• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Kabinet AsjesCURAÇAO – Kabinet Asjes I is vanmiddag door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede beëdigd. De nieuwe regering is een coalitie tussen Pueblo Soberano, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. Het is het vierde kabinet dat aantreedt sinds op 10-10-’10.

De beëdiging van het kabinet, die een krappe meerderheid heeft van elf zetels, werd tot tweemaal toe uitgesteld. Eerst vanwege de moord op Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels, vervolgens omdat de screeningsdocumenten niet op tijd gereed waren.

De ministersposten
Algemene Zaken: Ivar Asjes
Gezond, Milieu en Natuur: Ben Whiteman
Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport: Rubia Bitorina
Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn: Jeanne Francisca
Bestuur, Planning en Dienstverlening: Etienne van der Horst
Justitie: Nelson Navarro
Economische Ontwikkeling: Stanley Palm
Financiën: José Jardim
Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning: Earl Balborda
Gevolmachtigde minister: Marvelyne Wiels

Ivar Asjes

Foto’s: Pueblo Soberano

36 reacties op “Kabinet Asjes I beëdigd”

 1. @sambiel.
  Een stuk lezen en de inhoud begrijpen is aan veel mensen niet besteed.
  Het is makkelijker om struisvogel politiek te bedrijven en hopen dat alles zich vanzelf op-
  lost.Ik sta volkomen achter mijn mening omdat ik van geen enkel politieke partij of bedrijf
  afhankelijk ben.Bijna 25 jaar wanbestuur maar hulp van buitenaf is taboe.

 2. @Sambiel, Het idee van een vrije gedachtenwisseling is dat we onze zorgen en hoop [en vrezen] hier delen. Wat zijn je verwachtingen van Asjes en hoe kijk je tegen zijn verleden aan?
  Dat wordt me niet helemaal duidelijk uit je bijdrage. Laat eens lezen!

 3. ♪ ¶ Bula riba kai abou rank’un drachi di bo kabey, ta’sina mes ta’sina mes.¶ ♪

 4. @sambiel, gelukkig heeft Asjes tenminste nog één fan…

 5. @samuel, ga ergens anders waarzegstertje spreken. Ben je niet eens met de politiek dan raad ik jou aan met een eigen politieke partij te beginnen. Misschien ben jij al lid van een partij, en ik begrijp waarom jouw partij niet meer aan de macht komt. Curaçao lust jouw partij niet meer.
  Trouwens de PAR zoekt een partijleider, niets voor jou?
  Adhoc-elite partij, ver verheven boven het volk, en bezig met eigen elite belangend waar de bomba’s voor strijden. Zestien jaar niets uitgevoerd en daar plukt Curaçao nu de rotte vruchten van. Complete generatie zonder scholing en werk zeer hoge criminaliteit veel drugsverslaafde etc. Nou, ”bedankt” PAR !

 6. @Jasjes-Jasjes,

  Jij moét hypocritisch zijn, anders verlies jij je gezicht van schande. Stel je eens voor een Curaçaoënaar minister in Suriname, laat staan Premier! Dit is onderwerping na kolonialisme en de slavernij. Moet ik jou echt concreet vertellen wat de schade is en hoe jullie functioneren, van continue intimidatie tot cracken van computers en van criminaliteit tot moord? Wat mij treft is: Curaçao had jullie onderdak gegeven en moet je eens horen: Geeft de Curaçaoënaar één vinger en hij wil een hele hand! Brutale zootje!
  Ik zit al 47 jaar met jullie in mijn maag tot nu toe wacht rustig af om mijn prooi te vernietigen: Gisteren was van hem. Stukje bij stukje komt onze tijd en geloof me ik zal even meedogenloos zijn als jullie. Neem een figuur als Leeflang met haar Deltaplan en Karla Omayra en in every home one highschool kid! Weet je niet wat dit betekent voor het Curaçaos Volk? Nee je zal het niet weten sinds na de oorlog is het Eiland bezet door jullie! En nu door toedoen van Wiels om Asjes boven ons hoofd zetten. Wiels kan geen zuiver Curaçaoënaar zijn, ergens moest Wiels vreemd bloed in zijn aderen hebben, maar hij is er niet meer om zijn “Taken-kabinet-soep” te verantwoorden.
  Ik wacht rustig af om met verantwoording op te eisen en die tijd kan niet zo ver zijn! Jullie hebben de guts niet om deze kritiek te laten staan. Hard maar waar!

 7. Ik had nog even stilletjes gehoopt, dat Jasjes voor de eedaflegging in barensnood zou zijn gekomen. Helaas het mocht niet zo zijn.

