• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

miquel pourier CURAÇAO – Er moet een rotonde in Julianadorp vernoemd worden naar oud-premier van de Nederlandse Antillen Miguel Pourier. Dat vindt ex-minister van Justitie Magali Jacoba, eerder verbonden aan de PAR. Ze stuurt een verzoek om de regering ertoe te bewegen een rotonde naar Pourier te vernoemen.

Pourier was premier van de Nederlandse Antillen van 1994 tot 1998 en van 1999 tot 2002. Hij overleed dit jaar op 74-jarige leeftijd. Op Koninginnedag maakte Bonaire bekend een boulevard naar hem vernoemd te hebben, zegt Jacoba tegenover Versgeperst.com. Ze vindt dat Curaçao niet kan achterblijven bij een eerbetoon aan Pourier. Het voormalig PAR-lid zegt desgevraagd dat ze nog niet weet of ze daarnaast ook een online petitie start voor vernoeming.

4 reacties op “Verzoek voor vernoeming Pourier”

 1. Het is onvergeeflijk, dat de voorzitter annex fractieleider van de PAR i.e. mevr. Zita Jesus-Leito deze actie niet heeft ge-initieerd. Geeft wel aan hoe groot de problemen bij de PAR zijn en dat ze daar voorlopig nog niet uit zijn. Berguensa.

 2. Inmiddels is een petitie gestart, die iedereen zou moeten ondertekenen:
  http://www.petities24.com/verzoek_rotonde_miguel_arcangel_pourier

 3. En als er dan een rotonde/plaats naar deze man vernoemd wordt, dan hoop ik dat men deze plaats dan wel onderhoud geeft.

  Er zijn hier plekken/rotondes naar mensen vernoemd op dit eiland, die de persoon geen, maar dan ook totaal geen eer aandoen, zo onverzorgd ziet het er uit. Dat getuigt niet van respect.

 4. Ik heb dat al veel eerder betoogd, maar dan wel een boulevard, want een rotonde is behoorlijk minnetjes voor een man met zo’n palmares en innemendheid. Een boulevard is niet zo snel beschikbaar, maar geduld is een schone zaak.