• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De politie heeft gisteravond rond 22.00 uur een patrouille gestuurd naar Ronde Klipweg wegens een verkeersongeluk tussen een automobilist en een motorrijder. De auto sloeg linksaf, net op het moment dat de motorrijder links wilde inhalen.
De automobilist, een 30-jarige vrouw, reed in de richting van de Erosweg. Bij de ingang van het erf van een woning op de Ronde Klopweg, sloeg de vrouw linksaf om het erf op te rijden. De motorrijder knalde tegen de linkerkant van de auto aan en kwam met zijn motor onder de auto terecht. De man liep letsel op aan zijn gezicht, hoofd, rechterarm en had pijn in zijn borst. Een ambulance heeft het 31-jarige slachtoffer naar het SEHOS gebracht.

41 reacties op “Motorrijder onder auto gekomen”

 1. Mars, ik heb helaas dezelfde ervaring en deze ook van anderen gehoord. YdK die schuld hebben aan een aanrijding liegen dat het gedrukt staat, en ik heb zelf ervaren dat de Road Service daarin volledig meegaat en daardoor de verzekeraar ook.

  Ik heb het niet gedaan maar wel overwogen om een carcam in mijn auto te plaatsen tegen dit soort asocialen.

 2. Misschien heeft iemand tips of advies over een aanrijding die mij op Curaçao is overkomen? Rijdend op de Schottegatweg vanaf Westpunt richting Salina ben ik naar de linker rijstrook gegaan om een langzamer rijdende auto, die ruim 60m voor mij op de rechter rijstrook reed, te willen gaan inhalen/voorbijrijden/passeren. Toen even later de afstand tussen ons een stuk kleiner was ging de bestuurster van de auto plotseling (vlak voor de afslag naar links naar Parera) naar de linker rijstrook zonder richting aan te geven. Ik moest daardoor vol in de remmen maar kon een lichte botsing net niet voorkomen. Het gevolg was dat ik de schuld kreeg omdat ik een auto van achteren heb aangereden terwijl mevrouw beweert dat ze naar links sorteerde en mij niet had gezien!! En tegen mijn inzittende heeft ze o.a. verteld dat ze onderweg was naar de Mc D, +- 500m verderop RECHTS in Salina! Die mevrouw heeft op deze heel rustige zondagavond rond 21.30uur gewoon niet op zitten letten en daardoor het andere verkeer in gevaar gebracht. Het toppunt was, en dat bleek later, dat de man van CRS de verkeerde remsporen heeft gefotografeerd, namelijk hele dikke zwarte brede van een vrachtwagen op de rechter rijstrook!! Zelfs na het aanhoren van mijn verklaring ging er bij hem nog geen lampje branden dat hij verkeerde remsporen had gefotografeerd…. Toen mevrouw uit haar auto stapte had ze haar BB (nog) in haar handen…

 3. @ mario. maar je snapt m`n verhaal.

  Natuurlijk snap ik je verhaal, waarmee je in het algemeen het rijgedrag bespreekt en het gebruik van gezond verstand daarbij. Ik snap nooit, wanneer men het topic probeert te verlaten en ontkrachten met allerlei irrelevante randverschijnselen en speculaties. Dat is jammer van een interessante discussie.

 4. @zorro,
  Ik bedoel natuurlijk dat hij op de pinklichten let. (als ze die gebruikt heeft, want dat weten we niet). maar je snapt m`n verhaal.

 5. @ mario. maar het zou ook vestandig zijn dat de motorrijder die inhaalt kijkt of die persoon niet wilt afslaan.

  Als hij in het hoofd van de automobolist kon kijken, zou dat wel ontzettend makkelijk zijn.

 6. @ Margaret. Jammer dat niet iedereen het voorbeeld van Gerrit Schotte volgt, die de weg op gaat met alle papieren (belasting, verzekering) in orde en rustig rijdend bedacht op oude dames die vanuit een zijweg zomaar de weg op kunnen rijden niet bedacht op snelheidsduivels die 2 maal de toegestande snelheid rijden.

  Mag jij van je moeder wel zo ontzettend liegen en onzin vertellen, Margaretje?