 8. Korsou ta yora!!

 9. De maffia kan weer gewoon verder regeren metr Asjes en zijn volledige familie aan het roer.

 10. Een blik in de tijd.
  Het recherche team verricht arrestaties in verband met de moord op de heer Wiels.
  Deze arrestaties brengen Pueblo Soberano in ernstige verlegenheid.
  De PS ministers en PS statenleden kunnen niets anders doen dan hun ontslag aan-
  bieden.
  Nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
  De opkomst is zo gering dat er geen regering kan worden gevormd.
  Het Statuut treedt in werking en Nederland neemt het bestuur over voor onbepaalde tijd.
  Het volk begrijpt nu eindelijk de strekking en werking van het Stauut.
  Nieuwe kansen ontstaan voor de sociaal-economische opbouw van Curacao.

 11. http://www.kkcuracao.com/?p=28953

  We zullen Asjes aan zijn worden houden.

 12. @R. Willems

  Wat hebben Surinamers nu in ‘s hemelsnaam met dit alles te maken.
  Je bent volstrekt niet goed in het hoofd meer beste man. Time for a long-stay? Capriles wellicht.

 13. @ALL, niet zo somber over Asjes.  Hij doet wat zijn kiezers ook zouden willen. Terwijl je een goed betaalde baan als Statenvoorzitter hebt, een baan regelen als sectordirecteur bij het ministerie van BPD. Het was nooit de bedoeling dat hij er zou gaan zitten (“Zoals we vanaf het begin hebben afgesproken blijft Asjes in het parlement” zie wijlen Wiels immers).

  Zijn extra inkomen werd hem gegund, want: Vrijstelling van dienst wordt verleend aan ambtenaren die zich voltijd willen inzetten voor hun rol als Statenlid. De ambtenaar heeft dan recht op behoud van vol inkomen. (Waar ter wereld vind je dat nog?) Andersom geldt het voor de PS ook. Al kan iedereen op zijn klompen (of strandslippers), aanvoelen dat dit nooit de bedoeling van de regeling geweest kan zijn.

  Het is volgens Asjes -die weet dat we als land krap bij kas zitten- dus normaal om een vet en dubbel inkomen te krijgen waarvoor niet gewerkt hoeft te worden. Wie in de achterban van de PS zou dat nou niet willen? Dat zijn dus je kiezers! Dat zijn er veel! Doe mee!

  Graaien, meneer de Minister-President, graaien!. Goed voorbeeld! We houden van je! Ga zo door!

 14. Wat is Curaçao een bananenrepubliek zeg. Om M.P te worden moet je niet integer te zijn. Overigens veel integere mensen heb je daar ook. Een screening die niks voorstelt helpt ook niet om deze figuren niet aan de macht te helpen.

 15. jullie moeten meer naar het strand, is toch een feessie voor dat kleine groepje, en verranderen doe je toch niets met elkaar afzeiken op internet,geniet van de mooie dingen in het leven,ook jij kunt het!!!

 16. @Yeah: Hahaha, Asjes is de MAN ! Asjes is econoom, WO opgeleid

  Ik heb ook mening. Asjes is:
  1] Is bij het CTB uitgekotst om zijn exorbitante declaratiegedrag met zijn Visa-creditcard (onder andere dure maatpakken die hem de eeuwige bijnaam Jasjes hebben opgeleverd)

  2] Aanvaarde zonder blikken of blozen een politieke directeurspositie bij Selikor die vervolgens door de rechter volledig terecht werd teruggedraaid en welke 99.000 gulden terug betaald moesten worden

  3] Speelde een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw, een Holiday Beach F&B manager, in een niet-bestaande functie bij CPA.

  4] Speelde nogmaals een uiterst bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw Tara Asjes-Prins als linkerhand van minister-president Daniel Hodge.
  
5] Speelt andermaal een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn niet daarvoor geschikte vrouw als commissaris bij Aqualectra.

  6] Haalde vorig jaar als Statenvoorzitter ons parlement onderuit, daarmee onze jonge democratie in gevaar brengend.

  7] Bleek op dubbele salarissen te zitten als sectordirecteur Publieke Dienstverlening (wachtgeld) terwijl ook betaald als Statenvoorzitter.

  8] liet zijn schoonvader Cocochi Prins voor hemzelf een baantje inkopen als minister-president: ‘partijfinanciering’.

  9] haalde onlangs zijn eigen PS-partijbestuur onderuit, en creëerde daarmee voor de tweede keer in één jaar (!!) chaos binnen onze democratie.

  Yeah noemt dat een MAN.
  Ik noem hem Drs. Visa Jasjes 😉

 17. Ik begrijp de reactie van vele over deze regering en ben ook geen Asjes aanhanger. De man heeft zich tot heden niet positief bewezen door zijn verleden. Desondanks is dit geen reden om onheil uit te roepen over ons geliefde eiland of het te bestempelen als een Bananenrepubliek. Ik heb 100x meer vertrouwen in deze regering dan een onder signatuur van Schotte. Hoe durf je Whiteman te vergelijken met Constancia, Balborda met Cooper of Navarro met Wilsoe? Kritisch zijn is iets anders dan zich puur negatief opstellen. Pabien PS, PAIS, PNP en Sulvaran! Stella, begin je bureau alvast op te ruimen.

