• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Irvin KanhaiCURAÇAO – Irvin Kanhai, de vaste advocaat van de Surinaamse president Desi Bouterse, ontving enkele maanden geleden een goudconcessie van de Surinaamse regering. Dat kwam zaterdagochtend aan het licht in het parlement van Suriname.

 

Kanhai staat Bouterse al jaren bij als raadsman, onder meer in het beruchte decembermoordenproces. De naam van Kanhai prijkt op een lijst van nieuwe concessiehouders die Bouterse naar de Surinaamse volksvertegenwoordiging stuurde. Uit het document blijkt dat de advocaat medio maart eigenaar is geworden van tweehonderd hectare grond in het zuidoosten van Suriname, waar hij volop naar goud mag zoeken.

‘Niks verkeerd’
Dat Kanhai naast advocaat van de president ook partijgenoot is van de minister van natuurlijke hulpbronnen in de regering van Bouterse, maakt de zaak extra omstreden. Toch is er volgens de jurist geen vuiltje aan de lucht. “Ik ben geïnteresseerd om aan goudwinning te doen. Ik heb een aanvraag gedaan en het gebied bleek nog vrij. Daar is toch niks verkeerd mee? Zelfs de president wist er niets van”, reageert Kanhai tegenover de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Lijst
Het parlement van Suriname kreeg de lijst met eigenaars van goudconcessies omdat het zich de afgelopen weken boog over een overeenkomst met de Amerikaanse multinational Newmont. Dat wil een grote goudmijn opzetten in het oosten van Suriname, een investering die kan oplopen tot achthonderd miljoen Amerikaanse dollar. Suriname zal zelf vijfentwintig procent van de operatie bekostigen.

Rijker
Het plan van Newmont werd zaterdagochtend vroeg goedgekeurd door het Surinaamse parlement. “We zijn als natie weer een stuk rijker geworden”, sprak president Bouterse na afloop tevreden.

© Novum

2 reacties op “Advocaat Bouterse ontvangt goudconcessie”

  1. Goh, wat een toevalligheid toch daar allemaal in Suriname..

  2. A Koelie dis’ lobi moni. Su = Bananenrepubliek.