BolletjesCURAÇAO – Het Gerecht heeft gisteren twee mannen veroordeeld tot een celstraf van achttien en 30 maanden, wegens betrokkenheid bij drugstransporten waarbij cocaïne in bolletjes naar Nederland werd vervoerd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De 32-jarige J.E. kreeg te horen dat hij 30 maanden achter de tralies verdwijnt. Het OM legde hem drie feiten ten gelaste op wegens het medeplegen van drie cocaïnetransporten vorig jaar.

Belangrijke rol
Tijdens een huiszoeking werd in E. zijn woning 198 gram cocaïne aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte een belangrijke rol had in het vervoeren van drugs richting Nederland via drugskoeriers. E. moest de vliegtickets kopen, de drugs ophalen en de koeriers ophalen en afzetten op luchthaven Hato.

Bewijzen
Zijn 45-jarige medepleger H.B. is veroordeeld tot achttien maanden cel. B. was vermoedelijk degene die de bolletjes vulde met het verdovende middel zodat deze oraal ingenomen konden worden of vaginaal of anaal worden ingebracht. Verder gaf hij instructies aan de bolletjesslikkers en had hij overleg met E. over drugstransporten. Volgens de officier van Justitie zijn de feiten wettelijk en overtuigend bewezen. Beide mannen vormden samen een organisatie die belast was met drugstransporten.

 

www.versgeperst.com