Korps politie SurinameCURAÇAO – Bij een verkeersongeval in het binnenland van Suriname is gisteren een 21-jarige stagiaire uit Nederland om het leven gekomen. Dit bevestigt een woordvoerder van de Surinaamse politie tegen Novum. Het ongeval gebeurde vlakbij Ston Eiland, een recreatieoord honderd kilometer ten zuiden van Paramaribo.

Het slachtoffer zat samen met vier andere Nederlandse stagiaires en drie Surinaamse begeleiders in een busje van het oord, dat hen terug naar Paramaribo zou brengen. Bij een steile afdaling begaven de remmen van het voertuig het, waarna de bus over de kop ging. Het slachtoffer werd naar de polikliniek van een naburig dorp gebracht, maar overleed nog voor ze daar was aangekomen.

Slachtoffers
De vier andere stagiaires zijn overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo. Volgens de politie hebben ze inwendige kneuzingen en botbreuken. De drie Surinamers die ook in de bus zaten, hoefden niet naar het ziekenhuis. Het stoffelijk overschot wordt momenteel onderzocht door justitie in Suriname. Ook is het voertuig door de politie in beslag genomen. De chauffeur verkeerde niet onder invloed van alcohol. Toch is zijn rijbewijs voorlopig ingetrokken.

Familie
De vrouw uit het Noord-Hollandse Bergen studeerde aan de Hogeschool Tio in Amsterdam en was sinds medio mei in Suriname. Ze liep stage bij een bedrijf dat tours naar het binnenland van Suriname organiseert voor toeristen. De Surinaamse politie heeft inmiddels contact gehad met de moeder van het slachtoffer. Ook de Nederlandse ambassade in Paramaribo zal worden ingeschakeld. Eind vorig jaar sloeg in het gebied al een bus met acht Nederlandse toeristen over de kop. Daarbij raakte een vrouw zwaargewond en zeven anderen lichtgewond. Volgens de inzittenden reed de chauffeur toen veel te snel.

© Novum

www.versgeperst.com