 7. Ja, het verkeer op Curacao is niet meer wat het geweest is.

  Jammer dat niet iedereen het voorbeeld van Gerrit Schotte volgt, die de weg op gaat met alle papieren (belasting, verzekering) in orde en rustig rijdend bedacht op oude dames die vanuit een zijweg zomaar de weg op kunnen rijden niet bedacht op snelheidsduivels die 2 maal de toegestande snelheid rijden.

 8. Triest. niemand heeft recht op een ongeval en niemand zit er op te wachten. als ik iemand wil inhalen moet ik kijken of er niemand MIJ inhaalt. maar of dat met afslaan ook zo is laat ik in het midden. dat het verstandig is lijkt me duidelijk. maar het zou ook vestandig zijn dat de motorrijder die inhaalt kijkt of die persoon niet wilt afslaan. als de motorrijder dan toch inhaalt onder het mom van ‘ik heb voorrang’ dan is dat niet verstandig. en of de gemiddelde motorrijder op curacao verstandig is laat ik ook maar even in het midden… feit is wel dat meer dan het overgrote deel motorrijders eigenlijk maar doet wat ie wil. ook denken ze dat ze de MP van het land zijn; iedereen moet opzij en op de rem terwijl ze met proppen gas en continue pinkende lichten als ‘echte’ grote jongens op slippers en T-shirts, zonder helm en met halfnaakte muts achterop, zich tussen voor en tegenliggers proppen. Ik doe mijn best om ze te ontwijken en respect te tonen. maar normaal vind ik het eigenlijk niet! Ook de gemiddelde automobilist doet hier zijn best trouwens om mijn wenkbrauwen te doen fronsen. geen gebruik van richting-aanwijzers, belachelijk langzaam of snel, of inhalen in de file omdat ook ‘meneer’ in de auto denkt dat hij MP is. NIET sociaal gedrag, dus A-SOCIAAL EGOISME! dat is hier op het eiland het probleem. en dat heeft niets te maken met de schuldvraag.

 9. @ ollander. De motorrijder en de motor waren op TV te zien. Geen van je suggesties zijn van toepassing. Als de door jou gesuggereerde snelheid waar was geweest, was de motorrijder er niet zo genadig van af gekomen.

 10. Waarschijnlijk weer zo’n figuur met een verlengde achterbrug wat sprintjes aan het oefenen is geweest , dit komt helaas regelmatig voor op deze weg. En daar kun je als automobilist helaas geen rekening mee houden omdat je die snelheid niet in kunt schatten in je spiegeltje

 11. @ Edgar. jij wenst een excuus voor hun gedrag te zoeken en dat haal je dan uit je eigen voorbeeld.

  Generaliseren is een drogreden. Je begrijpt er echt geen barst van waar het werkelijk om gaat zonder het foute rijgedrag van motorrijders en jezelf erbij te halen. Je blijft er maar irrelevante zaken aan toevoegen, zonder succes overigens. Jij wilt bij wijze van spreken de motorrijder schuldig verklaren en veroordeeld zien worden alleen omdat het een motorrijder is. That is not going to happen. Ga de verkeersregels echt nakijken zoals de regel: rechtdoor gaat voor op dezelfde weg en vele andere regels, die in het voordeel van de motorrijder pleiten. Niemand is als een soort medium in staat om de stommiteit van een ander te voorzien, ook al kijk je nog zo goed uit, en dus is de automobilist schuldig. Als een motorrijder vanwege zijn zwakke positie zou moeten rijden om elk risico te vermijden, komt hij nooit ergens, want het verkeer is een grote poel van risico’s. Je bent nooit te groot om toe te geven, Edgar, en niet steeds te draaien en te draaien, maar ooit zal je het durven en leren, hopelijk.

 12. @ Zorro,

  Dan rest mij ook niets anders dan je veel plezier te wensen met het motortuig dat onze wegen reeds jaar en dag terroriseert.
  Ik reken mij in ieder geval niet onder de groep voor wie de regels niet gelden, jij wenst een excuus voor hun gedrag te zoeken en dat haal je dan uit je eigen voorbeeld. Of die situatie identiek of niet doet niet ter zake, die is voor jou kennelijk per definitie identiek.
  En met mijn overdenking zul je het dan ook maar moeten doen.

 13. @ Herbert. De ingang van een erf is doorgaans niet gelijk aan een afslag op een kruispunt.

