• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes heeft tijdens zijn nationale toespraak elke Curaçaoënaar opgeroepen ‘om de krachten te bundelen en in vrede samen te werken voor een solide Curaçao’. Daarnaast bedankte Asjes het takenkabinet Hodge voor hun werk van de afgelopen vijf maanden.

“De overheid is overtuigd dat iedereen wil leven in een samenleving waar een betere balans is tussen economische ontwikkeling en sociaal-culturele ontwikkeling, onderwijs, gezondheid, milieu en veiligheid”, zei Asjes. “Het is een feit dat het ons samen moet lukken. Het volk heeft de garantie dat dit kabinet, in overleg met de gemeenschap, een masterplan ontwikkelt dat investeert in familie, school en de wijk.”

Bekijk de toespraak van premier Ivar Asjes:

29 reacties op “Nationale toespraak Ivar Asjes”

 1. The Facebook Quoter is de enige die duidelijke taal spreekt.

  Daarom is het o zo belangrijk dat alle beschikbare middelen worden aangewend aan goed onderwijs zodat we geen onnodig gezwam moeten aanhoren.

  Thank you The Facebook Quoter for the eye opener.

 2. Met enige verbazing aangehoord dat onze minister president iets samen met anderen wil doen. Ergens heb ik het vermoeden dat hij bedoeld dat andere moeten doen wat hij wil.
  Hopelijk hebben de 853 stemmers op onze nieuwe leider gelijk en al die anderen het fout.
  De tijd zal het leren!

 3. *geniet van je oude dag…

 4. @R.WIllems,

  Wat wil jij nou eigenlijk allemaal zeggen?

  Je bent een oude zeurpiet… en je bent te lang in het buitenland… blijft slachtoffertje spelen.

  Met andere woorden… niet van je oude dag en als je toch iets probeert te zeggen. Wees dan duidelijk.

  Mocht je toch een keertje op het eiland zijn en heimwee krijgen naar Belgie… dan moet je naar Landhuis Classic gaan… hele aardige mensen met lekker eten en op jouw request kunnen zij vast en zeker lekker belgische fritekes maken 🙂

 5. @Jackson,
  Ben je nog werkloos, misschien kan Asjes op grond van jouw commentaar iets voor jou fixen. Indien het voor zijn vrouw mogelijk is, dan kan het ook voor jou! Jij kan je, samen met jou ook velen, kunnen zich onmogelijk voorstellen, hoe meedogenloos het systeem functioneerde t.o.v. anderen die geen elite zijn zoals jij.
  Ik ben slachtoffer met diploma, daarom nu 51 jaar in het buiten land, en dit is echt niet meer te zalven. Niet dat ik ontevreden ben, ik heb tekort aan niets, maar ben tenslotte Curaçaoënaar en niemand, maar dan ook niemand en zeker géén 100% Curaçaoënaar heeft het recht om anderen uit te sluiten, laat staan uitspraken als: “Geef de Curaçaoënaar één vinger en hij pakt een hele hand”. Weet jij, Jackson wat deze simpele regel inhoudt? Denk eens over na! Om duidelijk te zijn: het gaat hier over mensen in hun eigen land, stel jij je eens voor. Paria’s, politieke paria’s zijn ze allemaal! Het kan verkeren en is verkeerd!
  Van het systeem heb jij geen kaas van gegeten Jackson! Alles op zijn tijd. Boontje komt om zijn loontje! OK, Schotte had zijn palmares, idem dito Asjes, Leeflang en Sulvaran na grof misbruik van hun voorsprong door arrogantie en ijdelheid. Het wordt nu cassave tijd na brutale onbeheerste overheersing.

 6. @ onzin. @B Oos, voordat je grote onzin post laat je eerst informeren.

  Je bent zelf baas boven baas als het om onzin vertellen gaat. Hoe weet je dat de PAR Leeflang niet als partijleider wil hebben? Misschien een stille wens van je maar geheel onzinnig. In de eerste plaats heeft ze zich niet kandidaat gesteld wat toch een voorwaarde is en in de tweede plaats is dit haar laatste periode (als parlementarier) in de politiek en zal ze zich daarna zeker met sociale problemen gaan bezighouden, omdat dit haar als geen ander politicus aan het hart gaat.

 7. JASJES was bij de laatste verkiezingen nergens. Het volk stemt niet op zo’n persoon. De enkele stemmen die hij kreeg, was van zijn familie en andere corrupte vriendjes. Hij als goudzoeker, probeert zich via de politiek te verrijken. En nu heeft hij z’n kans! Geef hem a.u.b. geen creditcard. Dan sloopt hij weer de staatskas ! Wij hopen van harte, dat hij niet lang zal zitten. God, bespaar ons eiland!

