezolaanse toeristen op Curaçao. Schotte heeft de petitie vervolgens aangeboden aan Statenvoorzitter Mike Franco.

Petitie

28 reacties op “DAE vraagt Schotte om hulp”

 1. @n
  This is a requirement by the authorities. It’s not the decision of an airline. The insecticide to be used is edicted by the authorities also. You will find this practice in most tropical and/or underdeveloped countries. Hope this answers any questions you may have about this topic.

 2. @Victor, dit gas werd NA het landen gespoten op de passagiers en zonder waarschuwing vooraf met alle gevolgen van dien voor mensen die er niet tegen kunnen.
  Als bemanning behoor je je in te enten in plaats van ingeënte passagiers met chemicaliën te bespuiten met vieze gas.
  Moeten de passagiers keer op keer hieronder lijden omdat de bemanning zich niet wil laten inenten???

 3. Eens met Sjoerd….helaas ook groten deels met Wickedgame…ik zou zijn woorden ook niet verdedigen het gaat mij er juist om dat er word gezegt dat wij niet veilig zijn. En dat verdedig ik wel want dat is onzin.

  N, dit gas word niet door een van de piloten gespoten al helemaal niet tijdens het landen zoals je zelf zegt, dit gas is gewoon een anti insecten spray dit MOET omdat de crew niet is ingeënt tegen gele koorts. Reden dat de crew niet is ingeent is omdat de crew niet langer dan 48 uur blijft…weet de 48 uur niet zeker btw.

 4. @A, Probeer maar met de Insel air klachtenservice contact te krijgen. Hetzelfde verhaal.. Ook zij jatten spullen uit koffers.
  @Joop, Had die fokker medewerker dan gekeken naar het probleem? Wist hij wat het probleem was? Was hij bevoegd om een situatie schets te maken en kon hij een goede oordeel vellen met zijn ervaring?
  @Wikedgame, Vergeet niet dat DAE met vliegtuigen van Falcon vliegt. Deze mogen niet op Venezuela vliegen want ze zijn in Amerika ingeschreven.. Dus de INAC heeft er ook zelf schuld aan.. en vergeet niet hoe het vliegen in Venezuela zelf is.. veel vertragingen en oude vliegtuigen. niet voor niets gaan daar veel maatschappijen failliet.

 5. Joop,

  Dat jij het een boute uitspraak noemt moet je helemaal zelf weten, jij bent gewoon waarschijnlijk zo’n internet hooligan die waarschijnlijk door wat vertragingen of andere slechte ervaringen met DAE hier je frustraties uit net zoals”A” die gaat van slecht onderhoud naar de werkelijkheid waarom hij of zij is boos is en dat is om hij of zij niet is door verbonden! Joopie ik laat het hier bij, Succes met het vinden van een boot naar NL of waar dan ook aangezien ELKE airline wel eens terrug heeft moeten keren met gevolgen van dien, die zijn dus onveilig dus vooral niet vliegen joop! Btw het waren geen techneutEN het was een man die beweerde een techneut te zijn, die bleek later een ex IT medewerker te zijn geweest van Fokker…..way to go joop!

 6. @Joop, klopt!
  Suriname heeft een soort van smetvrees. Vliegtuigen die daar landen moeten eerst het vliegtuig incl. passagiers ”ontsmetten” voordat de deuren opengaan.
  Dit hadden we ook een keer meegemaakt met Arke Fly op het vliegveld van Suriname.
  Bij het landen begon een van de ‘piloten’ als een gek een ontsmettingsgas te spuiten over de passagiers. Deze ontsmettingsgas maakte de passagiers benauwd. Er wordt ook geen rekening gehouden met longpatiënten.
  Wordt tijd om te onderzoeken wat voor soort gas dit is.

 7. ow ow ow even Schotte langs want die heeft goede banden met Venezuela. Dat zal helpen. Heeft Schotte goed gedaan om het aan Balborda te geven en vragen te stellen. Hij zal dan ook antwoord krijgen. Het komt erop neer dat de criminele Schotte en zijn partij ook de criminele Ramis binnen heeft gehaald en daar zullen ze allemaal goed geld voor gevangen hebben. Hakim bij voorbeeld 10% van elke rekening die aan Ramiz wordt betaald. Reken maar de rekening is ongeveer $3.000.000 per maand. Dit zijn dus de kosten van de 3 MD’s, de 2 ATR’s en een Fokker 100. Deze zijn allemaal in beheer van Ramis en Falcon air omdat geen enkel leasemaatschappij aan DAE wilt leasen.