 14. Knipperlicht of niet, de motorrijder haalde dan blijkbaar in bij kruispunt. Lijkt me niet de bedoeling.

 15. @ Edgar. Ik nodig je uit om op een willekeurige zondagmiddag eens lekker op de weg naar Sta Catharina te komen zitten en de keurige motorrijders te aanschouwen.
  Wellicht dat je dan toch anders gaat denken over dit ongeluk.

  Er is geen enkele reden om gezien de feiten en regels anders over dit ongeluk te denken. De discussie gaat er helemaal niet over of motorrijders keurig of niet rijden.

 16. @ Edgar. Bovendien vergeet je voor het gemak dat degene die inhaalt zich moet vergewissen dat hij/zij, door in te halen, geen gevaarlijke situatie veroorzaakt.
  Dat heeft hij hier dus duidelijk niet gedaan, getuige het eindresultaat.

  Lees nog eens wat je schrijft. Dus volgens jou is iemand, die inhaalt, altijd schuldig aan het ongeval en heeft niet goed uitgekeken. Ik krijg bijna een lachstuip alsof er geen automobilist met een rare manoeuvre aanwezig was. Mijn eigen ervaring en de veroordeling door een rechter van zo’n automobilist geeft mij meer dan voldoende recht om bij mijn reactie van 12.33 uur te blijven en dat je als een haas verkeersregels moet gaan leren. Je zou zelfs huisarrest moeten hebben, want zedlfs met de benenwagen ben je nog een gevaar in het verkeer. A priori is het ongeval niet ontstaan, omdat er werd ingehaald maar omdat er zonder uit te kijken werd afgeslagen. Dat is mijn oordeel en daar zal je het mee moeten doen.

 17. @ Zorro,

  Bovendien vergeet je voor het gemak dat degene die inhaalt zich moet vergewissen dat hij/zij, door in te halen, geen gevaarlijke situatie veroorzaakt.
  Dat heeft hij hier dus duidelijk niet gedaan, getuige het eindresultaat. Ik denk dat we wel mogen stellen dat een ongeval het resultaat is van een gevaarlijke situatie.

  Anders gezegd, wanneer hij niet had ingehaald (toen de auto waarschijnlijk langzaam reed) was dit ongeluk nooit gebeurd.

 18. @ Zorro,

  Ik nodig je uit om op een willekeurige zondagmiddag eens lekker op de weg naar Sta Catharina te komen zitten en de keurige motorrijders te aanschouwen.
  Wellicht dat je dan toch anders gaat denken over dit ongeluk.

  Wat richting St Joris rijdt op een zondagmiddag is niet de typische tourrijder, zoasl jij het wilt doen voorkomen.
  Maar goed, daar verschillen we dan over in mening.

  Ik blijf van mening dat de politie zeer veel geld aan bekeuringen op zou kunnen halen wanneer ze daar even een middagje gaan controleren op weggedrag en dat zegt meer dan genoeg.

 19. @ Edgar. Ik hoor net op het radionieuws vertellen, dat de motorijder BEZIG WAS de auto links in te halen dus niet op ruime afstand achter de auto. Inhalen is niet verboden tenzij een verbodsbord anders aangeeft. Ga zo snel mogelijk op cursus, want wegpiraten met een zeer beperkte kennis van de verkeersregels zoals jij moeten zo spoedig mogelijk worden bijgespijkerd, voordat er door jouw toedoen doden gaan vallen.

 20. @ Edgar. Als je me wilt overtuigen, moet je me maar vertellen hoeveel 10-tallen of 100-tallen meters de motorijder achter de auto zat. Heel veel jaren geleden heb ik zelf een dergelijk ongeval gehad en de automobilist bracht het voor de rechter, maar hij werd wel veroordeeld. De verkeersregels zijn hier anders dan in Nederland????

 21. De auto wilde linksaf ,en de motor wilde nog even net op dat moment links inhalen,tja

 22. knipperlicht? wat is die ding?

 23. @ Zorro,

  De automobiliste had helemaal geen doorgang moeten geven aan de motorrijder. Ik zou de verkeersregels er nog maar eens op na gaan slaan wanneer ik jou was.
  De motorrijder reed in dit geval ACHTER de auto, ging hem allemaal wat te langzaam, dus ging inhalen en tja, dat was dus op het moment dat zij linksaf ging.
  Eigen schuld dikke bult.

