• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Statenvoorzitter Ivar AsjesCURAÇAO – Het nieuwe kabinet wordt morgen 16.00 uur ingezworen in de Staten. Dit bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken. In eerste instantie zou de eedaflegging maandag plaatsvinden. Waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede beschikte toen nog niet over alle vereiste documenten.

Met de eedaflegging komt een einde aan het takenkabinet onder leiding van Daniel Hodge, en is het eerste politieke kabinet sinds de regering van Gerrit Schotte een feit.

De ministersposten
Algemene Zaken: Ivar Asjes
Gezond, Milieu en Natuur: Ben Whiteman
Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport: Rubia Bitorina
Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn: Jeanne Francisca
Bestuur, Planning en Dienstverlening: Etienne van der Horst
Justitie: Nelson Navarro
Economische Ontwikkeling: Stanley Palm
Financiën: José Jardim
Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning: Earl Balborda
Gevolmachtigde minister: Marvelyne Wiels

40 reacties op “Kabinet Asjes morgen beëdigd”

 1. @William,
  Je mist reliëf jij bent veels te oppervlakkig om mij te begrijpen. Goed doorlezen en komt terzake en beslagen ten ijs. Jij komt pas kijken en hebt geen background kennis. M.b.t jou wens ik hierbij te laten en niet met parels gaan gooien!

  @Henk,
  Jij gaat toch niet vertellen dat Asjes geen Surinamer is? Een Curaçaoënaar is toch wat anders. Henk je loopt achter de feiten aan: Nederlandse Antillen is een gepasseerd station! Nu is het een kwestie van gast zijn en respect en dankbaarheid en aanpassen!!

 2. R Willems

  Waar heb je het over man, we hebben nu toch een Curacaoenaar als MP. Daarvoor hadden we er toch ook 1 die de naam Schotte draagt. Daarvoor waren het toch allemaal Curacaoenaars. Hoe kom je in ‘s H naam bij zulke onzin.
  Wat een onzin gespui.

 3. @ R. Willems

  Ach arme toch. Waar heb je het toch allemaal over. Plaatsmaken?? Onzin man, ik ben pas 35 en jij hebt je leven al achter je als je tenminste uit je woorden enig zinnigs kan halen.
  Maar ik wens je het beste hoor. Het komt allemaal wel goed hier, duurt een beetje maar dan heb je ook wat (of niet). We wachten het maar af. Misschien maak je het ook nog allemaal mee.

 4. Pikatje,
  Dat strak pak, is het betaald of gebietst, gratis of onkostendeclaratie?

 5. @William,
  Jij bent erger dan een struisvogel met jouw kop in het zand. Waar zijn alle andere afgestudeerden? Ze zijn dood om voor jou als enige plaats te maken, zo werkt het systeem, was ik gebleven was ik ook dood. Moest jij eens weten hoe achter mij gejaagd werd, maar België is geen Nederland. Probeer eens stiekem om mijn gangen hier in België na te gaan om mij onderuit te halen. Binnen 24 uur zal je aan de grens gezet worden! Wiels had in jullie kaarten gespeeld daarom is Asjes zover gekomen. Maar nu is het ook zich handhaven! Gaat hij ten onder, zo ook jullie bevoorrechting als resterende
  voordeel van wijlen Nederlandse Antillen. Wij blijven hopen: een Premier een Gouverneur moét bad or wrong een Curaçaoënaar zijn. Wij zijn hoopvol en lever er naar toe!

 6. Asjes to Asjes Dust to Dust Ajoo Korsow!!!

 7. R.Willems, op 07-06-2013 om 11:56 schreef: De representatieve Curaçaoënaar moet nog geboren worden.

  Meneer Asjes is juist heel erg representatief.
  Strak in ‘t pak, altijd uitstekend gestreken shirts, keurig getrimde wenkbrauwen, om door ‘n ringetje te halen.
  Kreukloos !

 8. @Willems

  Zoals gewoonlijk is er geen touw aan je onzin vast te knopen. Het verschil tussen jou en mij is dat ik nooit ben weggebleven,en na mijn studie ben teruggekomen betaal mijn sociale afdrachten hier en ben in staat mee te helpen het land op te bouwen. Dat kunnen we van jou in Belgie niet zeggen, nietwaar.
  Lees gewoon al je stukken erop na van de afgelopen jaren.r.

  Sukses in Belgie.

