• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – Het Gerecht heeft gisteren drie overvallers veroordeeld. De 21-jarige J.M kreeg 36 maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk, de twintigjarige A.O kreeg vijf jaar gevangenisstraf en de achttienjarige S.M twee jaar jeugddetentie. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De overvallen zijn gepleegd op 11 oktober 2012 om 23:45 uur op café Bijna Thuis, op 24 januari 2013 om 17:30 uur op een verzekeringsbedrijf aan de Hugenholtzweg, op 13 december 2012 op straat in de Kaya Tinashi, waarbij een zestienjarige tiener werd beroofd en op 4 januari 2013 op een geldloper van een nummerkantoor op de Amandelweg.

Geen alibi
De vluchtauto in twee van de overvallen is gehuurd door J.M. De man A.O. was betrokken bij de overval op 11 oktober en 4 januari. S.M. was betrokken bij de zaak café Bijna Thuis en verzekeringswinkel. Alle drie ontkenden bij de politie, de Rechter-commissaris en ter rechtszitting iedere betrokkenheid ,alhoewel zij geen duidelijke alibi konden geven.

Schadevergoeding
Een klant, slachtoffer tijdens de overval bij café Bijna Thuis, heeft het bedrag van circa 150 gulden als schadevergoeding geeist. Deze werd toegekend. De moeder van de tiener diende een vordering in van 10.500 gulden aangezien het een oude waardevolle ketting van zijn opa betrof. De waarde bleek een schatting door een expert. De rechter wees het bedrag van 1.000 gulden toe.

4 reacties op “Drie overvallers veroordeeld”

 1. Jammer, zijn er eindelijk een paar gepakt en worden wij nog niet blijvend beschermd voor deze onverlaten. Wel leuk voor de rechters, zien ze over enige tijd deze mannen weer voor hun tafel staan, schept wel een band.

 2. www.Wikicrimes.org (curacao) gecheckt en aangevuld.

 3. Ik weet niet of het doorgedrongen is tot de rechter(s)……. 3 van dit soort overvallen en dan deze straffen???

  Op deze wijze blijft misdaad lonend. Dit soort gasten voor minimaal 10 jaar opsluiten!!!

 4. 3 overvallen en dan dit soort straffen ?
  Geen wonder dat men vrolijk verder gaat met deze vorm van criminaliteit. De pakkans is nihil en de straffen zijn om te lachen. De afweging ‘wel of geen overval plegen’ wordt zo wel heel gemakkelijk gemaakt.