• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

timmermans-sint-maartenCURAÇAO – Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft in Philipsburg met premier Sarah Wescot Williams van St. Maarten gesproken over het buitenlands beleid van het Koninkrijk. Eerder deze week tekenden Nederland, Aruba, Curaçao en St. Maarten een overeenkomst met Venezuela.

Wescot en Timmermans bespraken de politieke ontwikkelingen in de regio, de samenwerking tussen Sint Maarten en de Franse kant van het eiland, Saint-Martin, en onderwerpen die in VN-verband specifiek relevant zijn voor Sint Maarten, zoals HIV-AIDS. “Het is voor allevier de landen een enorm voordeel dat we Caribische landen in ons Koninkrijk hebben, in een regio waar een enorme economische groei plaatsvindt met landen als Brazilie, Colombia en Panama”, aldus Timmermans.

Belangen
Ambassades en andere diplomatieke vertegenwoordigingen van het Koninkrijk behartigen volgens de minister de belangen van het hele Koninkrijk, dus ook die van Sint Maarten, Aruba en Curaçao. “Niet alleen met economsiche diplomatie, ook in bijvoorbeeld de Verenigde Naties.” Timmermans had verder ontmoetingen met gouverneur Eugene Holiday, de waarnemend voorzitter van de Staten, Romain La Ville en de voorzitter van de Commissie Koninkrijkszaken, Roy Marlin. Ook bezocht hij het Havenbedrijf van Sint Maarten.

1 reactie op “Timmermans en Wescot bespreken buitenlands beleid”

  1. Het is slim van Nederland om ons meer te betrekken bij buitenlandse zaken. Het regelen van een caribisch visum voor het Caribisch deel van het Koninkrijk was de eerste stap. De aanpak zal zijn: zorgen dat de landen zich regio landen gaan voelen, zodat contact, studie en werk in Colombia en Venezuela naruurlijker is dan in Nederland. Als de drempels met die landen zijn verlaagd, Nederlands nauwelijks meer wordt gesproken, dan kunnen de drempels vanuit de Cariben met Nederland omhoog. Dan volgen allerlei associaties met grote buurlanden en drijven we rustig de regio in en het Koninkrijk uit. Kwestie van tijd.
    We zijn dus wel blij met onze eigen inbreng in “buitenlandse zaken”, maar Nederland ook!
    SMX zal ook wel een associatie met de regio aangaan.