 8. Mensen wat een commentaar, maar enkel op VP.

  Als jullie het zo erg vinden, bivakkeer voor Forti en laat je stem duidelijk klinken.
  Gaan we jullie gezeik nou de hele tijd aanhoren? Wereldverbeteraars hahahah NOT!

  Of stiekem vonden jullie Schotte toch zo gek nog niet?

 9. Geachte Danki,
  DRS. bij velen op Curaçao moet als inhoudsloos beschouwd worden. Een cadeau van het systeem om het systeem in de zadel te houden en te beschermen. Dit systeem wordt nu
  overduidelijk zichtbaar door het complot van Wiels en daarom op een doodlopend spoor gezet. Derhalve is het premierschap van Asjes voor “spek en bonen”: hij moet weg beter nu dan later! Nog even de provocerende criminaliteit doorstaan om dan zijn kop definitief af te hakken en onderdrukken, dan is het Eiland vrij en veilig voor de echte Curaçaoënaars, blank gekleurd en zwart. De weg is nog lang, maar heeft een einde: een lichtpunt waar naar toe snel gegaan moet worden
  Alle onwettige wapens nu inleveren, anders zeer zware consequenties. Bij geen Nederlands paspoort een zware boete en onmiddellijk over te grens zetten.
  Wie betrapt wordt met wapens: zware boete en vier jaar militaire opvoeding in een gesloten opvoedingskamp met militaire discipline

 10. Dat de MP een Nederlander is kan hij niks aan doen, maar we weten allemaal wel wat die makamba s ons aan hebben gedaan.
  Ze pikken onze banen in zelf de MP baan, maar goed erger is dat Ivar en Alex ook de nederlandse culturen en truukjes daar hebben geleerd.

 11. @Bomama, ga jouw pillen innemen.

 12. Lachen man. In drie jaar tijd 4 M.P.

 13. De knipselkrant heeft een alternatieve toespraak van Ajasjes

  http://www.kkcuracao.com/?p=29113

 14. En daar gaan wij weer.Het nieuwe toneelstuk met de naam “het Jasjesnarrenschip” is begonnen,nu nog afwachten hoe snel Jasjes de Raaf en zijn familie cq crimmaffia de staatskas leeg plunderen,zou hij het recoord van Gerrt de Raaf kunnen verbeteren!.
  En het volk blijft in hun geloven,omdat zij de feiten anders voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn.De politici blijven het eigen volk belazeren met leugens en bedrog.

 15. @Danki – in het papiaments zeggen we ‘abo ta lembelansa bo ta’ -je zit er wel dik in zo te zien.. normaal gesproken ga je eerst kijken of de betreffende politici het allemaal waar maken en alle beloftes nakomen in plaats van eerst te bejubelen en daarna als een bezetene gaan bekritiseren als het allemaal misgaat.. en om je te citeren: ‘mi no ta vota nunka mas pe partido! ‘ gimme a break Danki ..geen enkele politicus heeft het in vier jaar waar gemaakt want allemaal hebben ze een eigenbelang..de Messias is nog niet naar voren gekomen

 16. @B Oos, als ik het goed begrijp is Leeflang tegen alle kinderen van Curaçaoënaars die in Nederland geboren zijn. En het zijn er duizenden die per toeval in Nederland geboren zijn.
  Hebben deze mensen geen recht om in de politiek te gaan op Curaçao als het aan Leeflang ligt? Mooie boel.

 17. @B Oos, voordat je grote onzin post laat je eerst informeren.
  Drs. Asjes is geboren in Nederland en als kind verhuisd naar Curaçao nadat zijn vader afgestudeerd was als arts. Na de VWO op Curaçao is hij naar Nederland gegaan om als econoom te studeren en na zijn studie is hij direct teruggegaan naar Curaçao.

  Laat je informeren voordat je onzin post. Je lijkt net een papegaai die de ezel herhaalt.
  Hoezo ”goed gedaan Leeflang?”

  Leeflang doet de PAR meer kwaad dan goed met haar stemmingmakerij en leugens. Geen wonder dat de PAR haar niet eens als lijstrekker wil hebben.

 18. Asjes had destijds bij de verkiezingen i.v.m. 10.10.10 een verwaarloosbaar aantal stemmen. Eeen paar honderd. 99% van het volk zag hem helemaal niet zitten. En nu is hij premier!
  Dat is de manipuleerbare democratie in optima forma. Bedankt Wiels, je had uiteindelijk lak aan de wens/noden van het “jouw” volk.

