rechter CURAÇAO – De 61-jarige E.R.C. is vanmiddag door het Gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor ontucht met drie pleegkinderen. De eis van het Openbaar Ministerie (OM) was acht jaar. Het Gerecht achtte ontucht wettig en overtuigend bewezen.

 
De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het plegen van ontucht met drie jonge meisjes, die als pleegkind aan zijn zorg waren toevertrouwd, waarbij hij herhaaldelijk seksueel gemeenschap met twee meisjes heeft gehad. “Door zijn handelen heeft de verdachte een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers en hen gestoord in hun seksuele ontwikkeling en natuurlijke groei naar volwassenheid”, aldus het Gerecht.

Psycholoog
Over de verdachte zijn door zowel een psychiater als een psycholoog rapportages uitgebracht. De psychiater heeft geen uitspraak gedaan over de kans op herhaling, omdat de verdachte de feiten ontkent. De psycholoog heeft echter ingeschat dat de kans op herhaling hoger dan gemiddeld is, omdat C. geen schuldbesef vertoont, emotioneel minder stabiel is en vrij calculerend is. Het Gerecht sluit zich hierbij aan, mede gelet op de indruk die C. tijdens de zitting maakte en zijn proceshouding.

 

 

7 reacties op “Zes jaar voor ontucht met drie pleegkinderen”

 1. 6 jaar. 2 jaar eerder vrij wegens goed gedrag en wellicht zit hij al 1 jaar in de cel.. die loopt binnenkort weer rond bij scholen en kinderspeelplaatsen..

  Waarom geen naam voluit in het nieuws met foto.. zeer belangrijk te weten als hij bv bij in de straat woont

 2. Stop hem maar in blok 7. Dan even vertellen wat ie gedaan heeft… bewakers even de oogjes dicht…

 3. Kijk astublief heel goed naar deze zaak.
  TBS hoord erbij. Hij blijft ontkennen en heeft geen spijt.
  dat betekend ook dat hij niet goed is in zijn hoofd
  Kijk hier in Nederland als ze weer vrij komen kan je erop rekenen dat het weer gaat gebeuren. Pak deze zaak goed. die meisjes hebben levenslang en er mogen niet meer bij komen door deze zelfde man

 4. Van mij mogen ze dit soort zieke zielen stenigen op het brionplein

 5. Had minimaal 16 jaar moeten zijn !
  En zakkie webu ff tussen 2 bakstenen knallen…

 6. Ik zou hem ook nog castreren.

 7. Helaas is zes jaar te weinig, de meisjes hebben levenslang. TBS zou beter op zn plek zijn.