 24. Even voor iedereen die niet weet over welke weg we het hebben, het was de weg naar St Jorisbaai.
  Gelukkig woon ik daar in de buurt en iedere zondag is het hier groot feest op de weg. Grote groepen motorrijders, en dan praat ik niet over nette burgervaders, die over de hele breedte van de weg slingerend en slippend op weg gaan naar St Joris. Onderweg worden wheelies gemaakt, even stoppen voor wat burn outs en ondertussen vergaat horen en zien. Als ze al een helm bij zich hebben dan staat die vaak los op het hoofd of hangt aan de zijkant van de motor. Wat dan het beschermend effect van een helm zou mogen wezen ? Goede vraag.

  Alles en iedereen wordt links en rechts ingehaald, tegenliggers mogen vaak vol in de remmen om de wegpiraten te ontwijken. Vaak rijden er ook quads en zwaar opgevoerde scooters bij, ook zij zijn geen voorbeeld van keurige weggebruikers.

  Dat zijn dus de motorrijders waar ik over praat, niet over die enkeling die op zondag een eindje gaat touren.
  Ik denk dat iedereen wel weet hoe het gros van de motorrijders zich gedraagt op de weg. Schijt aan alle regels, zij doen lekker waar ze zin in hebben. Regels zijn er voor losers, niet voor hen.

  En ja, ik heb zelf ook een motorrijbewijs, heb ook een motor thuis staan, maar ik rij toch iets anders dan dit terreur tuig.

  Oh ja, auto’s richting aangeven ?
  Klopt, de gemiddelde automobilist gebruikt ze niet, maar gelukkig remmen ze meestal ook af wanneer ze links of rechts willen. Dat zou voor de meeste onder ons een hint moeten zijn dat er iets gaat gebeuren oftewel er gewoon achterblijven en niet in gaan halen. Had die motorrijder dat ook gedaan dan had hij nu niet dat ongeluk gehad.

 25. Het niet gebruiken van een richting aanwijzer is mijn grootste ergernis in het verkeer. Regelmatig komt het voor dat de auto voor je zonder enige zichtbare reden hard gaat remmen om vervolgens af te slaan, het gaat mijn voortsellingsvermogen te boven waarom deze mensen niet snappen dat dit gevaarlijk/vervelend is.
  Ook is het leuk dat als je bij een kruising staat te wachten om de weg op te gaan opeens iedereen afslaat zonder richting aan te geven, ze zien dat je staat te wachten, maar snappen niet waarom.

 26. De richtingaanwijzer is een punt, maar dat neemt niet weg, dat de automobiliste onbelemmerde doorgang aan de motorrijder had moeten geven met of zonder richting aan te geven. Je kan niet zomaar zonder goed uit te kijken de richtingaanwijzer aanzetten en pardoes afslaan.

 27. Beste Edgar: Wel erg kort door de bocht die reactie van jou! Het zou kunnen zijn dat je in dit geval gelijk hebt, maar misschien ook niet. Ik heb 2 jaar motor gereden hier op het eiland en ben er (onder andere) mee gestopt omdat automobilisten er geen barst van snappen. Als ik ruimte liet tussen mij en een voorgaande auto (om op tijd de gaten in de weg te kunnen ontwijken) word ik RECHTS gepasseerd om het ‘gat’ op te vullen. Gebrek aan rijervaring is hier het probleem. Ik zie hier knullen in auto’s, brommers én motoren onverantwoord feest vieren op de weg.

 28. Of mevr haar knipperlichtje was ‘op’ ?

 29. Edgar, er zijn er die inderdaag denken dat ze alles mogen maar dat er zijn meer imbicielen met een auto die ook denken dat ze alles mogen. ook aan die prutsers die een hele file laten doorgaan en dan een volledig andere file maken, daar denken ze niet aan. prutsers die zelf het stokje van hun richtingaanwijzer niet weten staan, of is dat een optie op het eiland? auto`s die in afrika nog niet door een keuring geraken rijden hier rond. rond rijdens s`avond met grote lichten en te stom zijn om ze uit te doen, ojaaa in vele gevallen is dat hetzelfde stokje als de richting aanwijzer. die moto rijders onderhouden hun moto`s beter dan andere primitieve van dit eiland hun auto. RESPECT VOOR MOTORIJDERS

 30. Edgar, hoewel je gelijk hebt met het belabberde gedrag vsn de motorrijders op ons eiland, sluit ik ook niet uit dat ze geen richting heeft aangegeven om af te slaan. Wellicht omdat ze met haar Blackberry bezig was. Beiden zijn namelijk.de natiobale sport hier in het verkeer.

