• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – De situatie in de gevangenis op Curaçao is ‘onbeheersbaar’. Dat blijkt uit een brandbrief van de voortgangscommissie Curaçao die half mei is gestuurd naar demissionair premier Daniel Hodge en minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties, zo meldt Radio Hoyer 2.

Door personele onderbezetting en onvoldoende gezag bij de directeur en het management team van Sentro di Detenshon i KorekshonKòrsou (SDKK) loopt het volgens commissievoorzitter Michel Marijnen uit de hand. Doordat alle kritische functies al lange tijd vacant zijn, zouden de gedetineerden de gelegenheid hebben in het vacuüm te stappen. Er zou zelfs sprake zijn van intimidatie en bedreiging. “In deze situatie kan niemand meer instaan voor veiligheid, orde en rust”, aldus de commissievoorzitter

Geen personeel
Een van de achterliggende redenen voor de kritieke situatie is dat sinds de aanwijzing voor Curaçao geen personeel meer is aangenomen bij politie en gevangenis. Het probleem is ook dat de vakbonden geen goedkeuring geven aan voorgestelde organisatieveranderingen. Die kunnen pas doorgevoerd worden als zij toestemmen.
Een reactie van demissionair minister van Justitie Nelson Navarro:

Brandbrief Aan Ministerieel Overleg

8 reacties op “Situatie gevangenis op Curaçao onbeheersbaar”

 1. “Situatie gevangenis op Curaçao onbeheersbaar”
  Verschilt niet veel van elke andere ‘situatie’ op CUR dus,….

  Gelukkig hebben we nu (j)asjes,…. 🙁

 2. Tara Asjes als Deretrice?

 3. Duidelijke zaak: Vakbonden mogen niet het beleid van de Minister bepalen.

  De huidige directeur kon wel wat hulp gebruiken in de gevangenis, er is zoveel te doen. Nu krijgt hij van minister Navarro en commissievoorzitter Michel Marijnen steun en hulp van een management -team. Hard nodig. Het is niet het publiek dat de wapens en cellphones naar binnen smokkelt…

 4. Zal je maar gebeuren dat er een uitbraak komt.
  Jan zo maar gebeuren uiteindelijk.
  Totale ontreddering, daar helpen geen hekken meer tegen.

 5. Er is geen geld voor een ladderwagen en Navarro blijft maar boaters en cruisers deporteren naar de andere havens buiten Curacao, dat door Wilsoe is ingezet. Heel simpel om geld te verdienen zoals ook aan bekeuringen door immigratie toe te staan zoals het was met steeds 3 maanden verlenging. Nu lopen we heel veel geld mis om een ladderwagen te kunnen kopen. Navarro is ook echt 3 keer niks, want hij weet er al van zo lang hij op die post zit.

 6. Dit eiland gaat letterlijk kapot door die vakbonden.

 7. Ja wat verwacht je op een eiland waar ons kent ons kent. Nee zeggen is dan heel moeilijk oja dat extratje is mooi meegenomen.

 8. Tja, wat verwacht je met Navarro aan de wiel? Die man kan geen corruptie bestrijden zelfs als het in een videospelletje is.
  Wat een nietsnut zeg. Walgelijke figuren zijn dat.