  De vorige regering schreef nieuwe wetten om DAE te helpen om zo hun maandelijkse bedragen veilig te stellen. Deze regering werkt anders en zo ineens heeft DAE problemen.

  INAC is over DAE gestruikeld omdat de Venezolaanse reizigers te vaak de dupe zijn geworden van het mismanagement binnen DAE. Als je meer dan 10000 klachten van reizigers in 5 maanden ontvangt vraagt dat om actie. Dat heeft INAC ook gedaan. DAE moet het echt zelf oplossen. De 2de F100 die nu in c-check zou moeten zijn staat nog op Hato. Dit is geen kist van Ramiz en krijgt ook geen aandacht.

  Jammer voor de medewerkers dat Ramiz alleen aan zijn eigen vliegtuigen en geld denkt. De rest intereseerd hem echt niet. Als die andere vliegtuigen blijven vliegen verdient hij dik geld. Al dat geld gaat niet eens naar Falcon air maar wordt snel weggemoffel din een ander bedrijf. Wanneer de kip ploft dan valt er bij falcon air niks te plukken. De MFK heeft deze crimineel naar ons eiland gehaald en nu geeft hij ons eiland een bijzonder slechte naam doordat DAE de vluchten en het schema gewoon weg niet aan kan.

  Dat Ramiz op geld uit is blijkt uit de $1 campagne waar hij zichzelf op het $1 biljet heeft afgebeeld. Zonder geld kun je geen airline runnen en daarom kosten tickets veel geld. Het is een dure sport en dan kan je wel super campagnes houden maar dat kost je dan de wedstrijd.

  Nogmaals vind het heel erg voor de medewerkers die vaak lang moeten wachten op hun riante salarissen.

  Korpodeko is genaaid want die krijgt steeds meer aandelen in DAE omdat DAE de leningen nooit terug betaald. M.a.w. wij het volk worden genaaid door DAE.

 8. @Victor. Ik heb me ook nooit onveilig gevoeld in een DAE vlucht. Maar toevallig net alle DAE vluchten die ik had hadden steeds 1-5 uur vertraging (misschien juist vanwege de veiligheideisen, u kan het weten) waarbij het grondpersoneel de mensen zeer gebrekkig informeert, elk half uur wordt de vertraging weer iets langer wat je tot wanhoop drijft als je een aansluitende vlucht op Aruba naar de States hebt geboekt. Daarna was ik helemaal klaar met DAE.
  En waarom met Schotte praten? Is er niemand anders in de Staten of regering die minder omstreden is en naar het verhaal van DAE wil luisteren?

 9. @ Nardy Deze M vd Dijs is niet echt, maar maakt puur opmerkingen om de zaak op te sarren en te vermaken, ik zie het als de vrolijke noot op Versgeperst, heb er de laatste dagen al meer smakelijk om kunnen lachen. In het echt kan namelijk niemand zo dom zijn, dat zou zoveel ontkenning inhouden dat het een bedreiging voor de persoon zelf zou worden, en ik heb het hier dan over het geestelijk welzijn.

 10. @Victor
  boute uitspraak voor een piloot: “Nog NOOIT heb ik of mijn andere zo’n 60+ vliegende collega’s (incl. cabin crew) zich druk gemaakt over de veiligheid!”

  Ik meen me te herinneren dat zo’n 2 maanden geleden passagiers op een vlucht naar Paramaribo daar anders over dachten en flauwvielen op het platform nadat het vliegtuig aan de grond stond. En dat techneuten van de Fokker fabriek, mensen die er dus verstand van hebben, weigerden weer aan boord te gaan en verklaarden dat het onveilig was.

 11. Hoe kom je achter de feiten?
  Enige feit waar ik zeker van ben, is dat DAE mij een schadevergoeding moet betalen waar ik recht op heb voor gestolen goederen. En dat ze na 25 telefoontjes waarbij je van hot naar her wordt verwezen, behalve naar de persoon die je wilt spreken, mij weigeren door te verbinden. Dus voor ons is het klaar met DAE.

 12. @Nardy, geef ze ongelijk.. OM doet toch niets.. Ze weten dat ze het land kunnen leegroven.. Ook is er geen financieel jaarverslag van 2010 en 2011 bekend dus weten we niet hoeveel Gerritje gestolen heeft!

 13. DAE is al falliet, dit zijn de laatste stuiptrekkingen!

  Gelukkig zou ik er niet eens over denken om met deze maatschappij te vliegen, maar wel jammer voor iedereen die reeds een ticket heeft gekocht.