 9. Zo de nieuwe graaier zit op de troon…ongelooflijk dat dit is gebeurd gezien zijn verleden als grabbelton

 10. @William,
  Zeer vreemd en kortzichtig jouw zienswijze! Ik ben PRO-Korsou! Mochten Wiels en Schotte positieve pogingen ondernomen hebben Pro-Korsou, dan sta ik pal achter. Mocht het anders zijn, dan blijf ik nog PRO-KORSOU. Jij bent Pro-niks net een eenzijdige blinde vink.
  Wiels had inderdaad door dat zo niet verder kan blijven gaan met de falende weg van Zaken-Taken kabinet dat uit zijn brein is voort gekomen. Hij had de keuze gezichtsverlies tot op de grond toe van slecht naar erger of eieren en eer voor zijn geld kiezen. Niemand zal voor de eerste kiezen. Er zijn steeds mensen die al te graag belazerd willen worden en doen alsof zij van niks afweten en jij ben ter één van! Een vos verliest zijn streken nooit!

 11. @Tuna

  Helemaal eens met je.
  Het ergste is dat zo’n mooi en prachtig land door een stel egotrippers verder naar de verdoemenis wordt geholpen.

  Helmin Wiels had in ieder geval door dat het toch niet zo verder kon gaan, want laten we eerlijk zijn tegen onszelf “we kunnen het niet alleen”. Dat begreep Wiels.

  6 mei 2013, 7 juni 2013 zijn evenals 10.10.10 een zwarte dag in de Curacaose democratie.
  Met subjecten als Jasjes cs zijn we net zo ver als met Schotte.
  Maar mark my wrds er komt de klad in,want niemand kn met Jasjes overweg, daarvoor is ie te stom en te onbetrouwbaar.
  Van Wiels wist je hoe het zat, hij riep dat dagelijk.
  Asjes is gewoon een ordinaire jaknikker die hangt aan de touwtjes van Prins.
  Je kunt erop wachten dat advocatenkantoor Asjes er wel bij gaat varen.

 12. Zag elders op Versgeperst nog een stukje van Carlos (1) over het “misverstandje” rond de screening met de Gouverneur…Denk dat de Gouverneur de enige is die het echt heeft begrepen… citaat was:

  “En…nog recenter..een formateur die het niet snapt. Het feit dat de screeningsgegevens van de bronrechtstreeks naar formateur EN Gouverneur gaan voorkomt dat er ooit door een slechtwillende formateur onderweg wordt gerommeld. Het zgn “vier ogen principe”. Als de formatuer dan zegt “ik stuur wel een copietje”dan heeft hij niet veel begrepen van het organiseren van “checks and balances”. Maar..hij was door de PS aangezocht he.?”

 13. @R.Willems

  Vreemd uw reactive. U was altijd zo pro-Wiels, pro-Schotte pro alles wat de politiek aangaat.
  99% gedraaid.

  @Allen
  Zojuist even langs het herdenkingsmonument van Wiels gereden en viel het mij op dat het een treurige boel is. Oude verwelkte bloemen, duidelijk niemand die een poot uitsteekt om dit te onderhouden. Shameful.
  Dat er na meer dan 1 maand nog geen duidelijkheid is hoe, wie wat enz. is een blamage,

 14. Ik moet van dit alles gewoon kotsen. Vooral van PAIS en haar huichelachtige aanhangers die zich nu ineens in allerlei bochten wringen om Ivar Asjes als MP goed te praten. Fuck jullie allemaal, PAIS, Alex Rosaria, PNP, Humphrey Davelaar en Glenn Sulvaran. Want jullie maken dit alles mogelijk door in te stemmen met dit soort figuren. Dime con quien te andas, I te digo quien eres !!!

 15. Nog ruim 2 uur te gaan voordat Curacao de officiele status krijgt van bananenrepubliek !

 16. @Ph. Maaskant,

  Om jouw laatste vraag te beantwoorden: Wat Wiels voor iemand was, wordt thans bevestigd. Een doorsnee Curaçaoënaar: gebrek aan geloofswaardigheid, betrouwbaarheid, persoonlijkheid en loyaliteit.
  Na Rozier en Cleopa, spant Wiels de kroon! Asjes is niet beter, een kwestie gradatie.
  De representatieve Curaçaoënaar moet nog geboren worden.

