• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PAR logoCURAÇAO – De partij PAR heeft sinds het vertrek van Emily de Jongh-Elhage geen leider meer, maar daar komt binnenkort verandering in. David Dick, vice-president van de partij, meldt dat er acht geïnteresseerden zijn voor het leiderschap. Uit deze acht gaat de partijraad drie kandidaten kiezen.

De drie kandidaten moeten onder meer gaan debatteren over verschillende actuale onderwerpen die in het belang zijn van Curacao. Vervolgens krijgen de partijleden de kans om de stemmen op de kandidaten om zo een nieuwe leider aan te kunnen wijzen.

12 reacties op “Acht geïnteresseerden voor leiderschap PAR”

 1. @Opoe. Geef mij liever en partij met mensen met wat politieke ervaring dan een partij met een stelletje groentjes die uitsluitend aan hun eigen zaak denken. Geef mij liever een partij die besluiten neemt, dan de pot verwijt de ketel als partij van nieuwe generatie politici. Hopi skuma tiki chuculati. Pa mi ta Hodge ta e persona mas adecua pa tuma e liderato over di PAR.

 2. @ Bak. Hij zou toch naar de bank terug gaan?

  Is jouw conclusie, dat hij niet teruggaat? Fout.

 3. Lo ta un bendishon total, ku awe ku lo sr.Hodge lo por tin es previlegio di un dia di ser u n lider di es partido PAR.Awe Hodge por a preuba su capasidat durante di es gobiernu demosinair, no ta kwenta di nos ban mira awor kiko capasidat di Hodge ta esaki ta pruebá.Anto basta ku es partido PAR torno y bolbe, na ultimo mento di formashon PAR por tabata tin principio y karakter , di laga es cominidat comprende ku PAR lo no tin mester ta den un gabinete pa esaki duna su bijdrage , loke ta es derechinan di es comunidat, y esaki a sosede punto.Y den historia lo keda ku PAR tabata es uniko gabinete ku por a negosha ku Ulanda ku asina nos por a logra awe minstens es toezicht riba es financia di Korsow,anque ku es 5 milyard a bai den esakinan su saku a bai perdi, y Hermin Wiels tabata complese, pasobra esaka tambe a draagt een steentje bij pa desstrui 900 mil ku es plaka di sanering di debe di Korsow, pa bin hasi pantomina aki na Ulanda, awor kiko a keda di Eunice Eisden di MAN partido nashional su miembro PS cual tabata Hermin Wiels, prommesanan envano ku bosnan a laga atras.

 4. Hij zou toch naar de bank terug gaan?
  Of mist ie nu al het pluche?

 5. Nu Hodge zijn kandidatuur bevestigd heeft, moet dat onze harten met vreugde vervullen, maar hij moet nog wel gekozen worden. Hij zou heel goed de man kunnen zijn, die de PAR op het goede spoor kan zetten. Even wachten nog.

 6. @ Jackson. Overbodige reactie…

  Als je de domme en onware reacties op de PAR zou hebben gelezen en begrepen ook die van jezelf, is die reactie verre van overbodig. Zorro is geen PAR en heeft alleen ruim voldoende hersens om een verstandige en verantwoorde keuze te maken en kijk wat voor ‘n regeringen we vanaf 10-10-10 hebben (gehad). Zelfs Wiels/Schotte had de steun van 48% van de kiezers en dat is geen meerderheid. Nu is in navolging van al die andere partijen de PAR voor mij ook geen partij om op te stemmen en blijft er niets over.

 7. @Zorro. Politiek is een machtig vies spelletje hoor. Het is gewoon een kwestie van de pot verwijt de ketel. Zo verschuiven ze allemaal hun verantwoordelijkheid naar een ander. I was there but I didn’t doe it. De PAR heeft alles slecht gedaan maar had wel in al die politieke tegenstellingen een konkrijksaccoord kunnen sluiten met een schuld sanering samen met de PNP. MFK met Schotte heeft de boel leeg geroofd samen met Pueblo Soberano van Wiels. Ja, ja, Ze waren erbij keek ernaar en lieten het gebeuren. Zij wilden niks te maken hebben met de PAR maar toch heeft PAR het niet zo slecht als men wilt denken. Met alle respect voor Emilie de Jong Elhage zij heeft leiderschap getoond voor die partij. Maar Emilie heeft een grote fout begaan door niet op tijd ruimte te maken voor nieuwe ideeen en ruimte voor een nieuwe generatie politici. De PAR heeft op dit moment een sterke en goede leider nodig iemand met schone handen en kennis, een bruggen bouwer. Als dat is gebeurd kan de PAR het hele politieke arena op Curacao op zijn kop zetten. Ze zullen verdomd hard moeten gaan werken om hun zwevende achterbaan weer naar het partij toe te lokken en dat is iemand die het vertrouwen kan winnen van het Curacaose volk. Zodra de PAR een sterke goede leider heeft gekozen zal je duidelijk merken dat het beter zal gaan met PAR. De MAN zal ook gaan groeien met een andere integere leider in de zoon van Steven Martina. Laten wij even de nieuwe ontwikkelingen afwachten met de volgende verkiezingen.

 8. @VITO, arrogante Hodge past inderdaad goed bij dat afstandelijke partij.
  Bejaardenpartij. 60 plus.

 9. Zorro,

  Overbodige reactie… zorro=par wat pais zou doen maakte ook niks uit.

  Maar het leek wel net echt 😉

 10. Ik wens de partijraad en leden veel wijsheid bij hun keuze. De spelers in de huidige politieke arena kunnen Curacao niet helpen mede omdat PAIS mijn bange vermoedens heeft waargemaakt. Jammer dat Schotte de schuldsanering gedeeltelijk heeft verkwanseld, maar het is zeker niet zo dramatisch als toen de PAR de failliete boedel van PNP/MAN overnam met een gigantische rente op de schulden, waardoor een progressief financieel beleid onmogelijk was. Ik neem het vermeende elite-imago op de koop toe, als de PAR met een goede leider komt, die eenheid in de partij brengt en als vanouds onbetwistbaar de beste mensen voor een regering zal leveren.

 11. Hodge is de juiste persoon met leiderschap voor de PAR.

 12. Hehe het werd tijd voor wat nieuw bloed, hopelijk dat niet weer een oudgediende partijleider wordt