• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Bishita di minister Timmermans na Kòrsou (3) - Foto Gobiernu di KòrsouCURAÇAO – Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft met demissionair premier Daniel Hodge overlegd over de invulling van het buitenlands beleid van het Koninkrijk. Ze bespraken onder meer de relaties met de buurlanden in de regio en de samenwerking met de buitenlandse dienst.

Timmermans is ook minister van Buitenlandse Zaken voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten. “Ik wil de buitenlandse prioriteiten van Curaçao graag integreren in het buitenlands beleid van het Koninkrijk. Op zo’n manier dat Curaçao zich herkent. We gaan samen prioriteiten stellen, samen plannen maken en elkaar aanspreken op de resultaten ervan”, aldus Timmermans.

Beleidsambtenaren
De samenwerking wordt ook op praktisch niveau geïntensiveerd. Timmermans en Hodge tekenden een overeenkomst die plaatsing mogelijk maakt van beleidsambtenaren van Curaçao op ambassades van het Koninkrijk. Afgelopen maandag tekenden Nederland, Aruba en Curaçao in Caracas een samenwerkingsovereenkomst met Venezuela.

Buitenlandse Betrekkingen
Bishita di minister Timmermans na Kòrsou (1) - Foto Gobièrnu di Kòrsou
Aanleiding voor het kennismakingsbezoek was het 40-jarig bestaan van de directie Buitenlandse Betrekkingen van Curaçao. Timmermans feliciteerde de directie in een toespraak. Timmermans had tevens een ontmoeting met de waarnemend Gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede, de voorzitter en een aantal leden van de Staten van Curaçao. Ook maakte Timmermans kennis met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld.

www.versgeperst.com