 17. In navolging van minister Timmermans onhoud ik me van elk commentaar…

 18. Het is toch werkelijk ongelooflijk dat geen enkele wetsbepaling of wat dan ook kan voorkomen dat deze man MP wordt! Geen enkele transparantie over de screening, dat dus helemaal niets voorstelt, geen enkele good governance, waarden en normen die dit kunnen voorkomen. Iedereen staat er bij en kijkt ernaar. Heel heel diep triest maar vooral schandalig! Wat zijn dit allemaal voor ‘mensen’ in de politiek die dit goedvinden en in mee gaan?? Een oppositie van niets. Een heel trieste dag vandaag!

 19. Wat zijn we toch een hoop opgeschoten sinds 10-10-10. Niet dus. We staan er veel en veel slechter voor, en het is overduidelijk dat al het bezit van het volk (overheidsbedrijven) als privé verrijking objecten hebben gediend. Alle bedrijven staan op de rand van een faillissement. Leeggeroofd en onwerkbaar geworden door allerlei smerige constructies.
  We krijgen een PM met een voor mij overduidelijke onfrisse signatuur en dictatoriale neigingen. Pabien Korsow met de status als land. Er is hier bijzonder weinig om trots op te wezen.

 20. Wil de laatste Antilliaan het licht uit doen !
  Hoe zit het nu met die zogenaamde documenten en bewijzen tegen bedrijven en personen van Mao Wiels ? Niets meer van gehoord of gezien, dus vooralsnog blijft het bij roepen en schreeuwen in plaats van de daad bij het woord voegen.
  Is er iemand die de ballen heeft om eens iets te publiceren en hard te maken van al die bewijzen ?

 21. nu wachten op het regeerakkoord van de regeringspartijen,
  wil wel eens weten wat we vanaf nu tot juli 2016 kunnen verwachten.
  kunnen we rekenen dat deze regering blijft zitten of zal de MFK de PS mee slepen en zullen diverse leden van de PS samen met leden van de MFK samen worden opgesloten.
  Zal PAIS vervreemden van ons volk door hun Nederlandse fratsen zoals rookverbod, wielklemmen en belastingverhoging?
  Krijgen we een Hospitalgate omdat er twee onderaannemers en 10 % van de aanbesteding som is verdwenen.
  Blijkt de aangewezen locatie voor een centraal gebouw van alle ambtenaren toch van een familielid te zijn?
  ach we zien wel, maar erg hoopvol ben ik niet

 22. In augustus vorig jaar ondertekende Asjes nog tijdens een persconferentie een initiatief- landsverordening tot wijziging van het Kiesreglement van Curaçao, dat tot doel had om te voorkomen dat Statenleden zetelroof plegen. Dat was toen Dean Rozier en Eugène Cleopa de steun voor het kabinet-Schotte hadden ingetrokken . Zij vertrouwden de zaak met Schotte, Hakim, Jamaloodin, Wilsoe etc niet meer.

  Wie steunde die kliek dan wel? Asjes! die deed met allerlei drogreden krampachtige pogingen om de Staten buiten werking te houden en de MFK te steunen, zelf toen de fractievoorzitter van die partij zelf het met Schotte c.s. te gek vond worden. . Wie is hier de verrader?

  Vervolgens kon hij rustig als PS samen met de PAR afvallige Sulvaran een regering steunen, en nu gaat hij zelf die route? Over integriteit gesproken…

  Dan hebben we het nog maar niet over zijn Selikor en CTB affaires en het feit dat er al een baantje voor hem was geregeld als Diensthoofd bij Kranshi en de CPA en Hodge benoemingen van Tara (“Zum Kotzen” zeggen de Duitsers).

  Dat zou onze minister-president moeten worden? Daar moeten we “Respect” voor hebben?

  Voor PAIS en Sulvaran, die deze man de meest geschikte vinden om als Minister President op te treden is het een blamage. PAIS staat erbij en kijkt ernaar en mag zaken als een rookverbod gaan regelen. Slappe hap. Asjes was niet goed genoeg voor het taken kabinet, waarom nu wel?

 23. Allen,

  Ik ben ook teleurgesteld in PAIS, maar we moeten wel beseffen dat als er nu nieuwe verkiezingen gehouden zouden worden, MFK verre weg de grootste partij zal gaan worden. Met de huidige regering zie ik het allemaal toch iets rooskleuriger in, maar het is alsnog steeds een bende. Ik denk dat het ook mede door MFK en de ondergrondse wereld komt, zij creeeren namelijk veel onrust in de hoop op nieuwe verkiezingen.