 18. @Yu di Korsou,

  Het wordt de allerhoogste tijd, dat Curaçaoënaars uit hun winterslaap wakker worden als inwoners op dit Eiland! De Surinaamse groep hebben voorlopig op dit Eiland en de andere eilanden niets te verliezen, dan als gast alleen te winnen ten koste van de Curaçaoënaar. Eens was dit Eiland als Ned Antillen onderhevig en onderworpen aan bevoorrechte elites Nederlandstaligen, die hun voorrechten uitbuitten en misbruikten Daarom is de rol van zo’n Wiels in deze progressieve ontwikkeling, gewoon “onpatriottisch, beschamend en triest” maar niet vernietigend. Geduld, geduld, de Curaçaoënaar hebben nog veel verborgen valluiken te overwinnen en de soep wordt al maar dunner en geeft hoop. Na Asjes, Leeflang en Sulvaran en misschien nog een paar latente mollen, moet de kop eraf zijn voor altijd: Goed of slecht, kunnen of niet, moorden of niet, Wij Zijn Baas in eigen huis! Premier en Gouverneur moéten Curaçaoënaar zijn, anders nietes! Wie in de weg staat om te verhinderen moet vallen.
  Curaçao voor alle Curaçaoënaar Zwart of Blank Geen vreemde overheersing meer!! De rest zeer welkom, mochten zij zich aanpassen als Curaçaoënaar! Lang Leve ons vaderland, Curaçao!!

 19. Ongelovelijk dat deze man door de screening is gekomen.

 20. Aan: Ed

  Masha danki.

  Hiermee heeft NEDERLAND de officiële status van BANANENKONINKRIJK gekregen. LOL

 21. Als het toch hier zo slecht is wat doen jullie nog hier!!!!!!!!!

 22. er is nu maar 1 uitspraak die me te binnen schiet.

  Asjes te zwaar , maar zal niet een licht zijn voor ons volk.

 23. Mondi, bananenrepubliek, onder een boom, incompetent en onbetrouwbar etc. Het is juist deze woorden van jullie die jullie ongeliefd maken op Curaçao.
  Jullie lijden aan een soort van grootheidswaanzin waar de Curaçaoënaar niets van moet hebben.
  Hahaha, Asjes is de MAN ! Asjes is econoom, WO opgeleid.

 24. Grappig dat Asjes vandaag op Radio Hoyer zei dat hij als ministerpresident ieder dubbeltje gaat omdraaien voor zijn volk.

  Hij zei dat in zijn maatpak van duizenden guldens dat hij gestolen had van datzelfde volk.

 25. de domheid gaat weer regeren!!
  weer zal het land verder afglijden naar een lager niveau.
  geen enkele andere regering gaat dit kabinet serieus nemen.
  en diepe schande!!

 26. Wat een treurige dag vandaag.
  Curacao was al het lachertje in het gebied, economisch gaat het super slecht lees de rapportage er maar op na, dan nu CC Jasjes een 2nd rate zakkenvuller.
  Ik kan me niet voorstellen dat dit de bedoeling van Wiels is geweest.

 27. Pabien Asjes!!!!!
  Je hebt je niet klein laten krijgen.

  Pabien. De juiste man op de juiste plaats, een man met kennis van economie

 28. Als een trainer wettelik niet of kan voldoen aan de wens van de sponsoren.Gaan er koppen rollen. En worden de spelers waar de sponsoren in hebben geinvensteerd opgesteld, met alle gevolgen vandien. Maak eens een goede profiel schets en denk eens logisch na. Wie had het grootste belang bij het verdwijnen van de trainer. Ach dit gaat ook weer over december staan wij weer bij het stembureau.

 29. He domboklad is ook weer eens wakker geworden onder zijn boom.

 30. Wat een trieste dag voor Curacao.
  Maar ik ben benieuwd. Waar blijven de documenten waar Wiels het over had? Waar is de bom waar hij het over had?

  Of was de BOM, Asjes die premier zou worden? Want dit is ook een bom.

  Ik ben benieuwd.
  Gefeliciteerd YDK van de mondi die je om laat kopen. Dit is wat je krijgt als je naar die onnozele radio programma’ s inclusief Dwight die alleen subjectief praat luister en niet zelf op zoek gaat naar de waarheid.

  Nu hebben we een andere dief als premier.

 31. Curacao gecondoleerd met deze nieuwe regering waarin opnieuw enkele volstrekt incompetente en onbetrouwbare figuren plaats hebben genomen. Kijken hoe lang het duurt voordat deze club weer ruziend over straat rolt. Bnnenkort op naar de volgende verkiezingen. Jammer!

 32. DE MOOISTE DAG VAN 2013 !!

 33. En nu maar hopen dat het niet een vrijdagmiddag product wordt…

 34. Curacao heeft nu de officiele status van bananenrepubliek. Pabien !

 35. Zwarte dag voor Curacao.

 36. Als Asjes door de screening komt, kan het nooit veel voorstellen