Daniel HodgeCURAÇAO – Voormalig minister-president Daniel Hodge gaat geen rectificatie aanvragen voor het artikel in Trouw., meldt Radio Hoyer 2. Afgelopen maandag noemde Hodge in een artikel in de Nederlandse krant Trouw Asjes ‘geen krachtige leider’ en zei hij dat ‘het eiland weinig goeds van Asjes hoeft te verwachten’.

Hodge nam op dezelfde dag in een persbericht afstand van de vermeende uitspraken. Zijn woorden zouden uit hun verband zijn gerukt. Tijdens de persconferentie van de ministerraad gisteren zei de toen nog demissionaire premier dat hij het teveel gedoe vindt om rectificatie te vragen.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 vroeg Hodge waarom hij geen rectificatie gaat aanvragen:

14 reacties op “Hodge vraagt geen rectificatie artikel Trouw”

 1. Hodge is bij lange niet gek. Hij vreest de Surinaamse meedogenloze criminaliteit, die steeds een taboe schijn te zijn maar toch nu niet meer. Alleen leger en politie gezamenlijk zijn in staat deze ondergrondse criminaliteit en infiltraties uit te schakelen, zij zijn overtuigd van niet en menen slimmer te zijn!
  Hodge weet verdomd goed wat er te koop is: hij zegt het en kruipt dan weg: in ieder geval het is gezegd en wie het wegkruipen niet wil inzien en als laf beschouwt, heeft een probleem, dat hem vermoedelijk niets zal schelen. Hodge is slimmer dan men veronderstelt.

 2. @ Sander.

  Aan Nederland hulp vragen?
  Kijk eens hoeveel fraude zaken en miljarden euro’s in fraude zaken van Nederland omgaan.
  Neem alleenmaar de gezondheidszorg daar. En dan de rest nog. De lijst is te lang om op te noemen.
  En begrijp me goed ik praat de fraude zaken op dit eiland alles behalve goed.
  Misschien zou het beter zijn als U een politieke partij begint en hier schoon schip gaat maken. Of het U gaat lukken is zeer de vraag.

 3. @vito,

  waarschijnlijk het laatste, de maffia bedreigd iedere politicus die het anders wil.
  Wiels is het 1e slachtoffer.
  het OM wordt ook al jaren bedreigd.
  zo niet dan zal ik nooit begrijpen hoe Dos Santos en Schoote en Jammoladin noog vrij rond kunnen lopen.
  Waarom wordt er geen hulp aan NL gevraagd om de maffia voor eens en voor altijd uit te schakelen?

 4. waarom rectificatie als je met die woorden de spijker precies op de kop hebt geslagen.

 5. wat zou het een grap zijn als de journalist nu rectificatie vraagt.
  Hodge maakt hem toch uit voor leugenaar…

 6. @ Tuna. Volgens de Amigoe behoort Hodge tot de kandidaten om partijleider bij zijn oude liefde de PAR te worden als 1 van de 8. Ik vind het verstandig van Hodge om geen welles-nietes-spelletje te spelen en blijft mooi staan wat hij heeft gezegd, waarmee we uiterst tevreden moeten zijn en velen het mee eens zijn.

 7. Hij weet wat hij gezegd heeft en laat het dus zo. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij zijn langste tijd wel gehad bij zijn partij, dus….

 8. Een ractificatie vragen is wat anders dan te zeggen dat heb ik niet gezegd. Waarschijnlijk wel een slip of the tong, die gebaseerd is op waarheid. Ik woon al heel lang in Nederland en weet dat de Trouw een van weinig betrouwbare kranten in Nederland is. De Trouw is altijd een betrouwbarekrant geweest die nooit leugens verteld aan het publiek als b.v. Telegraaf die wat meer sensatie, discrimenerend en racistisch getint nieuws weergeeft jegens de Koninkrijksgenoten. De volkskrant een meer socialistischkrant die ook niet sensatie gericht is. Misschien is Dhr Daniel Hodge duidelijk gemaakt dat alles vast staat op tape en dat hij zijn intervieuw met de krant zo kan opvragen en geconfronteerd worden met waarheid en daarom moeilijk te vragen om rectificatie. Duidelijk geeft hij zijn mening over mening over Dhr Asjes en spreekt uit ervaring. Persoonlijk vind ik dat hij gewoon bij zijn standpunt moet blijven. Asjes is gewoon niet de juiste politici die geschikt is om de problemen van Curacao op te lossen. Hij mist kennis en ervaring op politieke gebied om Curacao goed te kunnen leiden. Het zijn domme krachten die geen snars van politiek weten en gericht zijn op eigen belang en zakenvullers zijn. Een kabinet met zulke dictatoriale eigenschappen zal kort leven zijn geschoren met zo’n regering progressieve regering. Ik hou mijn hart voor Curacao. Als Dhr Hodge een Toffe man is zal hij niet proberen zijn woorden te laten rectificeren. Is hij een angsthaas of is hij ook weer bang voor Asjes en de Maffia.

 9. Tof van premier Hodge!! hij is niet iemand van ribirishi zoeken. Knap van u mijn ex-premier.

 10. slap verhaal

 11. Juist Peter! Alleen jij gebruikt het woord grapjas, ik zou het woord lafaard willen gebruiken. Hodge speelt de grote jongen tegen een journalist, en als die vervolgens publiuceert wat Hodge gezegd heeft ontkent die alles.

  Wat een angsthaas. Maar dat konden we van Hodge wel verwachten nadat hij geen enkel protest liet horen toen hij Tara Asjes als adviseuse in de maag gesplitst kreeg. Tara Asjes, dieoveral waar ze gewerkt heeft een spoor van vernieling heeft achtergelaten, als adviseuse, hoe verzin je het.

  Ga maar snel terug naar je B bankje mijnheer Hodge, kunt u daar weer de grote jongen spelen. Wij hebben het wel gehad met u als premier.

 12. Slap gedoe. Je hebt gezegd wat je hebt gezegd in al je dommigheid. Je bent bang voor kritiek vanuit je eigen politieke veld dat is duidelijk.

 13. Deze man valt vies tegen. Dubbele agenda?

 14. Wat een grapjas! Hij durft geen rectificatie aan te vragen…. erg jammer!