  Daarnaast kan een partij (inclusief PAIS) echt werk verrichten in een periode van 4 jaar ipv elke keer nieuwe verkiezingen etc.

  Naast het bovenstaande ben ik ook van mening dat de maffia al heeft aangeklopt bij PAIS en bij elke partij wat in de regering zal zitten… het eiland is te klein om niet met de maffia in aanraking te komen. Als jij niet luistert, dan dreigen ze wel je naasten aan te pakken…

  Je moet er je draai in proberen te vinden… helaas is het zo en op dit moment worden wij daar de dupe van…

 24. lets see, Asjes de reuzebaby

  zolang ie maar weg blijft bij MFK, bij die Schotte

 25. Volgens onbevestigde berichten verneem ik dat de heer Asjes helaas vanmiddag verhinderd is. Hij laat zich vertegenwoordigen door ene Van der Dijs alsmede ene heer dos Santos. Hahaha

 26. Niet vergeten dat dit de wens was van de zo geroemde en met eer overladen corruptie- bestrijder…… Wiels !
  Asjes PM: brrrrr

 27. @frans groot
  “In Nederland had Asjes desalniettemin nooit ministerpresident, nee niet eens parlementslid, kunnen worden met zijn exorbitant gebruik van de CTB creditcard en zijn politieke benoeming bij Seikor”

  Dat is niet waar. De screening voor politieke ambtsdragers is in Nederland veel minder breed. In Nederland is er echter een groter reinigend vermogen in de politieke partijen zelf en in de media.

 28. Ik ben nieuwsgierig hoelang deze kabinet blijft zitten….

  Het is erg dat PAIS en Sulvaran niet eens vragen of alles bij PS in orde is???? Vraag je toch uitstel aan totdat er zekerheid is dat alle gezichten bij PS dezelfde kant opstaan. Hoe kan PS nu regeren met een verdeelde achterban. Gaat Asjes alles zelf bepalen en niet meer voorleggen aan de kiezers van PS?

 29. PAIS volgende verkiezingen ook weer van de kaart geveegd; diep triest

 30. Blijven hopen het is nog geen 16.00 uur.

 31. Hopi tristu!!!!! Hopi tristu. E kos pret ta ku ta pueblo mes a vota pa hende nan mane jasjes aki. Lo bo kere ku despues di schotte kos lo drechi, awo kos lo bira pio. Wel sinta mira ki ta bai pasa na korsou awoooo!!!

 32. Treurige dag wordt het vandaag, er is niet kunnen voorkomen dat de crimineel Ivar Asjes, voor eens en altijd is geelimineerd uit de politiek. Wat een ramp zeg, dat deze man Curacao een gezicht moet gaan geven, begrijpt dan niemand dat we ons alweer internationaal helemaal belachelijk aan het maken zijn en we er nationaal ook alleen maar een grote dief bij krijgen?

 33. TRISTU…. weer een dieptepunt

 34. ik vraag mij nu af wat de screening nou daadwerkelijk voorstelt nu de benoeming van Asjes door kan gaan

 35. Wat moet ik van denken

 36. …zucht…

 37. We gaan er op vooruit:
  Schotte heeft MAVO3 / Asjes is doctorandus
  Schotte is veroordeeld voor een reeks fraudes / Asjes is geen enkele maal veroordeeld

  In Nederland had Asjes desalniettemin nooit ministerpresident, nee niet eens parlementslid, kunnen worden met zijn exorbitant gebruik van de CTB creditcard en zijn politieke benoeming bij Seikor maar de normen en waarden zijn op dit eiland nu eenmaal een stuk minder ontwikkeld waardoor randfiguren als Jamaloodin en Constantia door het uitdelen van wat Blackberries omhoog kunnen vallen.

  In het land der blinden is eenoog koning, en daar profiteert Asjes ten volle van. Ik kan ermee leven, alles beter dan de terugkeer van de MFK mafia met haar Ramsays en Stellas.Mijm enig verzoek aan Asjes is dan ook: houdt afstand van Schotte zoals Wiels dat deed en ruim ook even op in eigen partij. Dos Santos marionet Wilsoe handhaven maakt Pueblo Soberano volstrekt ongeloofwaardig.

 38. Bravooooo!

  Tur tur ku Asjessssssssssss.
  Pabien!

 39. Myrna Godett, Gerrit Schotte en nu Ivar Asbak, Curacao: Pirates of the Caribbean 2013!

 40. Allemaal volksverraders; inclusief Pais….