 14. Nog al een grote uitspraak van de mensen hier die over onderhoud en veligheid beginnen. Ik vlieg zelf meer dan 5 jaar (als Piloot) bij DAE. Nog NOOIT heb ik of mijn andere zo’n 60+ vliegende collega’s (incl. cabin crew) zich druk gemaakt over de veiligheid! Voor de ontwetende grote monden onder ons: ELK vliegtuig heeft een strak onderhouds programma gemaakt door de fabrikant van het vliegtuig en goed gekeurd door oa de luchtvaart authoriteiten.Dit moet en word afgewerkt en gechecked door de: Mechanics,Hangar Chief, Maintenance management, eigenaar van het vliegtuig (lessor) en tot slot de cockpit crew die precies kan zien wat gedaan moest worden en of het gedaan is op de juiste manier. Veiligheid is het meest belangrijk in dit soort operaties, kom niet aan met wat je hebt gehoord of wat je denkt, kom met feiten!! Als je die niet hebt, zoals de mensen hier onder, vraag het dan gewoon even, dan leg ik of iemand anders die er WEL wat van af weet je het graag uit!

 15. Gerrit wie?????

 16. @zeepie
  Niet politiek en corruptie maar financieel. Ik vermoed dat de schulden die DAE in Venezuela uit heeft staan vele malen groter zijn dan de 30 miljoen USD die ze beweren nog te krijgen. Ik zeg “beweren” want ze beweren ook 350 lokale mensen op de op de payroll hebben. Na de interne marsorder om verplicht naar Schotte te gaan zag ik hooguit 40 mensen op de foto’s. Ik denk dat ze 350 lokale mensen noemen om de politiek in een wurggreep te houden. Was er maar een politicus die hun bewering toetst aan de werkelijkheid, simpel door een personeelslijst op te vragen.

 17. @ Margaret van der Dijs: Dat is Gerrit, alles voor het volk en niets voor hemzelf. Hulde!

  De meesten negeren je. Ze denken dat je dom bent. Bij mij trekken echter mijn tenen steeds krom als ik denk wat jij, Schotte en je familie met Curacao voor had 🙁

  http://www.dutchcaribbeanlegalportal.com/news/latest-news/3300-pleidooi-ag-inzake-verzoek-enquete-overheids-nv-s

 18. Hebben ze Schotte naar zijn uurtarief gevraagd, want dat kan ze wel eens rauw op hun dak vallen.

 19. DAE voldoet zeker wel een aan de veiligheidsregels. Het is puur corruptie vanuit de Venezuolaanse kant….. Serieus mensen informeer jezelf wat beter!

 20. Ondanks dat ik DAE een waardeloze maatschappij vindt, sta ik achter hun standpunt dat de overheid van Curacao hun nationale airlines moet vertegenwoordigen op politiek vlak. Helaas moeten ze bij clown Schotte terecht omdat de eigen minister economische zaken niet thuis geeft. De DAE voldoet aan alle veiligheidsregels van onze eigen vliegdienst, alsook die van USA. De Venezolaanse normen liggen zelfs lager. Het probleem in Venezuela is politiek (DAE gebruikt in USA geregistreerde toestellen) en corruptie (zijn de militairen wel betaald?) en heeft helemaal niets met veiligheid te maken.

 21. Dat is Gerrit, alles voor het volk en niets voor hemzelf. Hulde!

 22. Gerrit ze pesten ons. Help ons Gerrit.
  Begin eens met gedegen onderhoud en er gaat een wereld voor je open DAE

 23. Waarom vragen ze hulp van een crimineel??

  WX, Ze mogen anders wel vliegen in de USA.. zelfde USA die de luchthaven naar level 2 zette!

 24. Waarom in vredesnaam zo’n petitie aanbieden aan het minst invloedrijke en meest bespotte statenlid dat we hebben? Zoiets moet toch gewoon rechtstreeks aan de Minister van Economische ontwikkeling?

 25. DAE moet zorgen dat ze zich aan de veiligheidsregels die in de LUCHTVAART verplicht zijn houden. Gerrit kan echt niets doen om deze regels te omzeilen.
  Gewoon aan de regels houden zoals het hoort voor de veiligheid van eenieder.
  Zowel in de lucht als op het land.

 26. DAE moet maar zorgen dat ze zich aan de veiligheidsregels die in de luchtmacht verplicht zijn voldoen. Gerrit kan echt niets doen om deze regels te omzeilen.
  Gewoon aan de regels houden zoals het hoort voor de veiligheid van eenieder.

 27. Nou Gerrit, laat zien wat je waard bent. Gerrit onze nationale expert in het “regelen” van zaken.

 28. Nou dat zegt genoeg over DAE! Laat maar gewoon failliet gaan, hier is geen eer meer aan te behalen.