• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag een aantal foto’s van een bezorgde bewoner van de wijk Piscadera die vanmiddag roet zag neerdwarrelen in zijn zwembad.

De roet is zeer vettig en duidt op brandstof vervuiling. Mogelijk door Raffinaderij Isla. Om 15.15 uur is de vlokkenregen gestart. Een monster van het roet is genomen.

Het zwembad is vervuild en zeer moeilijk schoon te krijgen, kleding die buit hing is ook vervuild. Dit geldt ook voor het bankstel dat buiten staat waar allemaal zwarte vegen in zitten. Wie gaat dat betalen? Ik vraag me af wat dit voor de gezondheid betekent. Als dit al zichtbaar is wat ademen we dan in aan NO2, zwavel nitraten ed.? Ik heb 911 gebeld, deze stuurde me door naar het algemeen nummer van UTS…?? Milieudienst gebeld, maar deze nemen niet op.

Roet

Roet1

Roet2

16 reacties op “Ingezonden: Zwarte vlokkenregen”

 1. De leider van Pais maakt zich druk om het roken van de inwoners van ons land.
  De leider van “Sulvaran” is doodsbenauwd dat Nederland me PDVSA gaat onderhandelen, waarbij zonder enige twijfel handhaving van milieuregels zal worden bedongen.
  Eenheid in de regering???
  Wat een flapdrollen!

 2. Curaçao kent 3 officiële talen. Een daarvan is Nederlands. Is de kennis ervan nu al zo slecht dat iedereen die zich in Nederlands uitdrukt wel Makamba moet zijn? Ook worden Nederlandstaligen op dit forum met enige regelmaat geadviseerd te emigreren. Toch typisch

  Het goede nieuws is, dat de taal tenminste nog een beetje begrepen wordt. Zo komt een kritisch geluid toch door. Reageren op dit forum is -zie de agressieve reactie soms- inderdaad niet zonder risico. Ik weet dat veel mensen het lezen, maar relatief weinigen daarom durven te reageren.

  Vrijheid van meningsuiting moet nog steeds bevochten worden, zeker in jonge democratieën als Curaçao.

 3. @bomboklad,

  je grote leider is dood, nu moet je weer voor jezelf gaan denken hoor…
  of is nu Asjes je grote leider geworden?

 4. dam moe je daar nie wonen maar verhuisen or no macamba !!

 5. de zwarte vlekken waren niets anders dan een symbool van de GROTE ZWARTE VLEK die gisteren gevallen is op dit eiland waar als PM (J)Asjes is ingezworen. Zelfs de voorzienigheid huilt met ons mee.

 6. Interne aangelegenheid van Curacao, volgens Plasterk. En daar mag u het mee doen.

 7. Waar gaat het heen met ons dushi Korsou. Criminele volksvertegenwoordigers die al het geld van het volk in eigen zak steken, geen verantwoordelijkheid nemen, geen kennis van zaken hebben, criminaliteit dat rijst de pan uit, het volk wordt vergiftigd door ISLA en zo kan je uren doorgaan. En het lijkt alsof de meerderheid het wel best vind zo. Ik word er HELEMAAL gek van. We zitten in een stroomversnelling richting verdoemenis. Mensen, volk, zij die ons land en zijn mensen aan het hart hebben, hoe lang blijven we dit accepteren. Hoe lang blijf je zitten kijken en niets ondernemen? Wees bewust dat een volk dat niet voor zichzelf opkomt op den duur kapot gaat.
  Het is tijd om de strijd aan te gaan en te vechten voor je land en je kinderen. EN NU VERDOMME

 8. “Dit was een uniek en vrij zeldzaam verschijnsel. Een afsluiter van de compressieruimte waarin zware afvalstoffen worden verpulverd, was niet goed dichtgedraaid. Hierdoor kon een klein deel ontsnappen via één van de 21 smerige schoorstenen. Dit zal niet meer voorkomen en diegene die toen dienst had krijgt 100 uur taakstraf. Lijkt me voldoende voor het schoonmaken van dat zwembadje.”

  Aldus K. Gijsbertha, woordvoerder van de Isla. Hij voegde er nog met klem aan toe om de politieke partijen NIET in te lichten, anders zou mogelijk de Isla gesloten worden op grond van de milieuwetgeving uit 1953.

 9. het aanscherpen van het rookbeleid is belangryker op het eiland,maar de Isla heeft een vrywaring om door te stomen ,met alle gevolgen van dien voor de VOLKSGEZONDHEID..waar stel je je prioriteiten dan ,vraag ik me dan af..bij die paar sigaretten,of die containers vol tabak die de Isla elke minuut uitblaast…veroorzaker nr1 van vuile lucht is de Isla..en dan bezig zijn met het rookbeleid..slaap verder

 10. Dombo domboklad ,weer zo`n domme opmerking.Er gaan aan deze vervuiling gemiddeld 18 medemensen dood per jaar aan deze vervuiling.

 11. Toch maar een proces-verbaal laten opmaken door de politie zou ik zeggen, ontkennen is immers makkelijk als er niets wordt gedocumenteerd, zoek meer slachtoffers, en doe aangifte. Reken absoluut niet op hen die we daarvoor betalen zoals de milieudienst. Neem het heft in eigen handen!

 12. Deze smurrie was ook te vinden in het zeewater van het Kokomo Beach!

 13. Niet zeuren meneer, dit is de Curacao experience: alles kan en mag en we doen er lekker geen moer aan, omdat het ons niets interesseert.

 14. GENOCIDE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ISLA (Kenniet Grijnsbertha): “it was’nt me”
  Welke KUT-smoes gaat er nu weer komen ???
  En NL mag natuurlijk (volgens protocol) niet reageren
  NOS mes POR POR POR POR PORKERIA !!!

 15. De hoogste tijd om de isla te sluiten. Als ik daar doorheen rijd (Veeris) wordt ik al ziek, laat staan als je daar woont.

 16. je ebt wel veeel gloorblokis is da wel goed voor je gezontheid !!