 19. Hij volgens de “Wiels-norm” helemaal geen YdK !
  Geboren en getogen in Rotjeknor. Gestudeerd op kosten van de Nederlanders in Makamba-land.Lang “gewerkt ” in Ned. Pas op latere leeftijd teruggekeerd.
  En nu heerlijk levend op kosten van de Curacaoenaars die dom gehouden worden.
  Les op school in het papiaments terwijl er nauwelijks papiamentstalige leerboeken zijn. En als ze er al zijn worden ze nooit naar de laatste onwikkelingen herzien want dat is veel te duur.Goed gedaan Leeflang.,zo hoef je nooit bang te zijn voor enige concurrentie voor je Staten-baantje.

 20. Het is al eerder gezegd,” Asjes to Asjes and dust to dust ” Dit kan niet snel gaan plaats vinden. Het gevaar ligt dan wel op de loer dat de MFK hier garen bij gaat spinnen en zal een eventueele screening voor bv. Schotte wel weer zwaar gemanipuleerd worden, net zoals ze bij de ” brand schone ” Asjes hebben gedaan ! Werk aan de winkel voor de PAIS en de PAR om samen een blok te vormen om dit te voorkomen !!!!! Denk dat de PS zwaar onder uit zal gaan bij de volgende verkiezing.
  Al met al denk ik dat we sinds 10-10 -2010 maar weinig zijn opgeschoten en dat we met dit kabinet van de ” drup in de regen, zijn beland.
  De PAR en de PAIS. moeten veel harder de oppositie ingaan!!!!!! doe je best !!!

 21. @ Nardy

  Helemaal eens, lots of BLA BLA BLA.
  Dit gezicht is het einde van de democratie op Korsou.

 22. Ongehoord: Wiels faalde definitief!
  Asjes treedt nu op als een zachte heelmeester, die stinkende wonden wil veraangenamen.
  Het volk wil inderdaad garantie, maar van een volbloed ‘yu Korsou’ “bad or wrong” en van geen enkel ander systeem. Om duidelijk te zijn: noch van een Leeflang of Sulvaran of arrogantie of ijdelheid, het kan verkeren en is verkeerd!
  Een tijdperk wordt afgesloten met de eigenmachtigheid: met als voorbeeld: Wiels
  Het moet overduidelijk zijn, al is het maar om een ingenomen standpunt: Asjes moét weg omdat Wiels laatste wens verraad inhoud!

 23. Strakke analyse The Facebook Quoter, very scary but also very close to the truth en Danki zat zo te zien nog stijf van de drugs ……..

 24. “Wiels was slechts een instrument om zoveel mogelijk stemmen te winnen zodat Asjes, ook een pion in het schaakspel van de financierders, minister-president kon worden in het 1e kabinet van Cocochi Prins en de zijnen. Het ging om de macht van de economische elite, niet om de zgn 5 documenten tegen corruptie. Wiels werd opstandig en was niet goed bij z’n hoofd. Bovendien was zijn rol al uitgespeeld en werd hij overbodig. Pizzolo, Prins, Dosantos hadden immers de ‘meerderheid’ van de bevolking al en konden Asjes nu naar voren schuiven.”

 25. Heeft TeleCuracao nog steeds geen autocue?

 26. Mooie woorden van Drs. Asjes, investering in de mens en milieu, chapeau!
  Zo is dat, zelf proberen in plaats van het handje (uit luiheid) ophouden bij Holland die het zelf heel erg moeilijk heeft.
  Curaçao wil nu rust en is de negatieve onruststokers en schreeuw-lelijkerds beu.

  Drs. Asjes is de enige premier die duidelijk aangeven heeft waarvoor zijn kabinet zich gaat inzetten. Eindelijk worden de problemen letterlijk bij de bron aangepakt.
  Er worden ook huizen gebouwd voor Curaçaoënaars die terug naar hun eiland willen, mooi toch.
  Danki Drs. Asjes, de intenties zijn goed en jullie vormen een sterke gezonde ploeg, zonder poespas. Het gaat jullie goed. Chapeau!

  Porfin tin hende social y ku sabidoria na mando na Korsou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 27. eerste nationale toespraak conform persoonlijkheid: hopi bla en inhoudloos

 28. Niks nieuws… same old BS

 29. ‘Querido pueblo’, dacht jAsjes dat ook toen hij zich, op kosten van het volk, voor duizenden guldens in peperdure maatpakken stak?

  Dacht jAsjes ook ‘querido pueblo’ toen hij een gerechtelijk bevel tot terugbetaling van zijn Selikor salaris aan het volk vanwege een politieke benoeming naast zich neerlegde?

  Het is Asjes, we noemen hem jAsjes maar het is beter te praten over paljAsjes.