• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

inbraakCURAÇAO – Een politiepatrouille is vrijdag om 01.48 uur naar twee woningen aan de Mekkastraat gesneld wegens woninginbraak. De inbrekers hebben onder meer twee auto’s meegenomen. De gestolen Suzuki, met inzittende, werd niet veel later ter hoogte van Kanga tegen een lantaarnpaal aangetroffen.

De woningen waarin is ingebroken, bevinden zich op hetzelfde terrein. Terwijl de bewoners lagen te slapen hebben de verdachten het raam en hekwerk geforceerd en zijn zij de woningen binnen gegaan. De inbrekers zijn er vandoor gegaan met een computer, ipod, laptop en autosleutels van twee auto’s; een pick-up en een Suzuki Ignis die beide op het erf stonden. Toen de verdachten er met de auto’s vandoor gingen, werd één van de inwoners wakker en belde de politie.

Letsel
De politie trof in de Suzuki, die tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen, de 19-jarige H.E. aan. De chauffeur zat met letsel achter het stuur, de andere verdachten waren al te voet gevlucht. Een ambulance is ter plekke gekomen en het slachtoffer is medische hulp geboden. De  Suzuki is in beslag genomen en de verdachte is gearresteerd. Wegens blijvende pijn is de man alsnog naar het SEHOS gebracht.

Pick-up
Later in het onderzoek trof de politie de pick-up aan op de Kaya Muizenberg. De lichten stonden nog aan, de voorruit was kapot en er zaten diverse deuken in de auto. De pick-up is ook in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog.

7 reacties op “Twee woninginbraken op zelfde erf”

 1. Begin een beetje Maaskant-moe te worden met z’n website-je

 2. Dat hele wikicrimes gedoe is op zich prima, maar ik stoor me er behoorlijk aan dat dit bij elke “crimineel” nieuwtje meteen door P. Maaskant vermeld moet wordt. We weten het nu wel Philippe.

 3. @donkeykong, je schrijft: “…die geen enkele waarde toevoegt aan het probleem, het word namelijk al bijgehouden.”

  Laat even de url link weten, dan ga ik even kijken. Ben in elk geval blij dat je het bijhouden nuttig vindt. Maar ik ben het met je eens, Dubbel is zinloos.Waar vind ik het?

  Het is met criminaliteit net als met luchtvervuiling. Als je het niet meet, bestaat het niet.

 4. DREAM ON totaal zinlooz

 5. @donkeykong; Zoals al eerder door een Minister van Justitie is gezegd is de misdaad gedaalt en is Curacao veilig. Waarom statistieken bijhouden?

  Gewoon om de mensen te laten zien hoe en wat. De misdaad cijfers liegen er niet om. Elke dag opnieuw is er wel weer wat, van inbraak met/zonder geweld tot moord aan toe. Door het eens op een rij te zetten is er eindelijk een poot om op te staan en kunnen we de mensen laten zien hoe het echt is. Niet om Curacao zwart te maken, maar om ogen te openen.

 6. iniatief zonder alternatief – heb je een plan om de misdaad te bestrijden? waarom ben je geen politicus die een politieke partij heeft die dit probleem zodanig aanpakt dat er noooooooooooit meer iets op wikicrimes gezet hoeft te worden? Het enige wat je doet is dit eiland zwart maken, ja er is veel criminaliteit, maar denk eens na, wat draag je bij door een dagelijkse statistiek bij te houden die geen enkele waarde toevoegd aan het probleem, het word namelijk al bijgehouden..en als het zo erg is verhuis dan alsjeblieft naar NZ waar het zo veilig is.. het enige wat u uitkraamt is namelijk kritiek zonder alternatief

 7. www.wikicrimes.org (Curacao) heeft ze.
  Sinds 1 mei 2012 staat de teller daar op 95.
  Filter vanaf 1 jan 2013 geeft voor het jaar 2013 tot nu toe 74 gevallen.

  Huiselijke ruzies, al dan niet met doden, vuurwerk diefstal uit containers en nog wat “klein bier” staat er niet op. Gelukkig doen we het vooral onszelf aan en zijn [reltief] weinig toeristen het haasje. Daarom staan we nog in de top 10 van veiligste familiebestemmingen!
  Hier staan we zelfs boven Nieuw Zeeland! Ik ben in NZ geweest, maar ik denk dat deze ranking te maken heeft met meer openheid van de politie in de NZ pers.

  Top 10 Safest Countries to Vacation with your Family http://news360.com/article/186976417