• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

andere richtingCURAÇAO – De nieuwe inspecteur voor de gezondheidszorg, Mike Mourillon, gaat niet op dezelfde manier te werk als zijn voorganger Jan Huurman. Dat meldt Radio Hoyer 2. Huurman zocht regelmatig de pers op om misstanden in de gezondheidszorg aan het licht te brengen. Mourillon zegt dit niet te willen.

Demissionair minister van Gezondheid, Ben Whiteman, bestempelde de manier van werken van Huurman zelfs als sensatie.

Mourillon en Whiteman in gesprek met radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2:

14 reacties op “Nieuwe gezondheidsinspecteur slaat andere weg in”

 1. En hier Peter, 2 voor de prijs van 1: http://www.telegraaf.nl/overgeld/zorgverzekering/21561922/__Hoge_premie_door_fraude__.html

 2. Laat me niet lachen Peter, ‘Openheid, transparantie, verantwoording zijn vieze, uit Europa overgewaaide woorden’. In Nederland is het honderd keer erger: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21554786/__Veel_fraude_ziekenhuizen__.html

 3. Wantoestanden in de zorgsector hoort thuis in de zorgsector doofpot.
  Alle sectoren op Curaçao hebben hun eigen doofpot en dat is zoals het (hier) hoort.
  Wij dom stemvolk hoeven niet te weten welke waren we wel of juist niet krijgen voor ons geld.
  Openheid, transparantie, verantwoording zijn vieze, uit Europa overgewaaide woorden en gelukkig hebben onze leiders besloten dat wij verschoont blijven van deze smerigheid.

 4. Wat is niet te zwak op dit eiland Gert? Volgens mij ben jij ook te zwak Gert. En volgens mij ben ik ook te zwak. Is een grote mond overal over hebben dan de juiste weg? Ga sterker worden, dat is altjid beter dan je vergelijken met anderen.

 5. Marionet Mourillon, marionet van de medische mafia.

  Compliment voor Rick Hart, die eindelijk eens kritische vragen durft te stellen wat ik op dit eiland geen andere journalist hoor doen.

  Maar Mourillon is echt een ramp in deze functie, hij is veel te zwak voor als ik het woord laf niet mag gebruiken.

 6. Niemand had anders verwacht hahaha, terug bij af. Weet iemand of deze man ook kan zorgen dat de openstaande facturen in de gezonheidszorg betaald gaan worden.

 7. Curacao was niks, is niks en zal nooit iets worden.

 8. De drie apen heten in Japan Mizaru, met zijn handen voor zijn ogen (ziet geen kwaad), Kikazaru, met zijn handen op zijn oren (hoort geen kwaad) en Iwazaru, met zijn handen voor zijn mond (spreekt geen kwaad).
  Soms wordt er een vierde aap afgebeeld: deze wordt Shizaru genoemd en beeldt “doet geen kwaad” uit. Hij heeft zijn handen op zijn buik, over zijn genitaliën of gekruist.

 9. simpel gezegd kom niet aan me studie en jaar genoten, waar Whiteman jaren zelf gfaald mag niet aan het licht komen.
  Maar goed we brengen dit onder de aandacht van WHO/VN eens kijken wat die vind van deze oplossing.
  Wat Wiels ons wel heeft geleerd is dat waar de regering nalatig is je ze kan aanklagen. ook kunnen we via het statuut eisen en via de EU

 10. Ach, ik heb dezelfde gedachte als hier dus al meerder malen te lezen is, We zien niets, we horen niets en we zullen er niets van merken, totdat het te laat is natuurlijk.
  Nu nog even de fraude zaken gladstrijken en dan is alles weer bij het oude. Curaçao: het enige land wat terug in de tijd gaat in plaats van vooruit.

 11. En dan weten we allemaal al hoe het gaat verlopen.
  Niks zien, niks horen en niks zeggen dus!

 12. Nou Mike.., Stop het maar allemaal weer in de doofpot… DAT hebben we nodig.

 13. Whiteman meldt in het interview dat Mourillon geen rechter is.
  Nu kan de inspectie bijvoorbeeld een afdeling of instelling sluiten of zorgactiviteiten te staken. Dat lijkt me toch “rechterlijk” gedrag.
  Huurman deed dat ook. Als ik Whiteman zo hoor dan zal Mourillon dat niet meer mogen doen.

  Whiteman vond ook dat sommige mensen onrustig werden toen ze hoorden dat de intensive care niet goed werkt..Dat kun je ze niet aandoen? Heel opmerkelijk hoe Whiteman hier bevoogdend is naar het (kennelijk) domme volk? We moeten het maar niet weten want het geeft onrust? Natuurlijk! En terecht!

  Nu vond ik Huurman ook teveel NL normen toepassen. Als we zijn aanpak hadden gevolgd was er nog veel meer gesloten. Waar moeten we dan naar toe? Allemaal voor elk wissewasje naar Colombia? We moeten wel realistisch zijn. Onze gezondheidszorg zal in kwaliteit afnemen, om de simpele reden dat we het niet meer kunnen betalen. Als we dat elke week moeten horen van een inspecteur…helpt dat? Denk dat Huurman ook de hele gezondheidszorg op Cuba had gesloten, maar is het daar zoveel slechter? Wanneer houden we op ons te vergelijken met NL en kijken we naar landen in de regio om ons mee te vergelijken?

  Beetje laf van Whiteman dat hij dit niet durft te stellen.
  Vond Rick Hart weer erg goed, zeker bij “meneer Mourillon”.
  Zo te horen zal meneer Mourillon geen indruk maken op de specialisten.

 14. Fijn, dan kan alles weer de doofpot in en weggemoffeld worden in de bureaucratie. 1-0 voor de eiland-cultuur weer, als je het niet ziet, dan bestaat het niet.