 31. Het wordt tijd dat niet alleen sommige motorrijders zich aan de regels gaan houden maar vooral ook de meeste automobilisten. Ik zie ze vaak genoeg al dan niet pingend of bellend ineens naar links of rechts afslaan of van rijbaan verwisselen. Men doet maar wat in die auto, rijdt veel te hard, geeft geen richting aan -want dat is niet cool of zo?- en denkt er niet bij na dat een motorrijder na een botsing vaak levenslang in de kreukels ligt terwijl ze zelf maar een kras of deuk hebben. Dit is duidelijk een geval van niet in je zijspiegel kijken en gewoon gaan. De dame in kwestie is gewoon fout. Het wordt tijd dat het asociale en onverantwoorde gedrag van automobilisten hard wordt aangepakt.

  Een motorrijder

 32. Weet niet hoe ongeval exact is verlopen (schuldvraag zal eerst onderzocht moeten worden) MAAR op voorhand toch ook een KRITISCHE tip aan ALLE BESTUURDERS:

  GEBRUIK JE RICHTINGAANWIJZERS als je een andere richting inslaat dan de gangbare route. (richtingaanwijzers zijn die stokjes aan het stuur die de kerstverlichting links of rechts op de auto tijdelijk doet ontsteken (;c))

 33. @ Edgar,
  hoezo houd de motorrijder zich niet aan de verkeersregels? Dit is weer zo’n domme nutteloze opmerking van iemand die waarschijnlijk geen rijbewijs heeft of er zelf niets van snapt. Volgens mij hoor je links in te halen. Maar die automobilist zal wel net als de andere 95% van de automobilisten GEEN RICHTING aangeven als ze afslaan. Dat is pas asociaal. Maar volgens jou is dat zeker wel volgens de regels? Ik denk dat de gemiddelde motorrijder zich beter aan de verkeersregels houd als de gemiddelde automobilist .

 34. He Edje,
  Misschien moet je niet alle motorrijders zo generaliseren. Er zijn er genoeg op het eiland die zich wel aan de regels houden en gewoon een mooie rit willen maken. Als motorrijder ben je nou eenmaal kwetsbaarder en een ongeluk zit dan inderdaad in een klein hoekje. Ik zal ook geen traan laten als jij met je auto tegen een boom rijdt maar ik gun het je niet!

 35. Hè Hè eindelijk is de politie wel aanwezig!

 36. ik maak niet uit hoe hard de motorrijder ging. de bestuurder van de auto moeste wel uit kijken. er is een regel dat als je erf aan de linker kant van de weg is en er is verkeer achter je moet je van de weg af aan je rechterkant en de verkeer laten voorbij rijden. of geld dat regel niet meer?
  ik vind het wel erg voor die motorrijder dat dit is zo afgelopen. deze dagen heeft niemand geduld of respect voor andere in het verkeer.

 37. Ik heb geleerd dat afslaand verkeer te allen tijde voorrang moet verlenen aan al het verkeer. Dus aan tegenliggers maar ook aan achterop komend verkeer. Vraag is ook of de automobiliste wel gebruik heeft gemaakt van de richtingaanwijzer. Dat laat hier op ons eiland nogal eens te wensen over. Bovendien komt het vaak voor dat men rechts van de weg voorsorteert om links af te slaan. Geen wonder dat het dan mis gaat.he

 38. Wellicht gaf de vrouw geen riching aan….? Zoals gebruikelijk hier op Curacao!!!!!!

 39. De auto reed natuurlijk veel te langzaam…

 40. maybe rigting angeven di vrouw !!

 41. Wellicht dat motorrijders ooit nog eens gaan begrijpen dat OOK ZIJ zich aan de verkeersregels moeten houden.
  Zo niet, dan zullen we nog veel meer van dit soort berichten lezen en …………..ik zal er geen traan om laten.
  Het wordt tijd dat het asociale gedrag van motorrijders hard wordt aangepakt.